«ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΠΑΣΥ-Επιτροπή Μπλόκων: Έχουμε διαφορετικά αιτήματα

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2015 0:50

«Δεν υπάρχει κοινό πλαίσιο δράσης, έχουμε διαφορετικά αιτήματα, ο ρόλος εξάλλου κάποιων μελών της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής σε μπλόκα προηγούμενων ετών μόνο αγωνιστικός δεν ήταν».

Με αυτά τα λόγια και με σαφή αρνητική διάθεση στο ενδεχόμενο συνεργασίας σε μελλοντικές αγροτικές κινητοποιήσεις απάντησε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων και της ΠΑΣΥ Ρίζος Μαρούδας, κληθείς από την «Ε» να σχολιάσει την απόφαση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών την Κυριακή στη Νίκαια «η μορφή των κινητοποιήσεων να καθοριστεί από κοινού με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που συνεδριάζει την ερχόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου στη Λάρισα».

Όπως είναι γνωστό η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έχει απευθύνει κάλεσμα σε αγρότες και κτηνοτρόφους να παραστούν την Κυριακή το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας για να αποφασίσουν τη μορφή και τον χρόνο των κινητοποιήσεων, προκειμένου να αντιδράσουν στις μνημονιακές πολιτικές και στις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις, με αιχμή του δόρατος το φορολογικό.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρούδα «ο καθένας μπορεί να παραστεί στη σύσκεψη, αλλά για να συστρατευθεί μαζί μας, θα πρέπει να αποδεχτεί το διεκδικητικό πλαίσιο. Με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών έχουμε βασικές διαφορές. Εμείς ζητούμε αφορολόγητο όριο για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5000 ευρώ ανά παιδί και αυτοί μιλούν για φορολογία 13% . Εμείς ζητούμε την κατάργηση της ΚΑΠ, η οποία μειώνει κατά 50% τις επιδοτήσεις κι αυτοί δεν την αγγίζουν καν. Είναι σαφές ότι εμείς αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα του μικρομεσαίου αγρότη και αυτοί για τους μεγάλους. Επίσης δεν μπορεί η Επιτροπή Μπλόκων να λειτουργήσει ως «Κολυμπήθρα του Σιλωάμ», δίνοντας συγχωροχάρτι σε συνεταιριστές, οι οποίοι στο παρελθόν κι ενώ εμείς ήμασταν στους δρόμους, αυτοί πραγματοποιούσαν επαφές με πολιτικούς αρχηγούς και φωτογραφίζονταν μαζί τους. Ακόμη μέλη αυτής της Επιτροπής είναι διορισμένα σε Οργανισμούς και Βιομηχανίες από τη σημερινή κυβέρνηση. Ποια αγωνιστική διάθεση έχουν;»

Να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες στελέχη της ΕΟΑΣΝΛ και της ΠΑΣΥ θα οργώσουν τα χωριά του νομού, ενημερώνοντας τους αγρότες για τις θέσεις τους και για την κυριακάτικη σύσκεψη στο ΕΚΛ. Σήμερα κλιμάκιο τους θα βρίσκεται στα Φάρσαλα, αύριο Τετάρτη σε Ελασσόνα και Τύρναβο, κ.ο.κ.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass