ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΣΛ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ (17.00, ΚΛ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ)

Ωρα για λαρισινό ντέρμπι

* Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για τρίτη φορά στην ιστορία τους σε επίπεδο Εθνικών κατηγοριών * Αθ. Μπουλιάκης: «Το παιχνίδι αυτό μπορεί να δώσει την αφορμή για ένα καλύτερο αύριο για το λαρισινό μπάσκετ» *Α. Παπαδόπουλος: «Ματς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά το προσεγγίζουμε με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία»

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2016 11:15

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η αντίστροφη μέτρηση για το λαρισινό ντέρμπι της Α2 Εθνικής άρχισε.

Αύριο Σάββατο, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, Γυμναστικός και ΑΕΛ διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στις 17.00 στο κλειστό της Νεάπολης, σ’ ένα παιχνίδι που πέρα από τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι πρέπει να αποτελέσει γιορτή για το μπάσκετ της Λάρισας. Οι δύο εκπρόσωποι της πόλης στο δεύτερο τη τάξει Εθνικό πρωτάθλημα, θα διεκδικήσουν τη νίκη, αναδεικνύοντας μέσα από τις προσπάθειές τους, το αγωνιστικό ήθος και την αξία των παικτών τους, τη μεγάλη δυναμική της Λάρισας στον χώρο του μπάσκετ και προσφέροντας παράλληλα πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό της πόλης, που αναμένεται να είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Ιστορικά πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά αναμέτρηση των δύο λαρισινών ομάδων σε επίπεδο Εθνικών κατηγοριών μετά από διάστημα πεντέμισι περίπου μηνών. Η αρχή είχε γίνει πέρσι στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (στον 2ο όμιλο), με την ΑΕΛ να παίρνει το «διπλό» στο κλειστό της Νεάπολης με 82-78 (24 Ιανουαρίου 2016, 15η αγωνιστική) και τον Γυμναστικό να κερδίζει τη ρεβάνς εκτός έδρας με 80-70 (15 Μαΐου 2016, 30ή αγωνιστική).

Κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο αυριανών αντιπάλων υπάρχουν. Ο περσινός αρχηγός του ΓΣΛ, Ι. Παπαχρήστος αγωνίζεται φέτος με τη φανέλα της ΑΕΛ, ενώ από τους «βυσσινί» δόθηκε ως δανικός ο Θ. Τέλιος. Επίσης ο Σπυρόπουλος που αγωνίζεται στον Γυμναστικό έχει ξεκινήσει την καριέρα του από την ΑΕΛ (και στη συνέχεια έπαιξε σε ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Δούκα για να αποκτηθεί φέτος από τους «πράσινους»).

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Ο τυπικά γηπεδούχος Γυμναστικός (αφού η έδρα είναι κοινή για τις δύο ομάδες) προέρχεται από αρνητικό αποτέλεσμα, ωστόσο ως γηπεδούχος δεν έχει ηττηθεί ακόμα (στο ένα και μοναδικό παιχνίδι με το Ηράκλειο πραγματοποίησε νικηφόρα εμφάνιση). Από την άλλη πλευρά η ΑΕΛ μετά το εντυπωσιακό 3-0 θέλει να διευρύνει το νικηφόρο σερί της και να συνεχίσει το πολύ καλό ξεκίνημα που πραγματοποιεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Για τους «πράσινους» του Σάκη Μπουλιάκη τα προβλήματα επικεντρώνονται στους Τσουράκη και Τέλιο, η συμμετοχή των οποίων, λόγω τραυματισμού, κρίνεται αμφίβολη. Οι δύο παίκτες ωστόσο θα συμπεριληφθούν (εκτός απροόπτου) στην αποστολή μαζί με τους υπόλοιπους που είναι οι Τόζιος, Νίκολιτς, Χαιρετίδης, Κούτρας, Μπέμπης, Γκιουλέκας, Τσούμας Γ., Τσούμας Σ., Γουμενόπουλος και Σπυρόπουλος.

Από τους «βυσσινί» ο Μαλτέσιος θεωρείται αμφίβολος, ο Κουτίνας βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προσαρμογής (καθώς μπαίνει σιγά-σιγά στους ρυθμούς της ομάδας), ενώ ο Τσιλούλης ταλαιπωρείται από ίωση, ωστόσο συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις και θα είναι έτοιμος για την αναμέτρηση του Σαββάτου. Έτσι στη διάθεση του τεχνικού Αβραάμ Παπαδόπουλου θα τεθούν οι Σαριμπαλίδης, Δεληγεώργης, Τσιλούλης, Κουβελάς, Μπεχλιβάνος, Πολίτης, Καρατάσιος, Κουτίνας, Παπαχρήστος, Σταμπουλής, Τσούτσος, Μαλτέσιος, Φιλιππόπουλος και Θορστέινσον.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Το μήνυμά τους για το αυριανό παιχνίδι έστειλαν οι προπονητές των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα ο τεχνικός του ΓΣΛ, Θανάσης Μπουλιάκης επισήμανε πως «είναι ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες και νομίζω ότι αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία και μπορεί να δώσει την αφορμή για ένα καλύτερο αύριο για το λαρισινό μπάσκετ. Δεν έχουμε και δεν μπορούμε να κρύψουμε σχεδόν τίποτα ο ένας από τον άλλον και πιστεύω ότι θα κριθεί στο ποιος το θέλει περισσότερο».

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος από την πλευρά της ΑΕΛ υπογράμμισε πως «πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, μιας και έρχονται αντιμέτωπες δύο ομάδες από την ίδια πόλη. Στην αναμέτρηση θα παίξουν ρόλο θεωρώ οι προσωπικές μονομαχίες, η ηρεμία και η συγκέντρωση. Εμείς προσεγγίζουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία, η ποία μας χαρακτηρίζει κάθε αγωνιστική. Θα επικεντρωθούμε στα στοιχεία που μας δίνουν το πλεονέκτημα και είναι δεδομένο για εμάς ότι θα χρειαστεί να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια, με ηρεμία και προσήλωση για να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Από την ομάδα του Γυμναστικού και με στόχο τη διευκόλυνση του φίλαθλου κοινού ανακοινώθηκε ότι «και σήμερα Παρασκευή, όσο και την ημέρα του ματς, Σάββατο πρωί, θα υπάρχουν σταντ στην Κεντρική πλατεία, όπου θα πωλούνται εισιτήρια του αγώνα (7 ευρώ), αλλά και διαρκείας για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τις συγκεκριμένες κάρτες προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλα τα εντός έδρας ματς του ΓΣΛ».

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (17.00)

Χολαργός-Αίολος Αστακού

Αρκαδικός-Μαχητές Δόξα Πεύκων

ΓΣ Λαρισαίων 1928-ΑΕΛ

Δούκας-Ηρακλής

Εθνικός-Ηράκλειο

Πανιώνιος-Παγκράτι

Ψυχικό-Καβάλα

Αμύντας-Φάρος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΕΛ        6             (3 -0)

Δούκας 6             (3 -0)

Πανιώνιος           6             (3 -0)

Ηρακλής              6             (3 -0)

Φάρος Κερατσινίου         6             (3 -0)

Εθνικός 5             (2 -1)

Αίολος Αστακού               5             (2 -1)

ΓΣ Λαρισαίων 1928          4             (1 -2)

Αμύντας               4             (1 -2)

ΑΟ Παγκρατίου  4             (1 -2)

Μαχητές Δόξα Πεύκων   4             (1 -2)

Ηράκλειο             4             (1 -2)

ΑΕ Χολαργού      3             (0 -3)

Καβάλα 3             (0 -3)

ΑΕ Ψυχικού        3             (0 -3)

Αρκαδικός           3             (0 -3)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass