ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Γεύση από Λέστερ στη φιέστα της ΠΑΕ ΑΕΛ

* Ο Μποτσέλι μάγεψε τους πάντες και το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει και ο Χρήστος Ζαχαρίας

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2016 12:20 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Μαϊ 2016 12:21

Του Σωτ. Κέλλα

Η ΑΕΛ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1988 έγινε μια ομάδα φαινόμενο για την Ελλάδα, ενώ το ίδιο αποτελεί μετά τη φετινή σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα η Λέστερ που κόντρα στην καπιταλιστική θεωρία του ποδοσφαίρου κατάφερε να πάρει τον τίτλο έχοντας προϋπολογισμό μικρότερο και από τις μεσαίες ομάδες, και έναν προπονητή, τον Ρανιέρι, που έφυγε από την εθνική Ελλάδας ως αποτυχημένος!

Η ΑΕΛ έκανε πρόταση αδελφοποίησης στη Λέστερ αλλά το βασικό είναι ότι οι δυο ομάδες έχουν πλέον και κοινή φιλοσοφία στις εορταστικές εκδηλώσεις τους. Πριν λίγες μέρες η Λέστερ στη φιέστα της κατάκτησης του τίτλου είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον τυφλό τενόρο Αντρέα Μποτσέλι ενώ ένας βαρύτονος θα είναι και το πρόσωπο της αυριανής φιέστας της ΠΑΕ ΑΕΛ(μετά τον αγώνα με τα Χανιά)  ο Χρήστος Ζαχαρίας που θα τραγουδήσει τον ύμνο. Βαρύτονος άλλωστε τραγούδησε τον ύμνο της ΑΕΛ και στην πρώτη του εκτέλεση(Βάκης Γιαννούλης).

Ο Ιταλός τενόρος στη φιέστα της Λέστερ ξεκίνησε να τραγουδά την άρια «Nessun dorma». Ο προπονητής της Λέστερ σήκωσε το χέρι του και ζήτησε από το κοινό να κάνει ησυχία. Η εξέδρα, ασυνήθιστη σε ανάλογα σκηνικά, άργησε να το καταλάβει, αλλά τελικά... συμμορφώθηκε. Άλλωστε, ο Μποτσέλι αυτή τη φορά δεν ερμήνευε μπροστά σε ηγέτες κρατών ή επισήμους. Ούτε σε κάποια από τις διασημότερες όπερες του κόσμου. Τραγουδούσε σε μια πόλη της αγγλικής επαρχίας, σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο 32.000 θέσεων, το οποίο δεν βρίσκεται σε κάποιον φημισμένο, πολυσύχναστο δρόμο, αλλά «κρυμμένο» ανάμεσα σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και ένα ξενοδοχείο.

Τα πλάνα που ακολούθησαν ήταν βγαλμένα από τη μαγεία που συνόδευσε τις «αλεπούδες» στο μοναδικό φετινό τους επίτευγμα. Η ερμηνεία του Μποτσέλι και η φανέλα της Λέστερ που ξεπρόβαλε κάτω από το φούτερ του, η «θάλασσα» από μπλε και άσπρα σημαιάκια που δεν σταμάτησαν λεπτό να κυματίζουν, τα κοντινά στον Ρανιέρι που με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά του, με ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του την ευτυχία του ανθρώπου που εκείνη ακριβώς τη στιγμή βιώνει το απόλυτο όνειρο. Και «κερασάκι» η άρτια σκηνοθετική κάλυψη των Βρετανών, με τις πανοραμικές λήψεις από το γήπεδο και τα πλάνα από το τρόπαιο με τα πρόσωπα των δύο Ιταλών στο background, υπό τον ήχο της άριας του Τζάκομο Πουτσίνι.

Το πρόσωπο της βραδιάς στην αυριανή φιέστα της ΠΑΕ ΑΕΛ θα είναι ο Τυρναβίτης βαρύτονος Χρήστος Ζαχαρίας που έμαθε τη μουσική από δύο σημαντικούς δασκάλους τον Γιάννη Τσανακά που έγραψε τον ύμνο της λαρισινής ομάδας και  τον μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας νέων του Δήμου Λαρισαίων  Χρήστο Κτιστάκη.

Τον ρωτήσαμε χθες για τη πρόκληση-πρόσκληση που δέχθηκε από τη ΠΑΕ - ΑΕΛ και μας είπε: «Για μένα είναι μια εξαιρετική τιμή που πραγματικά όταν μου έγινε με συγκίνησε και ένιωσα περήφανος που θα συμμετάσχω στη γιορτή της ανόδου της ΠΑΕ ΑΕΛ στη Σούπερ Λίγκα μετά από πέντε χρόνια. Θεωρώ ότι θα είναι μια καινοτομία που πραγματικά δίνει άλλη διάσταση και ευχαριστώ τον ιδιοκτήτη της ομάδας Αλέξη Κούγια για την έμπνευση που είχε στη διοργάνωση της φιέστας ανόδου. Νομίζω ότι εμείς οι Λαρισαίοι μπορούμε να κάνουμε μια ανάλογη φιέστα όπως ομάδες που αντιπροσωπεύουν πόλεις με μεγαλύτερο πληθυσμό αλλά σε καμία δεν υπάρχει αυτή η αγάπη του κοινού για μια ομάδα όπως στη Λάρισα που το σύνθημα μια ομάδα, μια πόλη είναι πραγματικό. Ελπίζω ο κόσμος να χαρεί αυτή τη στιγμή και να τη θυμόμαστε για πολλές δεκαετίες».

Ο ίδιος μας είπε ότι ο λαρισινός αθλητισμός πραγματικά αρχίζει να βαδίζει σε πιο ευρωπαϊκά επίπεδα κόντρα στο ρεύμα άλλων ελληνικών ομάδων. Ο ίδιος ασχολείται 30 χρόνια με χορωδίες σε Λάρισα και Τύρναβο αλλά  και όπερα. Τελευταία στιγμή ένα πρόβλημα αδιαθεσίας δεν του επέτρεψε να πάρει μέρος στη «Νόρμα» που διηύθυνε μαγικά πριν λίγες μέρες στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας ο Χρήστος Κτιστάκης.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Η γιορτή της φιέστας που συνδιοργανώνουν η ΠΑΕ ΑΕΛ, η ερασιτεχνική ΑΕΛ, ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» θα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και βραβεύσεις όλων των τμημάτων της ερασιτεχνικής που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

Θα βραβευτούν οι πρωταθλήτριες ομάδες της ΑΕΛ - έφηβοι και παίδες-, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ γυναικών, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου αλλά και η ανδρική ομάδα μπάσκετ ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο μπαράζ που θα γίνει αύριο στην Αταλάντη με τον Αμύντα.

Επίσης θα ανακοινωθούν και οι... δυο  MVP της ΠΑΕ ΑΕΛ όπως τους ψήφισαν οι συμπαίκτες τους. Μια ακόμα καινοτομία…

Η εκδήλωση θα κρατήσει περίπου 60-75 λεπτά ώστε το   Ael Fc Arena να φωτιστεί όχι με το φως της ημέρας αλλά από την πλειάδα των πυροτεχνημάτων και των βεγγαλικών που θα υπάρξουν στην πρώτη φιέστα ανόδου που γίνεται στη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση.

Μια βραδιά πραγματικά ξεχωριστή για την πόλη της Λάρισας και την ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ.

 

   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass