ΧΘΕΣ ΣΤΟ AEL FC ARENA ΚΑΙ Η ΑΕΛ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

11.000 φίλαθλοι «έπνιξαν» τον Απόλλωνα Σμύρνης

* Δίκαιη νίκη χάρη σε γκολ με πεντακάθαρο πέναλτι του Μίλαν Μπόγιοβιτς(73’) * Αδικαιολόγητες οι διαμαρτυρίες για πέναλτι των παικτών του Απόλλωνα Σμύρνης

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2016 5:00

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας

Η ΑΕΛ από χθες βρίσκεται πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αφού κέρδισε στο χθεσινό ντέρμπι τον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 χάρη σε τέρμα του Μίλαν Μπόγιοβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (73’), το πρώτο που κέρδισε η λαρισινή ομάδα τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι το κέρδισε ο κόσμος με την εντυπωσιακή παρουσία 11.000 φιλάθλων που κυριολεκτικά έσπρωξαν προς τη νίκη τους «βυσσινί» που αγωνίσθηκαν με πάθος και αν ήταν πιο προσεχτικοί στην τελική προσπάθεια θα πετύχαιναν και άλλο τέρμα.

Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε με νέο προπονητή στον πάγκο τον Σάκη Τσιώλη που η αποθέωση προς το πρόσωπό του από τον κόσμο έκανε το άγχος της πρεμιέρας να είναι από νωρίς παρελθόν.

Τα νέα στοιχεία που είδαμε ήταν η επιστροφή στο αρχικό σχήμα του Μανώλη Νικολακάκη και το γεγονός ότι ξεκίνησε με 4-3-3 έχοντας τον Μπόγοβιτς στα πλάγια που γρήγορα όμως το γύρισε σε 4-4-2 που απέδωσε καλύτερα.

Επίσης ρίσκαρε όταν έβγαλε τον Κώστα Μπανούση (που ήταν καλός...) και στη θέση έβαλε επιθετικό τον Βασίλη Κουτσιανικούλη ενώ στο τέλος ξαναγύρισε σε πιο αμυντικογενή σύστημα με τον Λαμπρόπουλο αντί του Μπόγιοβιτς.

Αδικαιολόγητες οι διαμαρτυρίες του Απόλλωνα Σμύρνης για τη διαιτησία αφού ήταν καθαρό πέναλτι η ανατροπή του Μπόγιοβιτς από τον Αποστολίδη(ίσως και κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα) ενώ δεν υπάρχει καμία περίπτωση πέναλτι στο πέσιμο δύο φορές του Βάντερσον όταν ήταν δίπλα του την πρώτη φορά ο Μονιάκης και τη δεύτερη ο Κομεσίδης.

Δεν καταλάβαμε γιατί είχαν τόσο εκνευρισμό με τον διαιτητή της αναμέτρησης. Όσο για τις καθυστερήσεις των παικτών της ΑΕΛ ήταν θέμα τακτικής αφού ήθελαν αρκετοί ποδοσφαιριστές να εκτίσουν την ποινή τους στην αναμέτρηση που θα κερδίσει στα χαρτιά με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Γενικά ο Απόλλωνας μπορεί να είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά δεν σημαίνει ότι άξιζε τη νίκη αφού δεν έκανε καμία κλασική ευκαιρία σε αντίθεση με την ΑΕΛ που είχε περισσότερα σουτ στην εστία του Αποστολίδη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους: Νικολακάκη(δεξιά), Κομεσίδη, Γιοβάνοβιτς(σέντερ μπακ), Μονιάκη(αριστερά) στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Αναστασόπουλο, Μπανούση και πιο μπροστά τον Ουρτάδο ενώ στην επίθεση τους: Πάτο (αριστερά), Μαρουκάκη και Μπόγιοβιτς (δεξιά).

Από την άλλη ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης Μπάμπης Τεννές αγωνίσθηκε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αποστολίδη, στην άμυνα τους:Πάνο(δεξιά), Ψιάνο(αριστερά), Δεληζήση, Κύργια(σέντερ μπακ), αμυντικά χαφ τους Φατιόν και Σουνά ενώ πιο μπροστά τους: Στεργίδη, Βάντερσον στα πλάγια που εναλλάσσονταν ο Κονέ σε επιθετικό ρόλο και μόνος προωθημένος ο Τζιώρας.

Το πρώτο εικοσάλεπτο μάλλον ήταν του Απόλλωνα Σμύρνης καθώς ο Τσιώλης όταν άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 η λαρισινή ομάδα άρχισε να ανεβαίνει, έκανε ευκαιρίες αλλά σε καμία δεν βρήκε δίχτυα.

Ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο μέρος με την ΑΕΛ να κάνει τελικές προσπάθειες αλλά τον Απόλλωνα Σμύρνης να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα αλλά μέχρι τη γραμμή της μεγάλης περιοχής των «βυσσινί».

Ο Τσιώλης ρίσκαρε με τον Κουτσιανικούλη, κέρδισε πέναλτι ο Μπόγιοβιτς, το εκτέλεσε ο ίδιος και αυτό το τέρμα ήταν αρκετό για να κερδίσει η ΑΕΛ τον αγώνα.

Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με πεσίματα του Βάντερσον να πάρουν και αυτοί πέναλτι αλλά ο διαιτητής Φωτιάδης ορθά δεν έδωσε κανένα.

Το τελικό 1-0 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλάθλους της ΑΕΛ αλλά και τους παίκτες.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

2’: Σουτ του Ουρτάδο έξω από τη μεγάλη περιοχή στην αγκαλιά του Αποστολίδη.

5’: Μακρινό σουτ του Σουνά στην αγκαλιά του Ξενοδόχοφ.

12’: Εκτέλεση φάουλ από τον Μονιάκη η μπάλα καταλήγει άουτ.

14’: Εκτέλεση φάουλ του Κονέ αποκρούει σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Ξενοδόχοφ.

22’: Σουτ του Σουνά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Ξενοδόχοφ και στην επαναφορά το νέο σουτ του Πάνου καταλήγει άουτ..

27’: Κόρνερ από δεξιά του Ουρτάδο, ανάποδη κεφαλιά του Πάτο και η μπάλα στην αγκαλιά του Αποστολίδη.

36’: Εκτέλεση φάουλ του Μονιάκη η μπάλα στην αγκαλιά του Αποστολίδη.

42’: Παράλληλη σέντρα του Πάτο στον Μπόγιοβιτς αλλά ο τελευταίος δεν προλαβαίνει την μπάλα.

45’: Σουτ του Μπόγιοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα στην αγκαλιά του Αποστολίδη.

55’: Μακρινό σουτ του Μπόγιοβιτς η μπάλα καταλήγει άουτ.

63’: Μακρινό σουτ του Μονιάκη η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ.

69’: Σουτ από πλάγια μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Βαρέλα αποκρούει εντυπωσιακά ο Αποστολίδης.

71’: Ο Μπόγιοβιτς βρίσκεται σε θέση βολής και ανατρέπεται από τον Αποστολίδη με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι.

73’: Το εκτελεί ο Μπόγιοβιτς και κάνει το 1-0.

75’: Ο Μαρουκάκης εκμεταλλεύεται ασυνεννοησία της άμυνας του Απόλλωνα Σμύρνης σουτάρει σε κενή εστία αλλά δεν σημαδεύει σωστά.

79’: Σουτ του Ψιάνου από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίοι ήταν οι: Γιοβάνοβιτς, Μπόγιοβιτς, Μονιάκης. Από κει και πέρα ο Ξενοδόχοφ ήταν καλός , ο Νικολακάκης έδωσε μάχες ενώ και ο Κομεσίδης ήταν αρκετά καλός. Πολύ καλός ο Μπανούσης και μαχητής ο Αναστασόπουλος. Ο Ουρτάδο σε μέτρια επίπεδα ενώ ο Πάτο δεν φάνηκε πολύ. Ο Βαρέλα που τον αντικατέστησε σαφώς καλύτερος. Ο Μαρουκάκης κράτησε τα σέντερ μπακ του Απόλλωνα πίσω ενώ θετικοί ήταν όταν μπήκαν αλλαγή ο Κουτσιανικούλης με τον Λαμπρόπουλο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ρεσιτάλ έδωσε ο διαιτητής Φωτιάδης(Καστοριάς) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Κονέ, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλο, Κουτσιανικούλη, Μονιάκη, Βάντερσον, Φαρινόλα, Αποστολίδη, Κύργια, Ψιάνο, Μπανούση, Ουρτάδο, Πάνο.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Σίπκας(Σάμου), Τζαφόλιας(Ανατ. Αττικής).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης(64’ Κουτσιανικούλη), Αναστασόπουλος, Ουρτάδο, Πάτο(46’ Βαρέλα), Μαρουκάκης, Μπόγιοβιτς(85 Λαμπρόπουλος)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Αποστολίδης, Δεληζήσης, Πάνος, Κύργιας, Κονέ, Φατιόν, Σουνάς(80’ Μπουντόπουλος), Τζιώρας(65 Καμαρά), Στεργίδης(52 Φαρινόλα), Ψιάνος, Βάντερσον.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αχαρναϊκός-Κισσαμικός          0-1

ΑΕΛ-Απόλλων Σμύρνης 1-0

ΣΗΜΕΡΑ

 Λαμία-Ολυμπιακός Βόλου       3-0 (α.α.)

Παναιγιάλειος-Εργοτέλης         3-0 (α.α.)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανελευσινιακός

Κέρκυρα-Τρίκαλα

Παναχαϊκή-Πανσερραϊκός

Αγροτικός Αστέρας-Χανιά

ΑΥΡΙΟ

Καλλιθέα-Ζάκυνθος        18:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)

 1. ΑΕΛ        47 -22αγ.

 2. Απόλλων Σμύρνης    45 -22αγ.

 3. Κέρκυρα 45

 4. Τρίκαλα  37

 5. Λαμία     36 -22αγ.

 6. Κισσαμικός      33 -22αγ.

 7. Καλλιθέα          32

 8. Αχαρναϊκός     30 -22αγ.

 9. Παναιγιάλειος  29 -22αγ.

10. Πανσερραϊκός          28

11. Αναγέννηση Καρδίτσας      26

12. Χανιά     25

13. Ζάκυνθος        23

14. Αγροτικός Αστέρας  20

15. Παναχαϊκή       20

16. Εργοτέλης       19 -22αγ.

17. Ολυμπιακός Βόλου   19 -22αγ.

18. Πανελευσινιακός      17

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass