ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απέναντι στους αγρότες που «ζεσταίνουν τις μηχανές»

* «Θα προστατευτούν οι κατά κύριο επάγγελμα και μικρομεσαίοι» λέει ο Ν. Παπαδόπουλος

Δημοσίευση: 06 Νοε 2015 0:49

 

Με τους αγρότες να... ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ κατά τη δημοσιογραφική έκφραση και τις κινητοποιήσεις προ των πυλών, η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με έναν κλάδο εργαζομένων που έχει αποδείξει πολλές φορές κατά το παρελθόν τόσο τη μαζικότητα όσο και τη μαχητικότητα των αντιδράσεών του.

Μπορεί την ερχόμενη εβδομάδα οι αγροτικές κινητοποιήσεις να συνδυαστούν με τη γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ της 12ης Νοεμβρίου, αλλά πρόκειται μόνο για την απαρχή των κινητοποιήσεων, που άλλωστε προετοιμάζονται από το περασμένο καλοκαίρι, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαίτηση των δανειστών για αύξηση της φορολόγησής τους.

Στον θεσσαλικό κάμπο, ο τρόπος που θα διαχειριστεί τις επερχόμενες αγροτικές αντιδράσεις απασχολεί ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις εκλογές του 2012 ακόμα, αλλά πολύ περισσότερο στη διπλή εκλογική αναμέτρηση της φετινής χρονιάς, μεγάλο κομμάτι της ραγδαίας αύξησης των ποσοστών του κυβερνητικού κόμματος στην περιοχή εντοπίστηκε στην αλλαγή στάσης του αγροτικού κόσμου που εγκατέλειψε κόμματα που παραδοσιακά ψήφιζε, ενισχύοντας την παράταξη της αριστεράς.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό και πρόσφατο το γεγονός της τοποθέτησης ενός κατεξοχήν εκπροσώπου και γνώστη των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, του Νίκου Παπαδόπουλου, σε εκλόγιμη – ουσιαστικά - θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας προεκλογικά στη Λάρισα, με την ιδιότητα και του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, είχε σταθεί στον συμβολισμό με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να αναδείξει τον ρόλο του αγρότη του θεσσαλικού κάμπου στην αναδιοργάνωση του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε στην περιοχή η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σχετικά με τα στοιχεία για τη μέχρι σήμερα φορολόγηση των αγροτών και τη μηδενική επιπλέον επιβάρυνση που θα επιφέρουν οι νέες ρυθμίσεις.

«Το νόημα αυτής της ανακοίνωσης ήταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αγροτών έχει ελάχιστα εισοδήματα, άρα είναι αυτά τα εισοδήματα που πρέπει να αυξήσουμε, για να μπορούν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν», αναφέρει ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι αγρότες πρέπει να αγωνιστούν γι΄ αυτό που νομίζουν σωστό, πιέζοντας και τους δανειστές να δεχτούν τις προτάσεις της κυβέρνησης, αφού οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται».

Ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει για άλλη μία φορά ότι θα υπάρξει μέριμνα για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ θα γίνει προσπάθεια μέσω των βιβλίων εσόδων – εξόδων να καταγραφούν και τα κόστη της εργασίας τους, ώστε πάνω από το αφορολόγητο όριο να προκύψει κλιμακωτή φορολόγηση από την οποία θα προφυλάσσεται ο μικρομεσαίος αγρότης.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τις κατηγορίες περί ξεπουλήματος που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών Χρήστος Σιδερόπουλος, με αφορμή την προχθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πάει πολύ να μας κατηγορούν για ξεπούλημα και προδοσία οι υπεύθυνοι του κλεισίματος της βαριάς βιομηχανίας της αγροτικής παραγωγής», τονίζει χαρακτηριστικά, θυμίζοντας την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και την ΕΑΣ.

Μεν. Κατσαμπέλας

Σύσκεψη του δικτύου αγροτών

Το δίκτυο αγροτών ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ διοργανώνει σύσκεψη-συζήτηση με θέματα: «Η ελληνική κτηνοτροφία σήμερα και οι δυνατότητες της - Ομάδες παραγωγών και το νέο ΕΣΠΑ - Νομοσχέδιο συνεταιρισμών».

Η σύσκεψη θα γίνει αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «METROPOL» στον ημιώροφο, με την παρουσία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου και είναι ανοιχτή σε συλλογικότητες, κτηνοτρόφους και αγρότες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass