Ο Αθανάσιος Μπακαλέξης νέος διοικητής του ΟΓΑ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2015 14:24 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:02

Θετική γνώμη κατά πλειοψηφία είχε η Επιτροπή δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφέλειας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης της Βουλής για τον υποψήφιο διοικητή του Οργανισμού Αγροτικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), Αθανάσιο Μπακαλέξη, ο οποίος είχε ακρόαση από τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής, την Δευτέρα 11 Μαΐου.

Θετικά ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ και το ΠΑΣΟΚ και αρνητικά η ΝΔ. Παρών δήλωσαν η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι. λευκό το ΚΚΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Στρατούλης αφού ευχαρίστησε τον τέως διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη για την καλή συνεργασία που είχαν το τελευταίο τρίμηνο, παρουσίασε τον προτεινόμενο για τη θέση του διοικητή του ΟΓΑ, Αθανάσιο Μπακαλέξη.

 Ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι ο υποψήφιος έχει τα τυπικά αλλά και τα ουσιαστικά προσόντα μετά από σχεδόν 35 χρόνια στον ΟΓΑ (έχει διατελέσει και γενικός διευθυντής του Οργανισμού) και τόνισε ότι μπορεί να βοηθήσει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Ο κ. Μπακαλέξης έκανε μια αναδρομή στην ιστορία και τη λειτουργία του ΟΓΑ και σημείωσε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας. Αναφέρθηκε στα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του Οργανισμού. Σχετικά με τα αδύνατα εστίασε στο ότι εξαρτάται από την κρατική επιχορήγηση. Τόνισε, δε, ότι πρέπει να μας απασχολήσει η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης, καθώς, όπως είπε, έχει υπάρξει δραματική μείωση του αριθμού των ασφαλισμένων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass