ΑΠΟ ΕΟΑΣΝΛ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Βγαίνουν τα τρακτέρ αύριο Πέμπτη στην Αγιά

Δημοσίευση: 18 Νοε 2015 1:25

 

Να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Αγιάς καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της επαρχίας Αγιάς.

Σε σχετική δε ανακοίνωση αναφέρουν: «Το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έρχεται να προστεθεί στα δυο προηγούμενα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνει πακέτο αντιαγροτικών μέτρων. Άγρια φοροληστεία με 26% φορολόγηση και 100% προκαταβολή από το πρώτο ευρώ, τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ και αύξηση των εισφορών στον ΕΛΓΑ, ΦΠΑ 23% σε μέσα, εφόδια και είδη πρώτης ανάγκης, ΕΝΦΙΑ, αύξηση του αγροτικού ρεύματος, μείωση επιστροφής φόρου πετρελαίου 50% για φέτος και κατάργηση του χρόνου.

Αυτά τα μέτρα σε συνδυασμό με την ΚΑΠ της ΕΕ, με τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων από τρίτες χώρες, το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές, την αμάζευτη σοδειά μας εξαιτίας του εμπάργκο στη Ρωσία και τις χαμηλές τιμές που πουλήθηκαν τα προϊόντα μας, μειώνει το εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων, μας ξεκληρίζει, ερημώνει τα χωριά μας και θα έχει επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή της επαρχίας Αγιάς.

Γι’ αυτό καλούμε τους φορείς της Αγιάς, τους εργαζόμενους, εμπόρους και βιοτέχνες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να συμμετέχουν και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας. Όλοι μαζί, με κοινή δράση και συμμαχία, μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτές τις πολιτικές και στην πορεία να τις ανατρέψουμε ανοίγοντας τον δρόμο για μια ανάπτυξη που θα εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα με τον λαό αφέντη του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα του.

Στη μαζική σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών που αποφάσισε το συλλαλητήριο συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα αιτήματα που έθεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

Επιπλέον, οι παραγωγοί της Αγιάς αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα διάθεσης της παραγωγής τους σε τιμές που σε πολλές περιπτώσεις δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής, ενώ έμειναν και ποσότητες παραγωγής κερασιών αμάζευτες στα δέντρα. Το πρόβλημα οφείλεται στο εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία και το αξιοποιούν και έμποροι ώστε να ρίξουν την τιμή των προϊόντων στους παραγωγούς, ενώ παραμένουν υψηλότατες για τη λαϊκή κατανάλωση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στο εμπάργκο στη Ρωσία και αρνείται να αποζημιώσει τους παραγωγούς που έχουν πληγεί χωρίς να έχουν ευθύνη, ενώ προεκλογικά άλλα υποσχόταν. Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι η μείωση του εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων της επαρχίας Αγιάς.

Εκτός των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ζητάμε, ειδικότερα για την επαρχία Αγιάς, να υπάρχει κάλυψη του χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στη Ρωσία που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους παραγωγούς της περιοχής.

Να υπάρχουν ουσιαστικές και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100%, για τους αγρότες που η παραγωγή τους έπαθε ζημιά από τα καιρικά φαινόμενα».

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επαγγελματικής Ένωσης του Δήμου Αγιάς, με ανακοίνωσή του, καλεί τα μέλη του σε ενεργό συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Συμμετέχουμε για να δια-τρανώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στο νέο ληστρικό φορολογικό – ασφαλιστικό νομοσχέδιο που επιχειρούν να φορέσουν στις πλάτες του λαού οι ντόπιοι εντολοδόχοι των μονοπωλίων της ΕΕ και του ΔΝΤ. Για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αποφασιστικότητά μας να μην εφαρμόσουμε τους νόμους τους που οδηγούν στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, που οδηγούν στην εξαφάνιση των επαγγελματιών, που σέρνουν τη νεολαία στα σκλαβοπάζαρα του μεγάλου κεφαλαίου. Να αποσυρθεί άμεσα το νέο ληστρικό φορολογικό – ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Κανένα μαγαζί ανοιχτό την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου. Όλοι στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Αγιάς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass