ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΜΙΛΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΡΙΤΖ

Backgammon και στη Λάρισα

*Αύριο Πέμπτη ξεκινούν οι δραστηριότητες

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2016 8:28

Νέο τμήμα Backgammon εγκαινιάζει ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας. Σε ανακοίνωσή του δε αναφέρονται τα εξής: "Το backgammon είναι το γνωστό ανά το πανελλήνιο παιχνίδι «πόρτες» στο τάβλι, με μια μικρή διαφοροποίηση σε σχέση με το παραδοσιακό παιχνίδι, που προκύπτει από τη χρήση του «βίδου», ενός τρίτου ζαριού που χρησιμοποιείται από τους παίκτες για να πολλαπλασιάσουν την αξία του εκάστοτε παιχνιδιού, εάν εκτιμούν ότι βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση έναντι του αντιπάλου τους. Η χρήση του βίδου μειώνει σημαντικά τον παράγοντα τύχη, σε ποσοστό ίσως όχι πάνω από 20%.  Αποτελεί τη μοναδική διεθνώς αναγνωρισμένη μορφή ταβλιού, και διεξάγονται τακτικά, πολυάριθμα τουρνουά, με κορυφαίες, φυσικά, διοργανώσεις τα ετήσια Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, από τις αντίστοιχες διεθνείς ομοσπονδίες. Παρά τη σχετικά μικρή αναγνωρισιμότητα του αθλήματος στη χώρα, οι ολοένα και πιο βελτιωμένοι Έλληνες παίκτες έχουν σημειώσει διεθνώς, πολυάριθμες επιτυχίες που μας κατατάσσουν επάξια στις κορυφαίες δυνάμεις του πλανήτη.

 Στην Ελλάδα το backgammon παιζόταν προ του 1940 και υπάρχουν για αυτό πολλές μαρτυρίες. Το γεγονός αποκτά μεγάλη σημασία, αν αναλογιστούμε ότι ο βίδος καθιερώθηκε στη Νέα Υόρκη μόλις τη δεκαετία του 1920.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon έχει ως σκοπό την οργάνωση ελληνικών και διεθνών ημερίδων ή τουρνουά και την εξάπλωση του παιχνιδιού σε ολόκληρη τη χώρα. Πιστεύουμε ότι το backgammon αποτελεί τη φυσική εξέλιξη του ταβλιού και πως κάθε παίκτης που ασχολείται και σέβεται το παιχνίδι του οφείλει να ασχοληθεί με αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο, οργανώνουμε το Πρωτάθλημα Ελλάδος εδώ και έξι χρόνια και το Κύπελλο Ελλάδος τα τελευταία δύο, ενώ συνεχίζουμε την παράδοση των διεθνών διοργανώσεων υψηλού επιπέδου, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Αντώνη Μαλτεζόπουλο, με το 1ο Athens Open το 1994, και τον Μάνο Μαστοράκη, με το 1ο Porto Carras Open το 2005. Συνολικά, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας έχουν διεξαχθεί 79 τουρνουά και jackpots, κυρίως στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα, τα Μέθανα και τη Λίμνη Πλαστήρα.

Ο Όμιλος  Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας  δημιούργησε τον τρίτο στην Ελλάδα όμιλο Backgammon και ξεκινά τις αγωνιστικές δραστηριότητες του αύριο  Πέμπτη  21 Ιανουαρίου  στην αίθουσα του ομίλου στον Μύλο του Παππά στις 8.30 μ.μ.  Θα ξεκινήσει  με τους κανόνες του παιχνιδιού και θα εξακολουθήσει  αγωνιστική ημερίδα.  Πληροφορίες – συμμετοχές στο kaffes1960@gmail.com  και  6946 - 778368", καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass