ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ:

«Αυθαίρετο το τέλος διακοψιμότητας για τους φωτοβολταϊκούς παραγωγούς»

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2015 12:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:02

 

 

Κατά του τέλους διακοψιμότητας τάσσεται ο Θεσσαλικός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Πάρκων και με επιστολή του προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος, καταθέτει τα επιχειρήματα της άποψής του και καλεί να μην προχωρήσει στην υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης, τονίζοντας τα εξής: «Ως Θεσσαλικός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φωροβολταϊκών Πάρκων-

Εγκαταστάσεων, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή μετά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής του Υπουργείου, σχετικά με το τέλος διακοψιμότητας, θέλοντας να σας τονίσουμε τα εξής:

Επειδή θεωρούμε παντελώς άδικη, αυθαίρετη και βαθιά αντιδημοκρατική τη μονομερή επιβάρυνση των φωτοβολταϊκών (Φ/Β) παραγωγών με το κόστος του προς εφαρμογή αυτού μέτρου.

Επειδή ο σκοπός και η ουσία του σχετικού νομοσχεδίου, που εμπνεύστηκε ο προκάτοχός σας στα θέματα ενέργειας, αλαζονικός αρχιτέκτονας του new deal, είναι η επιδότηση της βιομηχανίας εις βάρος της «μαρίδας» που αποτελούν οι μικροπαραγωγοί ΑΠΕ.

Επειδή η εφαρμογή της διακοψιμότητας, είναι ένα λογιστικού χαρακτήρα και μόνον μέτρο, καθότι στην πραγματικότητα δεν θα προκύψουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αφού για το άμεσο μέλλον υπάρχει υπερεπάρκεια ισχύος.

Επειδή η επάρκεια ισχύος που απολαμβάνει το σύστημα οφείλεται κατά ένα σοβαρό ποσοστό στη συνεισφορά των Φ/Β εγκαταστάσεων, οι οποίες τώρα με την υψηλή εισφορά που επιβαρύνονται, τιμωρούνται στην πραγματικότητα για την επιτυχία τους.

Επειδή οι Φ/Β επιχειρήσεις αδυνατούν να μετακυλήσουν το κόστος αυτό σε τρίτους, όπως μπορούν οι λοιποί παραγωγοί, αλλά αντίθετα αυτό προκαλεί άμεση και μεγάλη μείωση της κερδοφορίας τους.

Ο ΘΕΣΙΦ σας ζητεί να μην προχωρήσετε στην υπογραφή της υπουργικής απόφασης για το τέλος διακοψιμότητας, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό σας και ελπίζοντας ότι με τις σωστές τροποποιήσεις σε αυτή, θα αποκατασταθεί το αίσθημα του δίκαιου.

Ο ΘΕΣΙΦ διατηρεί βάσιμες ελπίδες γι' αυτό, έχοντας σαν πρόσφατη εμπειρία τη βελτίωση του ρυθμού αποπληρωμής των τιμολογίων από τον ΛΑΓΗΕ, μιας και επί των ημερών σας βιώνουμε τη μείωση των ληξιπροθέσμων Φ/Β τιμολογίων και την ομαλοποίηση των πληρωμών δείχνοντας έμπρακτα έτσι ότι πολλά έχουν αλλάξει στο Υπουργείο τους τελευταίους μήνες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass