ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΓΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

«Επίθεση φιλίας» στους αγρότες

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2015 0:49

Κρίσιμη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων θα είναι η αυριανή συνάντηση στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, την Πανελλήνια Πρωτοβουλία Αγροτών Ελλάδας και την Επιτροπή Αγώνα Κρήτης. Το ραντεβού κλείστηκε μετά την κυριακάτικη συνάντηση αγροτοσυνδικαλιστών του πανελλαδικού συντονιστικού (πρώην νεολαίοι) στη Νίκαια και σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της …επίθεσης φιλίας που προγραμματίζει το υπουργείο το επόμενο διάστημα.

Αντικείμενο των συναντήσεων είναι η εξέταση των νέων δεδομένων που φέρνει για τον αγροτικό τομέα η συμφωνία με τους δανειστές και η διατύπωση ρεαλιστικών προτάσεων για άμβλυνση των συνεπειών που θα έχουν οι αγρότες, για τους οποίους ο κ. Αποστόλου, σε πρόσφατη συνέντευξή του επισήμανε πως «οι αγρότες έχουν δίκιο στην αγανάκτησή τους, αλλά το βασικό είναι να βρούμε τρόπους να μεγαλώσει η πίτα του αγροτικού τομέα, αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα. Και γι’ αυτό πρέπει να έχουμε οργάνωση, μεθοδικότητα και συνεργασία στις μάχες που έρχονται. Αυτοί που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τον χώρο τους, να μας βοηθήσουν με συγκεκριμένες προτάσεις. Ακόμα δεν έχουν νομοθετηθεί οι επιβαρύνσεις, οπότε όλα ακόμα είναι ανοικτά και μαχητά για τη φορολογία των αγροτών. Είναι γεγονός ότι το βάρος που καλείται να σηκώσει ο αγροτικός τομέας με τη νέα συμφωνία είναι πράγματι δυσανάλογο και δυσβάστακτο, ειδικά στα φορολογικά. Ωστόσο οι φορολογικές επιβαρύνσεις δεν έχουν νομοθετηθεί. Όλα είναι ανοικτά…» κατέληξε ο υπουργός.

Στα συν για την κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι κέρδισε χρόνο, όσον αφορά τα καυτά θέματα των αλλαγών στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν περιλαμβάνονται στο πρώτο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα τα οδυνηρά μέτρα, όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ και το φορολογικό των αγροτών, καθώς και η σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, τα οποία πιθανά θα κατατεθούν προς ψήφιση από τη Βουλή εντός του Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί πως την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων θα εκπροσωπεί μια 7μελής αντιπροσωπεία, μεταξύ των οποίων ο Λαρισαίος Γιώργος Μαχάς και οι γνωστοί συνεταιριστές κ.κ. Γκόντιας, Παναγής. Από την πλευρά τους οι Κρητικοί αγρότες θα έχουν μαζί τους (με εκπροσώπους ή υπομνήματα) και τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου, των εμπόρων και των φοροτεχνικών. «Όλοι βλέπουν ότι η αυξημένη φορολόγηση δεν θα επηρεάσει μόνο τους αγρότες. Πολλοί κλάδοι ζουν από τα αγροτικά προϊόντα του νησιού και όχι από τον τουρισμό που καταναλώνει κυρίως εισαγόμενα τρόφιμα. Θέλουμε να πείσουμε τα κόμματα ότι η υπερφορολόγηση θα καταστρέψει τον κοινωνικό ιστό της χώρας» δηλώνει η Συντονιστική τους Επιτροπή.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass