ΕΥ... ΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ Ο ΜΑΡΟΥΚΑΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Κατά Ματθαίον σκοράρισμα...

* Νίκη με 2-0 μέσα στην Ελευσίνα σε αγωνιστικό χώρο χωράφι * Ο Μπανούσης «έσβησε» την καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2016 10:36

 

Επιμέλεια : Σωτ. Κέλλας

Το κατά Ματθαίον (Μαρουκάκη) σκοράρισμα (για πρώτη φορά το 2016) αποδείχθηκε το πιο προσφιλές και εύχρηστο για την ΑΕΛ (ανάλογο με το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο για τους χριστιανούς) καθώς με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει (μας το είχε αποδείξει στον πρώτο γύρο) οδήγησε την ΑΕΛ σε νίκη στην Ελευσίνα επί του Πανελευσινιακού με 2-0 (πέτυχε το πρώτο τέρμα στο 16’ και συμμετείχε στο δεύτερο που έβαλε ο Λαμπρόπουλος στο 83’) και ξανά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Σε ένα γήπεδο χωράφι (μάλλον επηρεασμένοι από τα Ελευσίνια μυστήρια που γινόταν προς τιμή της θεάς της Γεωργίας κατά την αρχαιότητα Δήμητρα) η ΑΕΛ πήρε τη νίκη δίκαια και πανάξια (παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για το μη καταλογισμό ενός πέναλτι) αλλά οι παίκτες της έκαναν τα εύκολα δύσκολα αφού δεν αξιοποίησαν την πληθώρα των ευκαιριών ή για αν ακριβολογούμε ο Μανιάτης, τερματοφύλακας του Πανελευσινιακού βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα.

Η νίκη αυτή που ήρθε μετά την ήττα από τη Λαμία και κάτω από μεγάλη ψυχολογική πίεση (ήταν η πρώτη φορά που πριν τον αγώνα η ΑΕΛ βρέθηκε εκτός της προνομιούχας δυάδας) θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ομάδα. Μη ξεχνάμε ότι αγωνίσθηκε χωρίς αρκετούς βασικούς παίκτες όπως ο Βέρτζος, ο Μονιάκης, ο Κουτσιανικούλης (τραυματίες) και ο Πάτο (τιμωρημένος), σαν να μην έφθανε αυτό ήρθε και το επεισόδιο του Ναγιάρ που έμεινε εκτός αποστολής.

Η ΑΕΛ λοιπόν από δω και πέρα έχει σαφώς καλύτερο πρόγραμμα και παραμένει σε ρόλο οδηγού για την κούρσα της ανόδου. Ειδικά από τη στιγμή που ο Μαρουκάκης ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και η έμπνευση του Ντόστανιτς να παίξει με ένα 4-4-2 οδήγησε τον Πανελευσινιακό να προσέχει τα μετόπισθεν αφού Μπόγιοβιτς και Μαρουκάκης έγιναν «εφιάλτες» για τα σέντερ μπακ των γηπεδούχων που έκαναν εύκολα το λάθος. Από ένα τέτοιο προήλθε το δεύτερο τέρμα της ΑΕΛ. Διαβασμένος καλά ο Σέρβος προπονητής και σίγουρα αυτό που μέτρησε δεν ήταν η επίδειξη καλού ποδοσφαίρου αφού δεν γινόταν (χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο παίχθηκε δώδεκα λεπτά καθαρό ποδόσφαιρο!)αλλά η κατάκτηση των τριών βαθμών. Ανεξήγητα σκληροί ήταν οι παίκτες του Πανελευσινιακού που δεν απέφυγαν τις πολλές κίτρινες κάρτες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Σέρβος προπονητής της ΑΕΛ δεν επιφύλαξε καμία έκπληξη και ξεκίνησε με τακτική 4-4-2 έχοντας στην επίθεση Μαρουκάκη και Μπόγιοβιτς. Τερματοφύλακας ήταν ο Ξενοδόχοφ, στην άμυνα οι: Μασούρας (δεξιά), Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Κοντοχρήστος (αριστερά) και στη μεσαία γραμμή οι: Αναστασόπουλος, Μπανούσης (αμυντικά χαφ) και στα πλάγια οι: Ουρτάδο και Βαρέλα.

Το πρώτο τέταρτο παίχθηκε πολύ άσχημο ποδόσφαιρο αλλά στην πρώτη καλή φάση του αγώνα η ΑΕΛ πέτυχε με τον Μαρουκάκη το 0-1 (16΄) και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου πίεζε για το 0-2 σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο και κόντρα στη σκληρότητα των παικτών του Πανελευσινιακού.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και λίγο έλειψε να είναι τυχεροί όταν σε μια περίεργη σέντρα του Τσίγκρου η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ.

Η απάντηση της ΑΕΛ ήταν δύο ευκαιρίες με τον Μαρουκάκη (55΄,57΄) με το παιχνίδι στη συνέχεια να γίνεται υποτονικό.

Ο Ντόστανιτς ρίχνει στον αγώνα τον Λαμπρόπουλο αντί του Μπόγιοβιτς και αρχίζει να προσέχει την άμυνα. Οι γηπεδούχοι ξεθάρρεψαν και στο 75’ ζήτησαν πέναλτι με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για αρκετά λεπτά και να αποβληθεί ο προπονητής τους Θανάσης Δημόπουλος.

Στο 80’ ήταν η μοναδική φορά που ο Πανελευσινιακός απείλησε την ΑΕΛ σε κεφαλιά του Πούρνου αλλά πρόλαβε ο Μπανούσης πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Και στο 83’ αφού ο Μαρουκάκης ξέρει τον τρόπο να εκμεταλλεύεται τα λάθη των αντιπάλων έκλεψε την μπάλα και στο τέλος της φάσης ο  Λαμπρόπουλος έκανε το 0-2 και εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ έφθασε πιο κοντά στο 0-3 παρά ο Πανελευσινιακός στο 1-2. Δίκαιη νίκη και πρώτη θέση για τη λαρισινή ομάδα.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

16’: Υπέροχη πάσα του Μπόγιοβιτς στον Μαρουκάκη που μέσα από τη μεγάλη περιοχή με διαγώνιο σουτ κάνει το 0-1.

18’: Δυνατό σουτ του Βαρέλα έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Μανιάτης.

23’: Κόρνερ του Βαρέλα από δεξιά, κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς και η μπάλα καταλήγει άουτ.

39’: Σουτ του Μαρουκάκη μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

45’+1: Λάθος γύρισμα του Ανδρίκου, ο Μπόγιοβιτς μπαίνει στη φάση, αλλά δεν προλαβαίνει την μπάλα και μπλοκάρει ο Μανιάτης.

47’: Σουτ του Παληγεώργου έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

51’: Επικίνδυνη σέντρα σουτ του Τσίγκρου από αριστερά η μπάλα καταλήγει λίγα εκατοστά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

52’: Ο Ουρτάδο μέσα από την μεγάλη περιοχή μεταβιβάζει στον Μπόγιοβιτς που σουτάρει άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

53’: Σουτ του Ουρτάδο από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ ο Μανιάτης.

55’: Λάθος απομάκρυνση του Μανιάτη, η μπάλα στρώνεται στον Μαρουκάκη που βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα του Πανελευσινιακού, κάνει αμέσως σουτ αλλά μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας.

57’: Ωραία ατομική ενέργεια του Μαρουκάκη που κάνει δυνατό σουτ μέσα από την μεγ΄λη περιοχή αλλά αποκρούει με δυσκολία σε κόρνερ ο Μανιάτης.

68: Εκτέλεση φάουλ του Βαρέλα στην αγκαλιά του Μανιάτη.

73’: Σουτ του Βαρέλα μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

79’: Συνεργασία Χοτζάλι, Λαμπρόπουλου, σουτ του δεύτερου από διαγώνια θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Μανιάτης.

80’: Εκτέλεση φάουλ από δεξιά για τον Πανελευσινιακό με τον Κυζιρίδη ο Πούρνος πιάνει κεφαλιά και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα αποκρούει ο Μπανούσης.

83’ : Ο Μαρουκάκης εκμεταλλεύεται λάθος του Παληγεώργου βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Μανιάτη αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων η μπάλα φθάνει στον Βαρέλα που ψύχραιμα μεταβιβάζει στον Λαμπρόπουλο που με ωραίο σουτ κάνει το 0-2.

84’: Δυνατό σουτ του Κοντοχρήστου από μακριά η μπάλα καταλήγει άουτ.

86’: Εκτέλεση φάουλ του Κυζιρίδη αποκρούει σε κόρνερ ο Ξενοδόχοφ.

90’+4’: Ο Μαρουκάκης μεταβιβάζει πολύ ωραία στον Κρητικό που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αμαρκάριστος αλλά μπλοκάρει ο Μανιάτης.

90’+5’: Σουτ του Βάιτζερ από μακριά διώχνει σε κόρνερ ο Ξενοδόχοφ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Μαρουκάκης που έκανε σπουδαίο παιχνίδι και αποδεικνύεται ευ... αγγελιστής ανόδου. Τον ακολούθησε ο Μπόγιοβιτς που έδωσε πολλές μάχες με τα σέντερ μπακ. Ο Βαρέλα πολύ καλός ενώ ο Ουρτόδο σε τέτοιο γήπεδο δεν μπόρεσε να παίξει αυτό που ήθελε. Ο Μπανούσης πολύ καλός ενώ ο Αναστασόπουλος δείχνει να ανεβαίνει. Ο Μασούρας, ο Κοντοχρήστος, ο Κομεσίδης και ο Γιοβάνοβιτς πρόσεξε τα αμυντικά καθήκοντα και μόνο σε μια φάση εκτέθηκαν οι δυο τελευταίοι αλλά ήταν εκεί ο... Μπανούσης.

Από τις αλλαγές ο Λαμπρόπουλος βοήθησε τα μέγιστα ενώ Κρητικός και Χοτζάλι έχοντας καιρό να αγωνισθούν έδειξαν ανέτοιμοι.

Από τον Πανελευσινιακό κορυφαίος ο τερματοφύλακας Μανιάτης και ακολούθησαν Πλαβούκος και Παληγεώργος.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Γιαννουλάκης (Χανίων) είχε να αντιμετωπίσει το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και έδειξε αρκετές κίτρινες κάρτες. Δέχθηκαν οι: Πλαβούκος, Τσίγκρος, Παληγεώργος, Ανδρίκος, Πούρνος, Κυζιρίδης, Αναστασόπουλος.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για το μη καταλογισμό πέναλτι σε μια φάση που ο Γιαννίτσανης έπεσε στο πόδι του Κομεσίδη.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Σταύρος Σίπκας (Σάμου), Μαρίνος Λαμπιότης (Αθήνας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Μανιάτης, Ανδρίκος (66’ Τσολακίδης), Βουρβαχάκης, Κακαράς, Τσίγκρος, Παληγεώργος, Κυζιρίδης, Κωνσταντινίδης (88’ Ναούμ), Βάιτζερ, Γιαννίτσανης, Πλαβούκος (74’ Πούρνος).

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Αναστασόπουλος, Ουρτάδο (74’ Χοτζάλι), Βαρέλα (86’ Κρητικός), Μαρουκάκης, Μπανούσης, Μπόγιοβιτς (69’ Λαμπρόπουλος).

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα:

Απόλλων Σμύρνης-Χανιά         1-0

Παναιγιάλειος-Λαμία      1-3

Ολυμπιακός Βόλου-Ζάκυνθος 0-3 (α.α.)

Εργοτέλης-Αχαρναϊκός  0-3 (α.α.)

Κέρκυρα-Παναχαϊκή       2-1

Αναγέννηση Καρδίτσας-Καλλιθέα      1-1

Τρίκαλα-Αγροτικός Αστέρας   0-0

Πανσερραϊκός-Κισσαμικός      1-0

Πανελευσινιακός-ΑΕΛ 0-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

1. ΑΕΛ 41

2. Απόλλων Σμύρνης     39

3. Κέρκυρα 39

4. Τρίκαλα   33

5. Καλλιθέα 31

6. Λαμία      30

7. Αχαρναϊκός      27

8. Κισσαμικός       26

9. Αναγέννηση Καρδίτσας        26

10. Πανσερραϊκός          24

11. Χανιά     21

12. Παναιγιάλειος 20

13. Ζάκυνθος        20

14. Ολυμπιακός Βόλου   19

15. Εργοτέλης       19

16. Αγροτικός Αστέρας  19

17. Παναχαϊκή       17 -18αγ.

18. Πανελευσινιακός      14 -18αγ.

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου

15:00 Αχαρναϊκός-Απόλλων Σμύρνης OTE TV

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

15:00 Κέρκυρα-Πανελευσινιακός

15:00 Αγροτικός Αστέρας-Πανσερραϊκός

15:00 Κισσαμικός-Ζάκυνθος

18:00 ΑΕΛ-Παναιγιάλειος OTE TV

Λαμία-Εργοτέλης 3-0 (α.α.)

Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου 3-0 (α.α.)

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου

15:00 Παναχαϊκή-Αναγέννηση Καρδίτσας

18:00 Καλλιθέα-Τρίκαλα OTE TV

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass