ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η. ΔΙΩΤΗ ΣΕ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

«Οι αγρότες δεν είναι χρυσόψαρα…»

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:17

«Αίφνης, ο μέχρι και πριν 4 μήνες κυβερνητικός βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ανακάλυψε τον αγροτικό κόσμο και τα δικαιώματά του, τα οποία καταπατήθηκαν, μαζί με το ισχνό εισόδημα, από τις πολιτικές που σχεδίασε μεθοδικά και υλοποίησε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια, η αγριότητα των οποίων έφτασε στο ζενίθ την τελευταία πενταετία». Αυτό υπογραμμίζει η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, σε απάντησή της με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Χρ. Κέλλα για το αγροτικό αφορολόγητο, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

«Ο συνάδελφος τεχνηέντως αποκρύπτει ότι ο Νόμος 4172/2013, ο οποίος συμπλήρωνε και ενίσχυε ήδη ψηφισθέντες μνημονιακούς νόμους που αφορούν στην φορολογία εισοδήματος, προέβλεπε την φορολογία αγροτικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων από το πρώτο κιόλας ευρώ. Παρερμηνείες σε αυτό δεν χώρεσαν και δεν χωρούν.

Με την τροπολογία της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία και ψηφίστηκε-χωρίς καν πρόκληση ονομαστικής ψηφοφορίας εκ μέρους της αντιπολίτευσης- οι αγροτικές επιδοτήσεις, των οποίων προβλέπονταν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%, παραμένουν αφορολόγητες έως ύψους 12.000 ευρώ. Με την πρόβλεψη αυτή καλύπτεται περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων, επιτρέποντας έτσι να παραμείνει αφορολόγητο το σύνολο του εισοδήματος από επιδοτήσεις της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Επιπλέον, οι αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές στην αγροτική οικονομία, των οποίων επίσης προβλέπονταν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%, παραμένουν αφορολόγητες. Τέλος, η προκαταβολή φόρου για τους αγρότες περιορίζεται στο μισό, δηλαδή από το προβλεπόμενο 55%, στο 27,5%. Αυτή και μόνο είναι η αλήθεια, τα υπόλοιπα αποτελούν επικοινωνιακό αντικυβερνητικό ντόρο.

Οι Λαρισαίοι δεν ξεχνούν ότι ο κ. Κέλλας, ως κυβερνητικός βουλευτής, πρώτα ψήφιζε μνημονιακούς νόμους και, εκ των υστέρων, από κοινού με συναδέλφους τους, κατέθεταν ερωτήσεις ζητώντας την άρση αδικιών που προκλήθηκαν από διατάξεις που οι ίδιοι (!) είχαν ψηφίσει λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Δυστυχώς για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η χώρα μας και ο αγροτικός κόσμος δεν αποτελούν κοινωνία χρυσόψαρων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass