ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μια νέα ΑΕΛ «κτίζεται» στο ορεινό Ελατοχώρι

* Λάτρης της πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς ο τεχνικός Άγγελος Αναστασιάδης * Παλιοί και νέοι παίκτες αποτελούν μια οικογένεια και στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2016 11:21

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Ελατοχώρι. Ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα στη βόρεια Ελλάδα, αποτελεί τη βάση προετοιμασίας της ΑΕΛ για την καινούργια περίοδο.

Αυτός ήταν ο προορισμός μας για να παρακολουθήσουμε από κοντά την ομάδα, να μιλήσουμε με τους φετινούς συντελεστές, αλλά και να δούμε το κλίμα που υπάρχει στους κόλπους της. Όταν το αυτοκίνητο της εφημερίδας, μετά από δυόμισι ώρες δρόμο έφτασε στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου ήμασταν σίγουροι ότι θα απολαμβάναμε τη δροσιά του βουνού, καθώς ο καύσωνας στη Λάρισα ήταν αφόρητος, με τον υδράργυρο να αγγίζει και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Το ξενοδοχείο «Μύθος» όπου διαμένει η αποστολή των «βυσσινί», βρίσκεται έξω από το χωριό, κρυμμένο μέσα στο δάσος του βουνού, μέσα στα έλατα.

Με γήπεδα ποδοσφαίρου, γυμναστήριο, χώρους φυσιοθεραπείας και μασάζ.

Στις πολυθρόνες του φουαγιέ του ξενοδοχείου ο Άγγελος Αναστασιάδης με τους βοηθούς του Λεωνίδα Δημητρακόπουλο, Απόστολο Τερζή και την ψυχάρα τον Θωμά Κυπαρίσση συζητάνε χαλαρά και χωρίς άγχος, αφού όλα μέχρι τώρα βαίνουν καλώς για τη «βασίλισσα», στο βασικό αυτό στάδιο της προετοιμασίας.

Οι παίχτες μαζεμένοι στον χώρο δίπλα στην πισίνα, απολαμβάνουν την ηρεμία, συζητάνε , αστειεύονται, κάνουν πλάκες, ασχολούνται με τα έξυπνα κινητά τους και γενικά η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 32 βαθμούς.

Στο γυμναστήριο μερικοί ακολουθούν τις εντολές των γυμναστών, ενώ στο φυσιοθεραπευτήριο χαλαρώνουν και προετοιμάζονται για την απογευματινή προπόνηση. Συναντάμε τον περσινό πρώτο σκόρερ της ομάδας τον Ματθαίο Μαρουκάκη μπροστά σε ένα τραπέζι του μπιλιάρδου, έτοιμος να στείλει την τελευταία μπίλια και να σκοράρει, όπως έκανε στο γήπεδο την περσινή χρονιά. Τον ρωτάμε αν είναι έτοιμος να αρπάξει την «ευκαιρία» και να αποδείξει φέτος ότι δεν ήταν τυχαία η περσινή πορεία. «Είναι δύσκολα όμως είναι μια πρόκληση για μένα, είμαι σίγουρο ότι η ομάδα, το σύνολο, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, είμαι αισιόδοξος», τονίζει ο έμπειρος επιθετικός.

«Γνωρίζω πολύ καλά σε ποια ομάδα ήρθα και θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω αυτούς που με έφεραν στην ΑΕΛ», δήλωσε ο καρδιτσιώτης κεντρικός αμυντικός Νίκος Γκόλιας.

«Σε δέκα λεπτά φεύγουμε» ακούγεται η φωνή του Άγγελου, του κόουτς που είναι ο καπετάνιος σε ένα καράβι που ετοιμάζεται για ένα μακρινό ταξίδι και να περάσει μέσα από συμπληγάδες και φουρτούνες, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες και προορισμό στα πιο ψηλά στρώματα της Super League.

Ένας ένας οι παίχτες περνάνε από τον φροντιστή, παίρνουν τα ρούχα τους και χάνονται στα δωμάτια τους, ο κόουτς είναι αυστηρός στη δουλειά του, αλλά πολύ ανθρώπινος στις στιγμές ξεκούρασης.

«Παιδιά, δέκα λεπτά να κάνετε τη δουλειά σας και μετά να μας αφήσετε ήσυχους να δουλέψουμε και εμείς στο γήπεδο» είναι τα λόγια του καταξιωμένου προπονητή που και ο ίδιος μετά τις οδηγίες, συμμετέχει στην προπόνηση.

Σιγά-σιγά ο ήλιος κρύβεται, η θερμοκρασία πέφτει και οι παίκτες μετά την απογευματινή προπόνηση και το οικογενειακό δίτερμα επιστρέφουν στη βάση τους.

Τα σχετικά πειράγματα δεν λείπουν, το νέο πρόσωπο στην οικογένεια της ΑΕΛ είναι ο Παβόλ Φάρκας και ο Θωμάς Κυπαρίσσης συνεχώς στο κινητό, αναζητεί δυο ακόμη παίκτες για να συμπληρωθεί το ρόστερ.

Η επιστροφή μας στην πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου και στον καύσωνα δεν ήταν φυσικά ό,τι και το καλύτερο, καθώς

στο Ελατοχώρι ήδη οι συνθήκες ήταν ανθρώπινες και καλύτερες, αλλά δεν είμαστε από τους τυχερούς...

ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ

Ο  22χρονος Αλβανός μεσοεπιθετικός Αρντίτ Χοτζάι, δοκιμάζεται από προχθές στο Ελατοχώρι της Πιερίας. Ο Αρντίτ Χοτζάι είναι γεννημένος στις 20 Ιουλίου 1994 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Φλαμουρτάρι στην οποία μάλιστα έγινε επαγγελματίας το 2012. Στη συνέχεια μεταπήδησε τη σεζόν 2013-2014 στη Χειμάρρα και είχε 12 συμμετοχές χωρίς όμως να σκοράρει. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Αρντίτ Χοτζάι αγωνίζεται στην FK Bilys Ballsh με την οποία έχει σημειώσει 12 γκολ σε 56 συμμετοχές στο αλβανικό πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποδοσφαιριστής έκανε προπονήσεις και είχε ακολουθήσει και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καρπενήσι, αλλά οι απαιτήσεις της ομάδας του, FK Bilys Ballsh, μιας και δεσμεύεται με συμβόλαιο, κρίθηκαν φαίνεται υπερβολικές και έτσι η μεταγραφή χάλασε.

*Με απογευματινή προπόνηση στο γήπεδο του ξενοδοχείου, όπου διαμένει η ομάδα, ολοκληρώθηκε χθες η έβδομη ημέρα προετοιμασίας της ΑΕΛ στο Ελατοχώρι Πιερίας, μετά το πρωινό ρεπό που είχε δώσει ο Άγγελος Αναστασιάδης στους παίκτες του. Μετά το αρχικό ζέσταμα και τις διατάσεις, είχαμε ασκήσεις με την μπάλα, ενώ ο Έλληνας τεχνικός σταματούσε συχνά τις ασκήσεις και έδινε οδηγίες. Στο τελευταίο μέρος της προπόνησης, οι παίκτες της ΑΕΛ έπαιξαν δίτερμα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Ματθαίος Μαρουκάκης, που είχε πάρει άδεια, ώστε να μπορέσει να παρευρεθεί σε γάμο συγγενικού του προσώπου, ο Μανώλης Ροβίθης και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασία για τη νέα σεζόν και σήμερα  θα μάθουν και το πρόγραμμά τους. Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, η κλήρωση, ορίστηκε για τις 19:00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο «ΔΑΪΣ». Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας: «H Κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League αγωνιστικής περιόδου 2016-17 θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο «ΔΑΪΣ», σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00 (Δ/νση: Μεσογείων 151, Τ.Κ. 15126 Μαρούσι).

Στην κληρωτίδα θα είναι οι παρακάτω 16 ομάδες:

ΑΕΛ, Κέρκυρα, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθηνών, Βέροια, Ηρακλής, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανιώνιος και Πλατανιάς Χανίων.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου 2016.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΜΕ ΚΟΥΓΙΑ

Σήμερα αναμένεται να συναντηθούν στην Αθήνα ο κ.Πηλαδάκης με τον κ.Κούγια και οι συζητήσεις των δύο θα αφορούν την περσινή οφειλή της ΠΑΕ ΑΕΛ (η οποία πήγαινε απευθείας στην Τράπεζα που έχει τον τίτλο του δανείου της κατασκευής του γηπέδου ) και όχι των διακανονισμών των δανείων που όπως είπε ο κ.Πηλαδάκης είναι προσωπική του υπόθεση.

Η ουσία είναι ότι θα υπάρξει-εκτός απροόπτου- ένα ραντεβού μεταξύ των δύο ανδρών όπου στόχος θα είναι να «γεφυρωθούν» οι διαφορές και αυτές που δείχνουν σημαντικές είναι οι περσινές οφειλές και δεύτερο η εγγύηση για τη νέα χρονιά με εκχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Περιθώριο συνεργασίας δείχνει να υπάρχει αν κρίνουμε από το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις δεν είχαν υβριστικό τόνο αλλά δημοσιοποίηση στοιχείων οικονομικών που αφορούν τόσο το κόστος του Ael Fc Arena όσο και το λειτουργικό κόστος των αγώνων.

Και αυτό εύχονται οι φίλοι της ομάδας να γίνει, που αγωνιούν πλέον για το τι μέλει γενέσθαι, μετά τις διαφορές που υπήρξαν.

Μετά τους Καπνόπουλο και Χοτζάι, η ΑΕΛ θα δοκιμάσει και τον 20χρονο Γάλλο επιθετικό  Ιμπραήμ Κεϊτά, που αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Γουλβς (under 21) στην Αγγλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass