ΜΕΤΑ ΑΠΟ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ

Σάκης Τσιώλης: Η επιστροφή στο... σπίτι του

* Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία για δυόμιση χρόνια με στόχο να οδηγήσει τους «βυσσινί» στη Σούπερ Λίγκα * Σήμερα η πρώτη προπόνηση, αύριο η επίσημη παρουσίαση του Καρδιτσιώτη προπονητή

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2016 10:30

 

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στην ΑΕΛ μετά την παραίτηση του Ράτκο Ντόστανιτς, καθώς χθες λίγο πριν το μεσημέρι έγινε επίσημα γνωστή η πρόσληψη στην τεχνική ηγεσία του Σάκη Τσιώλη, όπως έγραψε η «Ε».

Ο Καρδιτσιώτης προπονητής συμφώνησε σε όλα με τον Αλέξη Κούγια και επιστρέφει μετά από 27 χρόνια στην αγαπημένη του ομάδα, τη φανέλα της οποίας τίμησε αγωνιζόμενος ως ποδοσφαιριστής και πρόσφερε πάρα πολλά για επτά χρόνια.

Τις πιο καλές στιγμές του ως προπονητής τις έζησε για πρώτη φορά όταν εργάσθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου και στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στην αρχή της φετινής σεζόν επρόκειτο να δουλέψει στην Κέρκυρα, αλλά όταν έγινε γνωστό ότι θα αγωνισθεί στη Football League, λύθηκε η συνεργασία.

Είναι ένας προπονητής που διακρίνεται για τη σοβαρότητα, την ηρεμία και την αγωνιστική πειθαρχία, ενώ βοηθάει και τα νέα παιδιά, για να εξελιχθούν.

Στους φίλους της ΑΕΛ είναι ιδιαίτερα αγαπητός και χθες η είδηση της πρόσληψής του στην τεχνική ηγεσία, σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας, μετά την απογοήτευση από την εντός έδρας ήττα από τον Παναιγιάλειο με 2-1.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ για τον Σάκη Τσιώλη, αναφέρονται τα εξής: «Μετά από συνάντηση δύο ωρών συμφωνήθηκε συνεργασία δυόμιση ετών. Ο κ. Σάκης Τσιώλης συμφώνησε με τον κ. Αλέξη Κούγια να αναλάβει τη θέση του πρώτου προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΛ και να παραμείνει ως έχει το υπόλοιπο προπονητικό team.

Ο νέος προπονητής θα κάνει την πρώτη του προπόνηση σήμερα το απόγευμα στις 16:00 στα Δένδρα, η οποία θα είναι κλειστή, ενώ αύριο Πέμπτη 25/2 θα γίνει ανοιχτή προπόνηση στο AEL FC ARENA, αφού προηγουμένως θα έχει γίνει επίσημη παρουσίαση του κ. Τσιώλη σε χώρο και σε χρόνο που θα οριστεί λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του κ. Κούγια.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Ο 57χρονος Σάκης Τσιώλης(γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου του 1959) ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα της γενέτειράς του, την Αναγέννηση Καρδίτσας. Το 1982 αποκτήθηκε από την ΑΕΛ, με την οποία το 1988 πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ελλάδας και το κύπελλο το 1985, έχοντας σημαντική συμβολή και στην κατάκτηση των δύο τροπαίων. Αγωνίστηκε επίσης στον Ιωνικό, στον Πανηλειακό και τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1997 στον Αστέρα Αμαλιάδας. Με τη φανέλα της ΑΕΛ αγωνίστηκε από το 1982 ως το 1989, έχοντας 142 συμμετοχές και 9 τέρματα.

Το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 1988 στην εκτός έδρας νίκη (1-0) επί του Καναδά στο Μόντρεαλ, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Μίλτου Παπαποστόλου, όπου ευτύχησε να είναι και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος που σημειώθηκε στον αγώνα. Με τη γαλανόλευκη φανέλα αγωνίστηκε συνολικά 4 φορές.

Όσον αφορά στην προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τον Αστέρα Αμαλιάδας. Το 1996 ανέλαβε την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ την περίοδο 1997-1998 κάθισε στον πάγκο του Ναυπακτιακού Αστέρα και την επόμενη χρονιά πήγε στον ΠΑΣ Πρέβεζα. Το 1999 ο Σάκης Τσιώλης εργάστηκε στον Πανιώνιο ως βοηθός του Γιάτσεκ Γκμοχ, στη συνέχεια επέστρεψε για λίγο στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ την περίοδο 2000-2001 συνεργάστηκε με τέσσερις ομάδες (Πανηλειακός, Πανελευσινιακός, Ναυπακτιακός Αστέρας, Πατραϊκός).

Ακολούθησε μια τριετία στον Πανηλειακό (2001-2004), για να αναλάβει στη συνέχεια την Καλαμάτα (2004-2005). Το 2005 ανέλαβε τον Ιωνικό Νικαίας, όπου και παρέμεινε μέχρι τα μέσα της περιόδου 2006-2007, την οποία τελείωσε στον πάγκο του Λεβαδειακού. Ακολούθησε η διετία στον Θρασύβουλο (2007-2009), τον οποίο οδήγησε στην παρθενική συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα από την πρώτη του χρονιά.

Το 2009 προβίβασε στη Σούπερ Λίγκα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Αποχώρησε ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2011 έπειτα από δηλώσεις συμπάθειας που είχε κάνει για την ΑΕΛ και το αγωνιστικό της μέλλον. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς ανέλαβε τον Άρη Θεσσαλονίκης, η θητεία του όμως υπήρξε βραχύβια (έφυγε τον Νοέμβριο του 2011) για να αναλάβει στη συνέχεια τον Αστέρα Τρίπολης, όπου και παρέμεινε έως το 2013. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από τον Π.Α.Σ. Γιάννινα, ενώ το καλοκαίρι του 2014 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, από την οποία αποχώρησε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Ενδιάμεσα είχε και ένα δεύτερο πέρασμα, από τον Αστέρα Τρίπολης».

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:

Δεν θα καθίσω στον πάγκο ούτε λεπτό

* Θέλω να ξαναδούμε να κατακτούν τρόπαια δικά μας παιδιά

Με προσωπική δήλωση που έκανε ο κ. Αλέξης Κούγιας, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Σάκη Τσιώλη, τόνισε: «Mετά το ευτυχές τέλος του απρόοπτου προβλήματος που προέκυψε με την παραίτηση του προπονητή της ΑΕΛ κ. Ράτκο Ντόστανιτς και την πρόσληψη ως προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΛ του καλύτερου κατά την κρίση μου σύγχρονου Έλληνα προπονητή κ. Σάκη Τσιώλη, έχω να πω τα εξής:

1. Δεν πρόκειται να καθίσω με προπονητή τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της ΑΕΛ ούτε ένα λεπτό. Είμαι βέβαιος ότι ο συγκεκριμένος προπονητής μαζί με τον Θωμά Κυπαρίσση και τους άλλους προπονητές της ΑΕΛ δεν χρειάζονται κανέναν άλλον μαζί τους.

2. Με την παράδοση της προεδρίας της ΠΑΕ ΑΕΛ στον κ. Ανδρέα Λιόντο έκανα πραγματικότητα και την υπόσχεση που είχα δώσει από την πρώτη μέρα που έγινα κάτοχος των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ ότι η ΑΕΛ θα διοικείται από Λαρισαίους κι εγώ θα είμαι ο ισόβιος εγγυητής για την επιτυχία των στόχων της διοικήσεως, των προπονητών και των παικτών. Η τελευταία παρουσία μου ως προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ θα είναι κατά την ετήσια κοπή της πίτας της ΠΑΕ ΑΕΛ που συνδιοργανώνεται με την Ερασιτεχνική ΑΕΛ, τον Δήμο Λαρισαίων και την εφημερίδα «Ελευθερία» και αυτό θα γίνει για να παραλάβω προσωπικά τα τρόπαια του Πρωταθλήματος και των δύο Κυπέλλων που έχει κατακτήσει η ΠΑΕ ΑΕΛ τα οποία δεσμεύομαι να τοποθετήσω σε μουσείο που θα κατασκευάσω στο AEL FC ARENA μέχρι την έναρξη του νέου Πρωταθλήματος της Super League.

3. Με την πρόσληψη του κ. Σάκη Τσιώλη έκανα πραγματικότητα και το όραμά μου από την πρώτη στιγμή η ΠΑΕ ΑΕΛ να έχει προπονητές που όλοι είναι Λαρισαίοι και Θεσσαλοί και που να συνδέονται με την ιστορία της ομάδος.

4. Το μόνο όραμα που μένει να πραγματοποιήσω είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα η ΠΑΕ ΑΕΛ να αποτελείται κυρίως από Θεσσαλούς παίκτες ώστε να ξαναδούμε να κατακτούν τρόπαια τα δικά μας παιδιά όπως έγινε στο ένδοξο παρελθόν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass