ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ 2-0

Σεισμό... προκάλεσε στο Πανθεσσαλικό ο Απόλλων Λάρισας

* Τα γκολ σημείωσαν ο Καμπέρης(22') με τον Γεωργίου(66') * Επόμενος αντίπαλος εκτός έδρας η Αμβρακία Κωστακίων(13/11)

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2016 9:47

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Δεν γνωρίζουμε αν ο κύριος... σεισμός γίνει στις 30 Οκτωβρίου στη Φιλιππούπολη όπου θα αναμετρηθούν στο ντέρμπι κορυφής της Γ΄ Εθνικής(2ος όμιλος) οι δύο ομάδες, όμως και τον σεισμό που προκάλεσε χθες ο Απόλλων Λάρισας στο Πανθεσσαλικό, ταρακούνησε σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ανώτερος ο Απόλλωνας με γκολ των Καμπέρη(22΄) και Γεωργίου(66΄), κέρδισε 2-0 τους «ερυθρόλευκους» στο σπίτι τους για το Κύπελλο της Γ΄ Εθνικής και έδωσε μεγάλη χαρά όχι μόνο στους φίλους του, αλλά και σε όλους τους Λαρισαίους φιλάθλους. Και... έπεται συνέχεια.

Εκεί όπου η ΑΕΛ έγραψε ιστορία κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος στον τελικό με τον Παναθηναϊκό στις 5 Μαΐου το 1997, κερδίζοντας τους «Πράσινους» 2-1, με γκολ του Αντσουέ.

Χθες το απόγευμα οι «κυανόλευκοι» του Σάκη Θεοδοσιάδη έγραψαν σε αυτό το γήπεδο που είναι γούρικο για τη Λάρισα τη δική τους ιστορία, πετυχαίνοντας μια σημαντική νίκη επί ενός αντιπάλου που είναι αήττητος στο πρωτάθλημα και τον υποχρέωσαν στην πρώτη φετινή ήττα, σε επίσημους αγώνες.

Και μπορεί για τον Ολυμπιακό Βόλου το Κύπελλο να μην ήταν προτεραιότητα όπως ανέφεραν, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» το βάρος το ρίχνουν στο πρωτάθλημα, ωστόσο, η εμφάνιση των παικτών του Παναγιώτη Τζαναβάρα ήταν μετριότατη και δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της λαρισινής ομάδας.

Το βολιώτικο συγκρότημα πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας στην πίεση που δέχθηκε ανταποκρίθηκε με επιτυχία και θα μπορούσε να πετύχει ένα ακόμη γκολ, στις αντεπιθέσεις.

Αγωνίσθηκε παλικαρίσια, ψυχωμένα και έδειξε πως είναι μια ομάδα με πολύ ποιότητα, παίκτες που τιμούν τη φανέλα που φοράνε και πάνω από όλα πως είναι έτοιμοι για να προσφέρουν, όταν τους το ζητηθεί από τον προπονητή τους.

Ο Απόλλων άνοιξε το σκορ στο 22’ με τον Κωνσταντίνο Καμπέρη, στην πρώτη του συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα, ενώ στο 66’ ο Άκης Γεωργίου διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Ολυμπιακός είχε έξι παίκτες στο βασικό σχήμα που αγωνίστηκαν για πρώτη στην ενδεκάδα σε επίσημο παιχνίδι και συγκεκριμένα τους Στασινόπουλο, Α. Κόκα, Γκίτζια, Δ. Κόκκα, Κολημήτρα και Αναστασίου. Τερματοφύλακας ήταν ο Κατσούλης, με την τετράδα της άμυνας να αποτελούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Στασινόπουλος, Γκίτζιας, Κωστόπουλος και Α. Κόκας. Οι Κολημήτρας και Πότσι αγωνίστηκαν στον άξονα, οι Ευθυμιάδης και Μπρίτος στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Δ. Κόκα να παίζει πίσω από τον προωθημένο Αναστασίου.

Όσον αφορά στον Απόλλωνα Λάρισας για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα αγωνίστηκαν οι Σταυράκης, Γιαννακόπουλος, Αγριόδημος, Κολοβός και Καμπέρης. Τερματοφύλακας ήταν ο Σταυράκης, στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Σάββας και στο αριστερό ο Γιαννακόπουλος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Χολέβας και Ανδρέου. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Αγριόδημος και Καμπέρης. Στη δεξιά πλευρά έπαιξε ο Γεωργίου, στην αριστερή ο Καμπλιώνης, με τον Πέντα να είναι ο επιτελικός χαφ. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο νεαρός Κολοβός.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων ήταν σαφώς καλύτερος του Ολυμπιακού, πέτυχε το γκολ με τον Κώστα Καμπέρη στο 22’ και περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την επιθετική δραστηριότητα των «ερυθρολεύκων». Οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Απόλλωνα, που σχεδόν ήταν αλάνθαστη. Οι καλές φάσεις από πλευράς Ολυμπιακού ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Όσο για τους παίκτες του Απόλλωνα, φρόντισαν να αμύνονται σωστά, να κλείνουν τους διαδρόμους και να παίζουν με αντεπιθέσεις.

Η μοναδική καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 12’. Μετά από ωραία κίνηση του Αναστασίου, ο επιθετικός της βολιώτικης ομάδας σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άγγελου Σταυράκη.

Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν στο 22’ να ανοίξουν το σκορ από μια στημένη φάση. Ο Πέντα εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Κωνσταντίνος Καμπέρης εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και από κοντά πλάσαρε τον Κατσούλη, πετυχαίνοντας το 0-1.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει μετά το γκολ και να απειλήσει το τέρμα του Σταυράκη, με τους παίκτες του Απόλλωνα να κλείνουν όλους τους διαδρόμους. Μάλιστα, στο 33’ λίγο έλειψε να γίνει το 0-2, με τους Απολλωνιστές να χάνουν μεγάλη ευκαιρία. Ο Γεωργίου έφυγε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, επιχείρησε την παράλληλη σέντρα και ο Καμπλιώνης υπό την πίεση του Ανδρέα Κόκα έστειλε εξ επαφής την μπάλα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κατσούλη.

Στο 37’ ο Τζαναβάρας έριξε στο παιχνίδι τον Γιάννη Δωματά στη θέση του Δήμου Κόκα, ωστόσο, στα οκτώ λεπτά που απέμειναν μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε επιθετικά να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ. Στο 45’, πάντως, ο Στασινόπουλος από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Μπρίτος έπιασε αδύναμη κεφαλιά για να μπλοκάρει εύκολα ο Σταυράκης.

ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ 0-2 Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με στόχο το γκολ της ισοφάρισης. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» πέρασε στο παιχνίδι στο 46’ τον Σταύρου στη θέση του Ευθυμιάδη, για να γίνει μεγαλύτερη η πίεση στην άμυνα του Απόλλωνα.

Στο 56' ο Δωματάς εκτέλεσε φάουλ με τον Σταυράκη να αποκρούει σωτήρια την μπάλα σε κόρνερ. Στο ίδιο λεπτό ο Σταύρου δέχθηκε τη μακρινή μπαλιά έκανε ωραίο κοντρόλ μέσα στην περιοχή, απέφυγε δύο αμυντικούς, τους Γιαννακόπουλο και Ανδρέου και μόνος απέναντι από τον Σταυράκη δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια. Στο 58' δυνατό σουτ επιχείρησε ο Αναστασίου και η μπάλα πέρασε άουτ.

Κόντρα στη ροή του δευτέρου ημιχρόνου ο Απόλλων Λάρισας πέτυχε δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενος το ολέθριο λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού. Οι Κατσούλης και Κωστόπουλος μπερδεύτηκαν μεταξύ τους έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε από την κατοχή τους, με τον Άκη Γεωργίου να εκμεταλλεύεται το «δώρο» των παικτών του Ολυμπιακού και σε κενή εστία πέτυχε με σουτ το 0-2.

Στο 77’ ο Κολημήτρας εκτέλεσε φάουλ, ο Στασινόπουλος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τον Σταυράκη να αποκρούει στην αριστερή του γωνία και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ομάδες είχαν από μία ευκαιρία για γκολ. Στο 83' μετά από λάθος του Κωστόπουλου ο Γεωργίου έκλεψε την μπάλα, ελίχθηκε, έπιασε το σουτ με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κατσούλη.

Τρία λεπτά πριν το φινάλε στο 87', ο Δωματάς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά ο Σταύρου πρόλαβε την έξοδο του Σταυράκη και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο και η ομάδα της Φιλιππούπολης προκρίθηκε πανάξια στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, δείχνοντας ότι έχει πολλές δυνατότητες ως ομάδα.

Για ένα ακόμη επίσημα παιχνίδι ο Απόλλωνας δεν δέχθηκε γκολ, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη φορά όπου σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια δεν κατάφερε να σκοράρει.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Μελτζανίδη (Ημαθίας), ενώ το ίδιο καλοί ήταν και οι συνεργάτες του κ. Κελεσίδης (Ημαθίας), Δεμερτζής (Πέλλας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Κωστόπουλος, Φλίγκος(Ολυμπιακού Βόλου), Γεωργίου(Απόλλωνα).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ(Παναγιώτης Τζαναβάρας): Κατσούλης, Στασινόπουλος, Α. Κόκας, Γκίτζιας, Κωστόπουλος, Πότσι, Δ. Κόκας (37’ Δωματάς), Κολημήτρας, Αναστασίου, Ευθυμιάδης (46’ Σταύρου), Μπρίτος (64’ Φλίγκος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ(Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Γιαννακόπουλος, Χολέβας, Ανδρέου, Αγριόδημος, Γεωργίου, Καμπέρης (86’ Χαραλαμπίδης), Κολοβός (78’ λ.τρ. Γκουντρουμπής), Πέντα, Καμπλιώνης (70’ Διβανές).

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ

*Εγκάρδια χειραψία είχαμε πριν από το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναγιώτη Τζαναβάρα και στους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Τάσο Κυριάκο, Νίκο Ιορδανίδη που ήταν στον πάγκο.

Επίσης ο κ.Τζαναβάρας έσπευσε στον πάγκο των «κυανόλευκων» χαιρετώντας και τον Σάκη Θεοδοσιάδη. Ποδοσφαιρικός πολιτισμός από έναν προπονητή Κύριο.

*Ένταση σημειώθηκε στην ανάπαυλα ανάμεσα στους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου, στην πλευρά που ήταν και διοικητικοί του Απόλλωνα, με επικεφαλής τον πρόεδρο Παναγιώτη Μαντζανά.

Όμως τους Λαρισαίους δεν ενόχλησε κανένας, ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως η φιλοξενία των υπευθύνων του Ολυμπιακού Βόλου ήταν αρίστη.

Μάλιστα ο Ανδρέας Μπονόβας λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε στην κερκίδα συνοδεύοντας τον γενικό αρχηγό Γιώργο Λιότσο και τον προπονητή τερματοφυλάκων του Απόλλωνα, Θανάση Τζουβάρα.

*Την ώρα της έντασης παίκτες και των δύο ομάδων που δεν αγωνίζονταν, μαζί έβλεπαν τις σκηνές που διαδραματίζονταν, δείχνοντας πως δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, καθώς αντίπαλοι ήταν μόνο για ενενήντα λεπτά.

*Αρχηγοί των δύο ομάδων ήταν ο Γιάννης Κωστόπουλος για τον Ολυμπιακό Βόλου και ο Γιαννακόπουλος, για τον Απόλλωνα.

*Ισχυρή ήταν η αστυνομική δύναμη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όχι γιατί φοβόντουσαν για επεισόδια λόγω αντιπάλου, αλλά διότι λίγο πιο κάτω στο «Παντελής Μαγουλάς» έπαιζε και η Νίκη Βόλου, με τον Θεσπρωτό και τα επιπλέον μέτρα για τον «φόβο των Ιουδαίων», κρίθηκαν απαραίτητα.

*Η ήττα του Ολυμπιακού από τον Απόλλωνα είχε ως αποτέλεσμα-όπως πληροφορηθήκαμε- το δώρο ρεπό του προπονητή κ.Τζαναβάρα στους παίκτες του, να μετατραπεί σήμερα σε... κανονική προπόνηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass