Ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ.: «Θα …στηθούμε δίπλα στους αγρότες»

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2014 21:19 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:24

Της Λένας Κισσάβου

Τους είδαμε πρόσφατα, να πρωτοεμφανίζονται δίπλα στα μπλόκα των αγροτών, με τις νταλίκες τους σε διάταξη, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα που επιβλήθηκαν στον κλάδο τους.

Μαζί βέβαια με τους αγρότες, αλλά με δικά τους αιτήματα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ., επέλεξαν αυτόν τον τρόπο έκφρασης της οργής τους, απέναντι στην κυβέρνηση, η οποία όπως καταγγέλλουν «ωθεί τον κλάδο σε αφανισμό» και μάλιστα μετά από συνάντηση που είχαν  με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, …βλέπουν πολύ πιθανό το σενάριο να ξαναβρεθούν σύντομα στους δρόμους μαζί με τους αγρότες κι αυτή τη φορά όχι για λίγες ώρες, αλλά να παραμείνουν εκεί!

«Μάλλον, θα στηθούμε πλάϊ στους αγρότες…», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (Δ.Χ.), κ. Βασίλειος Τζιμουράγκας, με τον οποίο μιλήσαμε.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ,με τον κ. Γιώργο Μαυραγάνη, μας είπε, ότι ο υφυπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει ειδική επιτροπή του Υπουργείου, την τροποποίηση δύο εκ των νέων μέτρων που ισχύουν για τον κλάδο (την κατάργηση της φορτωτικής και την παρακράτηση του 20% του ποσού που αναγράφεται σε αυτή), καθότι και ο ίδιος εξέφρασε τους ενδοιασμούς του για την εφαρμογή τους.

Η αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών φορτηγών, έφυγε μεν ικανοποιημένη, από την θετική ανταπόκριση που είχε από τον υφυπουργό, αλλά κρατώντας δύσπιστη στάση απέναντι σε όλα αυτά, καθώς όπως είπε ο κ. Τζιμουράγκας: «Αν δεν τα δούμε αυτά γραπτώς, με υπουργικές αποφάσεις, δεν πιστεύουμε τίποτα…» και γι αυτό προτίθενται σύντομα να να ξανασυγκεντρώσουν τη δύναμή τους, (η Ομοσπονδία αριθμεί δεκαεννιά σωματεία και περί τα 3.000 μέλη, ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ.) και να προχωρήσουν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, την Πέμπτη 13 φεβρουαρίου  θα έχουν συνάντηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ με θέμα τις αυξήσεις των διοδίων.

Ο κ Τζιμουράγκας για τα θέματα του κλάδου, τόνισε: « Ζητούμε να μην καταργηθεί η φορτωτική, η οποία διασφαλίζει τη διαφάνεια της κίνησης των επαγγελματιών, από την άποψη ότι καταγράφεται και πιστοποιείται σε αυτή, τόσο το φορτίο που κουβαλά ο καθένας, όσο και η ποιότητά του, ο προορισμός του κ.α. , γενικά τα στοιχεία της ταυτότητά του.

Το κράτος μας ζητά αντί αυτού, να εκδίδουμε τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, όπου δεν θα αναγράφεται κανένα από τα παραπάνω στοιχεία. Αυτό ...ανοίγει την πόρτα στο λαθρεμπόριο!

Παράλληλα διαφωνούμε για το μέτρο της παρακράτησης του 20% του ποσού της φορτωτικής, που θέλει να επιβάλλει το κράτος, καθώς και για τα νέα φορολογικά μέτρα που μας επιβάλλει, καθώς και για τις αυξήσεις των διοδίων».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass