ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ

Β. Κόκκαλης: «Υπάρχουν ποινικές ευθύνες στην πώληση της ΑΤΕ»

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2015 0:14 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:17

«Η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, κατά την άποψή μου, εκτός από έγκλημα ενέχει και σοβαρότατες ευθύνες και για αυτό πρέπει να εξεταστεί», επισήμανε στη Βουλή ο Λαρισαίος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως ανέφερε μιλώντας επί της διαδικασίας κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ενίσχυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. «η Αγροτική Τράπεζα χωρίστηκε σε καλό και σε κακό κομμάτι. Στο κακό κομμάτι υπήχθησαν οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι με τα δάνειά τους και τα χωράφια τους που έχουν υποθήκες.

Τι γίνονται μ’ αυτές τις υποθήκες στα χωράφια των Ελλήνων αγροτών, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ; Αυτήν τη στιγμή είναι υποθηκευμένο το 95% των αγροτεμαχίων. Δικαιούται ο εκκαθαριστής από την υποθήκη; Όχι. Ο εκκαθαριστής θα τελειώσει. Ποιος δικαιούται; Ας μας πει η Νέα Δημοκρατία ποιος δικαιούται την υποθήκη. Πού ανήκουν τα χωράφια τους με τις πράξεις, τις οποίες έχετε κάνει, με την πώληση της Αγροτικής; Οφείλετε να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις και να μην κοιτάτε και σφυρίζετε αδιάφορα. Αγγίζουν και τα όρια της ποινικής ευθύνης κάποιες πράξεις της προηγούμενης κυβέρνησης».

Ο κ. Β. Κόκκαλης χαρακτήρισε «εθνικά υπεύθυνη στάση» και «μονόδρομο» τη στήριξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και υπογράμμισε: «Έρχεται αυτή η κυβέρνηση και προσπαθεί να σώσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης από το χείλος του γκρεμού στην κυριολεξία. Και ακούμε από την αντιπολίτευση την ερώτηση: «Έχετε σχέδιο για τη βιωσιμότητα;». Μάλλον μας κάνουν πλάκα.

Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό που επιχειρεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ανοιχτή;  Συμφωνείτε να σωθεί, ναι ή όχι η Βιομηχανία Ζάχαρης; Είναι απλά τα πράγματα. Μάλλον δεν συμφωνείτε, άρα για αυτό δεν ψηφίζετε. Δηλαδή, λέτε να κλείσει η Βιομηχανία Ζάχαρης. Αυτό να το ξέρει ο ελληνικός λαός. Να το πείτε τουλάχιστον ευθέως, όπως το λένε και άλλα κόμματα. Να το πείτε ευθέως, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, ότι θέλετε να κλείσει η Βιομηχανία Ζάχαρης. Δεν θέλετε να υπάρχει τευτλοκαλλιέργεια του χρόνου στην Ελλάδα; Δεν θέλετε να πληρωθούν οι πιστωτές; Δεν θέλετε να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί; Ναι ή όχι;»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass