ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΕΣΚΑΝ

Πιο αυστηρά τα μέτρα για το ντόπινγκ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2016 8:04

 

Στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του ντόπινγκ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του τοποθέτησης στην Επιτροπή της Βουλής όπου συζητήθηκε το σχετικό νομοσχέδιο, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Τελικά η Επιτροπή (Μορφωτικών Υποθέσεων) ενέκρινε κατά πλειοψηφία επί της αρχής στο σύνολό του και κατ' άρθρον το σχέδιο νόμου «για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπιγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπιγκ», το οποίο εισάγεται το απόγευμα στην Ολομέλεια.

Στην ομιλία του ο κ. Κοντονής είπε, ότι με το σχέδιο νόμου ενισχύεται το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) στο οποίο περιέρχονται όλες οι αρμοδιότητες και επανέλαβε ότι αυξήθηκε η χρηματοδότησή του από τις 50.000 στις 200.000 ευρώ, ενώ δόθηκε φέτος και έκτακτη επιχορήγηση. Εξήγγειλε επίσης την ενεργοποίηση, «μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», όπως είπε του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ).

Απαντώντας στους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής ο κ. Κοντονής, υπεραμύνθηκε της ειδικής προστασίας που θα έχουν τα μέλη της Διοίκησης του ΕΣΚΑΝ, αφού αναλαμβάνουν στο εξής τη διαχείριση των αποτελεσμάτων και την επιβολή των κυρώσεων για τις παραβάσεις ντόπινγκ και διευκρίνισε ότι στην περίπτωση που διαπιστώνεται κακόβουλη τοποθέτηση, μπορεί να ελεγχθεί διοικητικά και ποινικά με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην επέκταση του ελέγχου από την Πολιτεία στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), και στην αναγνώριση του διπλώματος προπονητών που προέρχονται από τα ΤΕΦΦΑ χωρίς την έγκριση της ΕΠΟ. Ειδικότερα για το θέμα αυτό είπε ότι η ΕΠΟ «θα έχει τη δυνατότητα να επιμορφώσει περαιτέρω τον πτυχιούχο και να του δώσει και τα διπλώματα της UEFA». Όσον αφορά τα θέματα προσωπικού των ομοσπονδιών είπε ότι επανεξετασθούν περιπτώσεις απολύσεων και θα νομοθετηθεί η κινητικότητα, μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και οι δικαστικές διαμάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ΕΠΟ, με τον αναπληρωτή πρόεδρό της Ευάγγελο Τοπολιάτη και τους νομικούς της συμβούλους, Βασίλειο Σαράκη και Δημήτριο Δαβάκη, εξέφρασε την αντίθεσή της στη διάταξη που μεταθέτει την ευθύνη του ελέγχου για τις υποθέσεις ντόπινγκ από την ΕΠΟ στο ΕΣΚΑΝ, στη διάταξη που επεκτείνει τον κρατικό έλεγχο και στους ίδιους πόρους των αθλητικών ομοσπονδιών και όχι μόνο στην κρατική επιχορήγηση, και στη διάταξη που επιτρέπει σε προπονητές με δίπλωμα ΤΕΦΑΑ να αναγνωρίζονται χωρίς την προϋπόθεση της αναγνώρισης από την ΕΠΟ, κάτι που, όπως είπαν, μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση διεθνών αρχών.

«Δεν θα υπάρξει αντίδραση εάν τους πείτε ότι συμφωνείτε με τη διάταξη», είπε ο κ. Κοντονής ενώ για το θέμα της ανάθεσης των υποθέσεων στο ΕΣΚΑΝ, υποστήριξε, ότι δεν υπάρχει θέμα γιατί η UEFA έχει συμφωνήσει με τη WADA. «Μην αντιδράτε γιατί υπάρχει περιστατικό που δεν σας τιμάει. Υπάρχει ποδοσφαιριστής που ελέγχθηκε και βρέθηκε θετικός σε δύο ελέγχους και η απόφαση του οργάνου της ΕΠΟ ήταν μια απλή επίπληξη. Τώρα όλα αυτά τελειώνουν», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΕΠΟ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass