ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ

Τρακτέρ στους δρόμους, αγρότες στην εθνική οδό

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2015 0:16

Του Γιώργου Ρούστα

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Λαρισαίων αγροτών στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η τοπική Συντονιστική Επιτροπή, καθώς στον επαρχιακό δρόμο Λάρισας-Άγιας στον κόμβο Πλατυκάμπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες τρακτέρ, αλλά και αυτοκίνητα, ενώ απόδειξη της αγωνιστικής διάθεσης των νέων κυρίως αγροτών που έκαναν αισθητή την παρουσία τους ήταν και η κατάληψη του οδοστρώματος στο ύψος της ΠΑΘΕ, διακόπτοντας για 20 περίπου λεπτά την κυκλοφορία. Το βράδυ τα τρακτέρ παρέμειναν παρατεταγμένα στην άκρη του δρόμου, στον επαρχιακό δρόμο Λάρισας-Αγιάς, στο ύψος του Πλατυκάμπου και αναμένεται να αποχωρήσουν σήμερα το μεσημέρι, μετά την πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί των Συντονιστικών Επιτροπών απ’ όλη τη Θεσσαλία, την Κατερίνη, την Κοζάνη, τη Μακεδονία και τη Στ. Ελλάδα. Βέβαια, όπως δήλωσαν οι αγροτοσυνδικαλιστές «αποχωρούμε προσωρινά, λόγω εορτών για να επανέλθουμε τη νέα χρονιά για την τελική μάχη με την κυβέρνηση».

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Αναλυτικότερα λίγο μετά τις 11 άρχισαν να συγκεντρώνονται τα πρώτα τρακτέρ στον κόμβο Πλατυκάμπου, με ισχυρή παρουσία των αγροτών από τα χωριά του πρώην Δήμου Πλατυκάμπου (νυν Κιλελέρ), της επαρχίας Τυρνάβου και από το Καλοχώρι. Μετά τις 12 ξεκίνησαν οι ομιλίες με τους νέους Φάνη Τραγάκη, Νίκο Παυλονάσιο, Τριαντάφυλλο Τσινούλη και Γιώργο Μαχά να αναφέρονται στις μέχρι σήμερα επαφές με το ΥΠΑΑΤ, αλλά και στα αιτήματα, τα οποία έχουν διαφοροποιηθεί από τότε που ξεκίνησε ο αγώνας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι ομιλητές «απόδειξη του χάσματος που μας χωρίζει με την κυβέρνηση είναι πως από τότε που ξεκινήσαμε τις συζητήσεις, όχι μόνο δεν λύθηκαν τα προβλήματά μας, αλλά οξύνθηκαν. Στην αρχή διεκδικούσαμε επίλυση του κόστους παραγωγής, να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και οι φορολογικοί συντελεστές και τώρα προέκυψαν οι εκκρεμότητες των πληρωμών της ενίσχυσης, των αγροπεριβαλλοντικών, η αποκατάσταση των δικαιωμάτων και η αναγκαιότητα ρύθμισης χρεών προς την ΔΕΗ. Εάν πληρωθούμε τον Ιούνιο –όπως ακούγεται- το υπόλοιπο της ενιαίας, πώς θα σπείρουμε την άνοιξη;» αναρωτήθηκαν.

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Ακολούθως και αφού αποφασίστηκε η ολονύκτια παραμονή των αγροτικών μηχανημάτων στους δρόμους, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής να υπάρξει συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας, επί της ΠΑΘΕ. Γύρω στη 1 αντιπροσωπεία αγροτών ενημέρωσε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για τις προθέσεις των αγροτών και μετά από διαπραγματεύσεις, τους επιτράπηκε να ανέβουν πεζή στην εθνική οδό, στέλνοντας έτσι μήνυμα στην κυβέρνηση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει μετά τις γιορτές.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass