ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΙΑΣ

«Υποκρισία να μιλάμε μόνο για κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων»

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2014 14:38 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:27

 

«Η πρόσφατη σύσκεψη στην Περιφέρεια με θέμα «ασφαλής διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων», για κάθε αντικειμενικό παρατηρητή, υπηρετεί, πέραν της επικοινωνιακής μανίας για μία φωτογραφία, του  ενδιαφέροντος(;) για την "υγεία των αγροτών και της δημόσιας υγείας"  και την προσαρμογή στις οδηγίες των "Βρυξελλών" (η φωνή των "προστατών μας"), κατά κύριο λόγο επιχειρηματικά συμφέροντα που "δημιουργούν" προγράμματα και ροκανίζουν εφαρμογές».

Αυτά αναφέρει, σε ανακοίνωση του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελίας, ο οποίος προτείνει επιστροφή σε παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνεταιρισμού «η χρήση φυτοφαρμάκων στην γεωργία είναι ένα μεγάλο θέμα. Η ευθεία επίδραση των φυτοφαρμάκων στην υγεία των χρηστών γεωργών και σε όσους εκτίθενται, λόγω γειτνίασης των κατοικιών, στα σημεία ψεκασμού, έχει μετρηθεί. Η συχνότητα καρκίνου είναι υψηλή. Η υπολλειματικότητα στις τροφές είναι επίσης βεβαιωμένη. Η αύξηση στις ασθένειες από καρκίνο το αποδεικνύει. Έχει μετρηθεί στα περιβόλια η επιβάρυνση από τα φυτοφάρμακα και η κατανομή εκπλήσσει σε πρώτη ανάγνωση. Το έδαφος έχει την μεγαλύτερη επιβάρυνση και ακολουθεί το φύλλωμα και μετά οι καρποί. (Αποτέλεσμα λογικό, λόγω αναλογίας επιφάνειας και αθροιστικής συσσώρευσης). Έτσι όταν οι δήμοι, οι δημόσιοι οργανισμοί, το δημόσιο γενικά, αμέσως ή εμμέσως, χρησιμοποιούν το ισχυρότερο ζιζανιοκτόνο για καταπολέμηση της βλάστησης, ακόμα και  κει που βαδίζουν οι άνθρωποι, είναι απόλυτη υποκρισία να μιλούν για την μόλυνση από τις κενές συσκευασίες. Η  επιβάρυνση μιας κενής συσκευασίας π.χ. πέντε λίτρων είναι σε σχέση με το περιεχόμενο των πέντε λίτρων ένα προς δέκα χιλιάδες τουλάχιστον (1:10.000). Είναι γνωστό ότι οι Βρυξέλλες εκδίδουν  οδηγίες κατ' εντολήν των πολυεθνικών. Εμείς μία ζωή γκαρσόνια».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass