ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ Α ΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΑΣΝΛ

Διαμαρτυρία για το αφορολόγητο των αγροτών

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2015 0:13 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:17

«Αγωνιστική απάντηση στην φοροληστεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» με συγκέντρωση στην Α ΔΟΥ Λάρισας προγραμματίζει την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 11 το πρωί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Η ΕΟΑΣΝΛ γνωστοποιεί το διεκδικητικό της πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής: Για φέτος με τροποποίηση του νόμου, να καθορισθεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500€ από το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο. Οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί, (ενιαίο για έσοδα και επιδοτήσεις) καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000€. Κατάργηση της φορολόγησης με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Να μην ισχύσει η προκαταβολή 27.5% επί του φόρου. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα κάθε είδους χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Η ΕΟΑΣΝΛ στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι «με συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει και θα οργανώσει την πάλη των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού, με πρώτο σταθμό  του νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων την Πέμπτη 28 Μάη, χωρίς να αποκλείουμε καμιά μορφή αγώνα. Ζητά ταυτόχρονα άμεση συνάντηση με την Κυβέρνηση, τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης, ενώ τέλος καταγγέλλει «την φοροληστεία που γίνεται σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις προεκλογικές - ψεύτικες όπως αποδείχτηκε- δεσμεύσεις των κομμάτων που την αποτελούν. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να ψηφίσει δυο φορολογικά νομοσχέδια την ίδια χρονιά. Το φορολογικό νομοσχέδιο που ισχύει από φέτος ψηφίστηκε το 2013 από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Η νέα συγκυβέρνηση υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα υπάρχει 12000€ αφορολόγητο εισόδημα που τώρα το παραπέμπουν στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο αν και όποτε ψηφιστεί που στην καλύτερη περίπτωση θα ισχύει από το οικονομικό έτος 2016. Αυτό σημαίνει ότι φέτος και του χρόνου οι αγρότες θα φορολογηθούν με τον ίδιο τρόπο με 13% φόρο από το πρώτο ευρώ. Η προκαταβολή 27.5% που δίνουμε στην ουσία είναι δάνειο προς την κυβέρνηση και φυσικά δεν θα επιστραφεί στους αγρότες».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass