ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ - ΤΖ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ

Κοινός τόπος ο αθλητισμός

* Συζητήθηκε συνεργασία για αθλητικές υποδομές * Κ. Αγοραστός: «40 εκατ. σε δύο χρόνια για τον αθλητισμό» * Τζ. Συναδινός: Ποια έργα θα κάνει η ΓΓΑ στη Λάρισα»

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2016 0:55 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιαν 2016 1:33

 

Του Σωτ. Κέλλα

Με κοινό τόπο την αγάπη τους για τον αθλητισμό συναντήθηκαν χθες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο περιφερειάρχης και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός με τον γ.γ.Α. Τζούλιο Συναδινό σε μια συνάντηση που έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου, του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, των συμβούλων του ΓΓΑ κ. Τάσου Μπουντίνου (με καταγωγή από τους Γόννους, έχει δε μακρινή συγγένεια με τον κ. Αγοραστό), Αλέξη Αδαμίδη και του προέδρου του ΕΑΚ Θεσσαλίας Γιώργου Κωσταρόπουλου.

Με την είσοδό του ο κ. Συναδινός ένιωσε την έκπληξή του βλέποντας αρκετές μπάλες στο γραφείο του κ. Αγοραστού που δείχνει την αγάπη του για τον αθλητισμό και αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις.

Ο Κ. Αγοραστός είπε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας βοηθάει τον αθλητισμό και διέθεσε για έργα 40 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε δυο χρόνια για να πάρει την απάντηση του ΓΓΑ... «το 1/4 αυτού είναι ο προϋπολογισμός της χρονιάς για τη ΓΓΑ και αναμορφωμένος (σ.σ. ο αρχικός είναι 6 εκατομμύρια ευρώ)».

Ο περιφερειάρχης έκανε μια σύντομη περιγραφή των έργων που ήταν ημιτελή («κουφάρια» είπε χαρακτηριστικά) που δημιουργούσαν περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και κοινωνικά και τα αποπεράτωσε με τελευταίο το κλειστό γυμναστήριο της Σκιάθου που προκάλεσε τα θετικά σχόλια όλων.

Χαρακτηριστικά έργα είναι το ανοικτό κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας Λάρισας, το κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων, το κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας – Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων, το κλειστό γυμναστήριο Αλοννήσου, το κλειστό γυμναστήριο Αγριάς, το κλειστό γυμναστήριο της Σκιάθου, το σκοπευτήριο Ρήγα Φεραίου, το ποδηλατοδρόμιο Τρικάλων, οι βελτιώσεις σε κλειστά γυμναστήρια όπως του Μουζακίου, της Ελασσόνας, της Αγιάς, του ΕΑΚ Λάρισας, τα γυμναστήρια στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.ά.

Ο Κ. Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής. Δίνει διέξοδο στα παιδιά και ιδιαίτερα στους νέους, δημιουργεί ισχυρούς χαρακτήρες, μαθαίνει στους ανθρώπους την ιεραρχία, την ομαδικότητα, να πέφτουν κάτω και να σηκώνονται. Με τις αθλητικές εκδηλώσεις και τα πρωταθλήματα που διοργανώσαμε (παγκόσμια, πανευρωπαϊκά, πανελλήνια, τουρνουά, open, πάνω από 50 στο σύνολο) δημιουργήσαμε ρεύμα αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλία. Το αποτέλεσμα: Να δημιουργείται μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία αλλά και οι επισκέπτες στην περιοχή μας να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αποτελώντας την καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο μας».

Ο κ. Συναδινός εντυπωσιάστηκε, ειδικά όταν είδε και φωτογραφίες των έργων, λέγοντας ότι είναι εντυπωσιακό το έργο της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια ο ίδιος ανέλυσε τι θα κάνει η ΓΓΑ στη Λάρισα λέγοντας ότι θα ανακατασκευαστεί το ταρτάν του Αλκαζάρ (οι διαδρομές ένα και οκτώ) και το έργο θα αρχίσει από το καλοκαίρι και μετά αφού τον Φεβρουάριο θα είναι έτοιμες οι μελέτες ενώ συζητήθηκε το βοηθητικό του Αλκαζάρ να γίνει προθερμαντήριο και χώρος ρίψεων.

Ο γεν. γραμματέας Αθλητισμού ανέφερε ότι φέτος αυξήθηκαν οι προϋπολογισμοί των ΕΑΚ για να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα έξοδά τους, ενώ σημείωσε ότι η Γ.Γ.Α. δημιουργεί τμήμα αθλητικού τουρισμού σε συνεργασία και με το Υπουργείο Τουρισμού. Παράλληλα εξέφρασε τη βούλησή του να βελτιώσει η Γ.Γ.Α το ταρτάν του γηπέδου Αλκαζάρ, ενώ ο κ. Αγοραστός του ζήτησε να γίνει το ίδιο και για το στάδιο των Τρικάλων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία σε δρώμενα όπως η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού η οποία θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καθώς και η προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε από τη νέα σχολική χρονιά, πιλοτικά σε κάποια σχολεία, οι μαθητές της Γ' και Δ' δημοτικού να πραγματοποιούν το μάθημα της γυμναστικής σε κολυμβητήρια όπου θα τους γίνονται μαθήματα κολύμβησης και τεχνικές μη πνιγμού.

Σημείωσε ότι γίνεται μια προσπάθεια έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν μικρά αθλητικά έργα σ' όλους τους Δήμους της επικράτειας έτσι ώστε να υπάρχει διέξοδος για τους κατοίκους των περιοχών αυτών, ενώ ζήτησε τη συνεργασία και την τεχνογνωσία της αιρετής Περιφέρειας σε αθλητικά έργα.

ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Η συζήτηση επεκτάθηκε για αρκετή ώρα και στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, για το οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας δαπάνησε σημαντικά ποσά (πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ) αλλά δεν λειτουργεί, ενώ ο κ. Συναδινός έδειξε κατανόηση λέγοντας ότι δεν μπορεί να μην παραδίδεται για 250.000 ευρώ (αφορά σε ποσό για την πυρασφάλεια)!

Και οι δυο συμφώνησαν ότι οι μελέτες έγιναν στη λογική της γιγάντωσης των έργων και ευτυχώς τα τελευταία χρόνια η περικοπή κατά 50% της εγκατάστασης έφερε την αποπεράτωσή των.

Ο κ. Αγοραστός είπε όταν αυτό το έργο ολοκληρωθεί η Λάρισα θα παίρνει διεθνείς αγώνες υγρού στίβου.

ΤΑ ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ

Οι δυο τους συμφώνησαν για μια απόλυτα εύρυθμη συνεργασία εποικοδομητική για όλους ενώ στο τέλος ο κ. Αγοραστός πρόσφερε αναμνηστικά του ΕΣΠΑ στον κ. Συναδινό και στους συμβούλους δίνοντάς τους και κάποιους αγχολυτικούς κύβους... Με τον ΓΓΑ να πετάει την ατάκα του... «είναι το καλύτερο δώρο αλλά πρέπει να το δώστε σε όλη την κυβέρνηση με τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας των μνημονίων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass