ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

«Εσείς είστε το παρόν και το μέλλον»

* «Από δω και πέρα εσείς θα γράφετε την ιστορία της ομάδας» * Δεν αγωνίζεται κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης ο Βέρτζος * Σήμερα το απόγευμα ο τεχνικός παραθέτει δείπνο στους παίκτες

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2016 10:30

 

Του Σωτ. Κέλλα

Στον ρυθμό του αγώνα που δίνει το ερχόμενο Σάββατο η ΑΕΛ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (6.30 μ.μ. ,ΟΤΕ) στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής ημέρας της Β’ Εθνικής κατηγορίας ζει και κινείται όλη η πόλη της Λάρισας με τους οργανωμένους ήδη (ΣΦ Αλκαζάρ, «Βυσσινί Αμαζόνες») να βγάζουν ανακοινώσεις που καλούν τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο απέναντι στην ομάδα που μέχρι τώρα είναι αήττητη στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Η πρόσληψη στην τεχνική ηγεσία του Σάκη Τσιώλη αλλά και ο απόηχος της μεγαλειώδους εκδήλωσης του περασμένου Σαββάτου όπου παρουσιάστηκαν τα τρόπαια που κέρδισε η λαρισινή ομάδα έχουν φέρει τον κόσμο σε παροξυσμό και όλα δείχνουν ότι το Ael Fc Arena θα γεμίσει σε κάθε γωνιά του με έναν και μόνο στόχο, η ΑΕΛ να πάρει τη νίκη και να επανέλθει στην προνομιούχα δυάδα που οδηγεί στη Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα οι παίκτες έδειξαν να έχουν καταλάβει την κληρονομιά που κουβαλούν και την αξία της φανέλας της ομάδας που φορούν αλλά παράλληλα ο Σάκης Τσιώλης θέλησε να τους αποφορτίσει από αυτό το βάρος…

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ομιλία που έκανε στα αποδυτήρια αναφέρθηκε στην εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου μια και κύριο θέμα συζήτησης των ποδοσφαιριστών ήταν η συγκεκριμένη γιορτή της ΑΕΛ που έγινε παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων και συνειδητοποίησαν ακόμα περισσότερο ότι η ΑΕΛ δεν είναι απλά μια ομάδα αλλά κάτι περισσότερο για την πόλη της Λάρισας.

Ο προπονητής είπε ότι το παρελθόν είναι οδηγός ενώ το παρόν και το μέλλον το γράφουν οι ίδιοι. Οι πρωταγωνιστές που κατέκτησαν το πρωτάθλημα και τα κύπελλα έγραψαν τη δικιά τους ιστορία αλλά και οι παίκτες που παίζουν τώρα στην ομάδα μπορούν να γίνουν μέρος και αυτοί της ιστορίας και οι φωτογραφίες τους να κοσμούν χώρους του γηπέδου που αγωνίζονται όπως έγινε με προηγούμενους ποδοσφαιριστές.

Αναγνωρίζει ότι η ιστορία αποτελεί έναν μοχλό πίεσης στους ποδοσφαιριστές αλλά από την άλλη οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται και κάτω από το βάρος μια τέτοιας κατάστασης.

Ένα ακόμα σκέλος της ομιλίας του αφορούσε τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων και κυρίως των δύο ακόμα διεκδικητών, με βάση τη σημερινή βαθμολογική εικόνα, της ανόδου (Κέρκυρα και Απόλλωνα Σμύρνης).

Τους είπε ότι δεν πρέπει να αγχώνονται από τα αποτελέσματα των αντιπάλων αλλά το αντίθετο, η δόξα του ηττημένου δίνει μεγαλύτερη δόξα στο νικητή. Άλλωστε όλα θα κριθούν από τα...πόδια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ που καλούνται πλέον να αποδείξουν ότι είναι ανώτεροι απ’ οποιονδήποτε αντίπαλο.

ΕΚΤΟΣ Ο ΒΕΡΤΖΟΣ

Αγωνιστικά ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Άγγελο Βέρτζο ενώ σήμερα θα αποφασισθεί η συμμετοχή του Βασίλη Κουτσιανικούλη. Χθες απουσίαζε από την προπόνηση για προσωπικό του πρόβλημα ο Βασίλης Ρέντζας. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του προπονητή που ακόμα δεν έχει δείξει τα πλάνα που θα ακολουθήσει στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Το διάστημα που έχει από τη μέρα ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας είναι πολύ μικρό για να γίνουν θεαματικές αλλαγές αλλά κάποιες διορθωτικές κινήσεις μπορούν να συμβούν.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΙΠΝΟ

Σήμερα ο προπονητής θα παραθέσει δείπνο στους ποδοσφαιριστές της ομάδας στο πλαίσιο μιας καλύτερης γνωριμίας μαζί τους με αφορμή τη συνεργασία που άρχισαν πριν λίγες μέρες.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

Καλός οιωνός για την ΑΕΛ αποτελεί μια δικαστική νίκη και μάλιστα στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) στη Λωζάνη της Ελβετίας αφού χάρη στις νομικές υπηρεσίες του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου δικαιώθηκε στην καταγγελία του πρώην ποδοσφαιριστή Τουάμα.

Μάλιστα η ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) στη Λωζάνη της Ελβετίας δικαίωσε την ΠΑΕ μας στην υπόθεση της καταγγελίας του ποδοσφαιριστή Τουάμα, ο οποίος ενώ αγωνίστηκε στην ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη, είχε καταφέρει με απόφαση της FIFA να καταδικάσει τη νέα ΠΑΕ ΑΕΛ επί ιδιοκτησίας Πλεξίδα, να του καταβάλει το ποσό των 156.570€, εκμεταλλευόμενος ότι η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ δεν αδειοδοτήσε την ΠΑΕ ΑΕΛ ιδιοκτησίας Πλεξίδα, με την αιτιολογία ότι αποτελεί συνέχεια της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη, γιατί αυτή δεν είχε διαγραφεί από το ΓΕΜΗ. Το CAS δέχτηκε τους νομικούς ισχυρισμούς του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ ΑΕΛ και ακύρωσε την απόφαση της FIFA, με το νομικό σκεπτικό ότι η νέα ΠΑΕ ΑΕΛ ιδιοκτησίας σήμερα της εταιρίας Ανίκητο Άλογο δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη, είναι διαφορετική νομική προσωπικότητα και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπόχρεη να πληρώσει χρέη της παλιάς ΠΑΕ ΑΕΛ 1964. Αυτή η απόφαση μαζί με την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης που δημοσιεύσαμε χθες (σ.σ. προχθές) δημιουργεί ένα δεδικασμένο τόσο για την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, όσο και για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο του κόσμου, το CAS, δέχθηκε ότι καμία σχέση δεν έχει η νέα ΠΑΕ ΑΕΛ με την παλιά ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη και αποτελεί διαφορετική νομική προσωπικότητα. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να ευχαριστήσει τον ειδικό επί διεθνών αθλητικών θεμάτων δικηγόρο κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, για τις εξαίρετες νομικές υπηρεσίες που προσέφερε επί του συγκεκριμένου θέματος».

Η 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων της 23ης αγωνιστικής γνωστοποίησε η ένωση Β’ Εθνικής κατηγορίας που θα γίνουν το τετραήμερο 11 έως 14 Μαρτίου 2016 . Δεν θα γίνουν οι αγώνες Πανελευσινιακός - Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Απόλλων Σμύρνης - Παναιγιάλειος

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Πανσερραϊκός - Κέρκυρα

Ζάκυνθος - Παναχαϊκή

Κισσαμικός - Λαμία

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Χανιά - Καλλιθέα

Αγροτικός Αστέρας - Αχαρναϊκός

Πανελευσινιακός - Εργοτέλης  3-0 α.α.

Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ        0-3 α.α.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Τρίκαλα - Αναγέννηση Καρδίτσας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass