ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΡΑΚΤΕΡ

Στον Παλαμά «κληρώνει» σήμερα για αγροτικές κινητοποιήσεις

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2015 0:14

Πρόσκληση στους αγρότες του νομού Λάρισας να βγουν αγωνιστικά, μαζικά και μαχητικά στον δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας την επιβίωσή τους, να ενισχύσουν τα μπλόκα που υπάρχουν και να στήσουν και νέα σε όλο τον Νομό απευθύνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, μετά και το προχθεσινό αδιέξοδο της συνάντησης αντιπροσωπείας αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγ. Αποστόλου.

Ήδη το μεγάλο μπλόκο των Φαρσάλων ενισχύθηκε με 50 νέα τρακτέρ και τη συμμετοχή από τα χωριά Ναρθάκι, Καστράκι, Αμπελιά, ενώ χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός της πόλης των Φαρσάλων, ως πρώτη απάντηση στην άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό. Σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής Μπλόκων στον Παλαμά στις 12 το μεσημέρι, όπου θα αποφασιστεί η πορεία του αγώνα και θα υπάρξει συντονισμός σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ αναφέρονται τα εξής: «Αντιπροσωπείες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας συναντήθηκαν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου με τον κ. Αποστόλου υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη συνάντηση θέσαμε τα αιτήματα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και επιπλέον ζητήσαμε να μην ισχύσει η τροπολογία με την οποία απαιτούν από τους αγρότες να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν από τον ΕΛΓΑ το 2009 για τις ζημιές στην παραγωγή τους και διεκδικήσαμε να πληρωθούν στο ακέραιο το τσεκ αλλά και οι διάφορες οφειλές στους αγρότες από προγράμματα όπως νιτρορύπανσης και βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, οι επιστροφές του ειδικού φόρου στα καύσιμα, του ΦΠΑ, οι εξισωτικές αποζημιώσεις κ.α. Συνολικά η στάση του υπουργού ήταν αοριστολογίες, ανέξοδες υποσχέσεις ότι «θα προσπαθήσουν» και «θα παλέψουν» να βρουν κάποιες λύσεις σε ορισμένα από τα αιτήματα μας. Καμία όμως ουσιαστική δέσμευση. Η γενική γραμμή πλεύσης ήταν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφωνεί με την ΚΑΠ και εφόσον ως χώρα ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΚΑΠ έχουμε δεσμεύσεις που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Παραμένουν σε ισχύ όλα τα χαράτσια, ακόμη και για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ για τη νέα χρονιά, η φορολογία θα αυξηθεί στο 20% με 75% προκαταβολή όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται αύριο. Έτσι ουσιαστικά μας είπε ότι θα επιστραφούν από τους αγρότες τα χρήματα που πήραν από τον ΕΛΓΑ το 2009 για τις αποζημιώσεις αλλιώς η χώρα θα πληρώσει πρόστιμο στην Ε.Ε. Μας είπε ότι θα καταβληθεί στην καλύτερη περίπτωση το 50% του τσεκ την ερχόμενη εβδομάδα. Το 30% που αφορά στην πράσινη ενίσχυση θα καταβληθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη και το υπόλοιπο ποσό του τσεκ τον Ιούνη γιατί αυτό προβλέπει η νέα ΚΑΠ. Θα κάνουν προσπάθεια, χωρίς να είναι σίγουρο, να υπάρχει ένα αφορολόγητο ποσό στην καλύτερη περίπτωση στις 9000 ευρώ αν το επιτρέψει η Ε.Ε. είτε να συμπεριλάβουν στα έξοδα τα ημερομίσθια μας ως αγρότες και το ποσό αυτό να είναι και το αφορολόγητο όριο που θα έχουμε. Τα ασφάλιστρα του ΟΓΑ θα τριπλασιαστούν σε βάθος 2-3 χρόνων. Είναι ξεκάθαρο ότι Ε.Ε. και κυβέρνηση έχουν αποφασίσει τον αφανισμό δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass