ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΚΙΛΕΛΕΡ-ΦΑΡΣΑΛΑ-ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ

Μπροστάρηδες οι νέοι του κάμπου

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2015 0:11

Και ο νομός Λάρισας θα συμμετέχει στο άναμμα της σπίθας των αγροτικών κινητοποιήσεων, δίνοντας τον αγώνα της επιβίωσης, μετά την πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται ο αγροτικός κόσμος από την κυβέρνηση. Οι οριστικές αποφάσεις για τη μορφή και το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων θα ληφθούν σε επίπεδο νομού σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στον Πλατύκαμπο. Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα μεθαύριο Τρίτη 8 του μήνα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πανελλαδική σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών που διοργάνωσαν το πρόσφατο συλλαλητήριο στην Αθήνα σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας με στόχο τον συντονισμό δράσης σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Υπενθυμίζεται πως αύριο Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 στον ΤΟΕΒ Ενιπέα στα Φάρσαλα, η Επιτροπή Αγώνα αγροτών-κτηνοτρόφων-Νέων αγροτών της επαρχίας Φαρσάλων διοργανώνει συζήτηση με θέμα τις κινητοποιήσεις. Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο πρώην δημαρχείο Κιλελέρ, παρουσία αγροτών της ευρύτερης περιοχής, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα και ο τρόπος αντίδρασης στην εφαρμοζόμενη αγροτική πολιτική, ενώ βροντερό "παρών" έδωσαν πολλοί νέοι αγρότες. Μάλιστα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα νομού Λάρισας διευρύνθηκε από πολλά νέα παιδιά, που εμφανίζονται διατεθειμένα να μπούνε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Το "παρών" στην σύσκεψη του Κιλελέρ έδωσαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Κιλελέρ κ. Πινάκα, Β. Βισβίκης, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Κιλελέρ Απ. Κοντογιάννης, ο πρόεδρος του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Απ. Μούσιος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γ. Λαδόπουλος, Απ. Μπίλλης, ο πρώην δήμαρχος Πλατυκάμπου Αχ. Χονδρονάσιος, κ.α.

Σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής τονίζεται πως «ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος βρίσκεται σε μεγάλες κινητοποιήσεις, αφού το μεγάλο αδιέξοδο της υπαίθρου αφορά στο θέμα της ρευστότητας, την παύση πληρωμών από την Πολιτεία, τη μη ανακοίνωση της αγροτικής ανάπτυξης από το αρμόδιο Υπουργείο και την κουτσουρεμένη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης. Αυτό που πλέον είναι η ταφόπλακα του αγροκτηνοτροφικού πληθυσμού του νομού μας, είναι τα μέτρα που η σημερινή κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει. Αύξηση κόστους παραγωγής, φορολογικό, ασφαλιστικό. Στους υπολογισμούς μας το 2016 και το 2017 με βάση το μνημόνιο, ζητείται από αγρότες και κτηνοτρόφους να αποδώσουν φόρους και περικοπές περίπου στα δύο δισ. ευρώ. Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση είναι άδικη και αντιαναπτυξιακή».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass