ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΕΩΡΓΩΝ- ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Απόβαση» αγροτών στο Σύνταγμα

Δημοσίευση: 18 Νοε 2015 1:26
 Την οργή τους θα «καταθέσουν» σήμερα στο Σύνταγμα αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα. Διαμαρτυρία χωρίς τρακτέρ για τα φορολογικά. Η φωτογραφία από παλαιότερη συγκέντρωση στη διάρκεια συλλαλητηρίου στα Τέμπη Την οργή τους θα «καταθέσουν» σήμερα στο Σύνταγμα αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα. Διαμαρτυρία χωρίς τρακτέρ για τα φορολογικά. Η φωτογραφία από παλαιότερη συγκέντρωση στη διάρκεια συλλαλητηρίου στα Τέμπη

 

Ξεχωριστό και δυναμικό αναμένεται να είναι το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα από αγρότες, κτηνοτρόφους και το σύνολο των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα, σε μια προσπάθεια να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τα σχέδια για την άγρια φοροεπιδρομή και την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών». Θα είναι ξεχωριστό και δυναμικό γιατί πρώτη φορά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, στο οποίο υποτίθεται στηρίζεται ο αναπτυξιακός πυλώνας της χώρας, ενώνουν τις δυνάμεις τους απ’ όλους τους χώρους από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Έτσι εκτός από τους συνήθεις ύποπτους αγρότες και κυρίως τους βαμβακάδες κατεβαίνουν στην πρωτεύουσα κτηνοτρόφοι, οι οποίοι κατά κοινή ομολογία δίνουν αγώνα επιβίωσης, έχοντας στο πλευρό τους αγελαδοτρόφους, πτηνοτρόφους κλπ. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα, καθώς κυριαρχούν τα μέλη τους στις διάφορες Συντονιστικές Επιτροπές, οι Νέοι Αγρότες, με την Πανελλήνια Ένωσή τους να καλεί σε ξεσηκωμό τα νιάτα της υπαίθρου. Ακόμη στο Σύνταγμα αναμένεται να δώσουν το παρών –ακόμη κι από τη Λάρισα- μελισσοκόμοι, βιοκαλλιεργητές και πολλοί ακόμη. Το μόνο που παραμένει ως ερωτηματικό είναι η παρουσία τρακτέρ κι άλλων αγροτικών μηχανημάτων στον χώρο της συγκέντρωσης, καθώς δεν έγινε γνωστό αν θα επιτραπεί η είσοδό τους στην πρωτεύουσα και πώς αυτά θα φθάσουν στην καρδιά της Αθήνας. Εικόνα που σίγουρα θα βοηθήσει επικοινωνιακά τον αγώνα των αγροτών.

Όπως είναι γνωστό τα λεωφορεία αναχωρούν (αναχώρησαν) στις 6 το πρωί από τη Λάρισα με στόχο να φθάσουν στην Αθήνα γύρω στις 11 το πρωί. Στις 12 έχει προγραμματισθεί το συλλαλητήριο και εν συνεχεία αντιπροσωπεία αγροτών θα επιδώσει το σχετικό ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών. Κι όλα αυτά, σύμφωνα με γνωστούς συνεταιριστές-αγροτοσυνδικαλιστές αποτελούν «το ορεκτικό των φετινών κινητοποιήσεων, καθώς το βασικό μενού θα προσφερθεί λίγο μετά τις γιορτές».

ΣΤΗΡΙΞΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή της εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο «στον πολύμορφο και δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας, που πλήττονται βάναυσα από το 3ο μνημόνιο και γενικότερα από τις πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει κανείς νέος αγρότης ή κτηνοτρόφος. Την απάντηση τη δίνουν για άλλη μια φορά οι εξουθενωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι με την πανελλαδική τους κινητοποίηση. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού της Συμβουλίου, τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων και τους εργαζομένους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στην πανελλαδική κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων σήμερα Τετάρτη, και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass