Ο ΠΑΟΚ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ 1-0

Ματ(ος) στις καθυστερήσεις...

*Νίκες πέτυχαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2016 1:21

Με... λυτρωτή τον Μάτος, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής για την Super League. Ο άσος του "δικεφάλου" έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Το παιχνίδι, πάντως, ήταν μέτριο και η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 74', αλλά η προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι του Γλύκου.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δυο ομάδες ξεχύθηκαν επιθετικά με τον ΠΑΟΚ να έχει κατοχή μπάλας και να φτάνει στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 29' όταν φάουλ του Λέοβατς έδιωξε με ετοιμότητα σε κόρνερ ο Ανέστης.

Η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 41' όταν από επέλαση του Κάμπος και σέντρα του Αγκολέζου στην περιοχή ακολούθησε κεφαλιά του Τσίμιροτ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο του Ανέστη.

Η ΑΕΚ με σαφή διάθεση να προφυλάξει την εστία της, το κατάφερε σχετικά εύκολα παίζοντας όταν χρειάστηκε με πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη και σωστή λειτουργία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πλησίασε στο γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο αμαρκάριστος Αλμέιδα σούταρε άστοχα από τη μεγάλη περιοχή.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης δεν άλλαξαν πολλά, σε τακτικές και συστήματα. Ο ΠΑΟΚ πλησίασε πρώτος στην αντίπαλη εστία στο 47', όταν από συρτή σέντρα του Κάμπος, ο Ροντρίγκεζ βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι στη μικρή περιοχή της ΑΕΚ, αλλά δεν μπόρεσε εξ επαφής να πλασάρει τον Ανέστη, που με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε.

Σταδιακά η ΑΕΚ κρατάει το λευκό 0-0 από έναν άνευρο και κακό ΠΑΟΚ που έχει για μια ακόμα μέτριους ως και αρνητικούς τους Αθανασιάδη, Σάκχοφ, Κάμπος, ενώ η Ένωση δεν μπορεί να πάρει λύσεις από τον Πατίτο. Στο 62' ο Σάκχοφ βραδυπορεί για να πλασάρει στην εστία της ΑΕΚ και ένα λεπτό αργότερα αντικαθίσταται από τον Μπίσεσβαρ που στο 66' έστειλε ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ ελάχιστα άουτ.

Η ΑΕΚ προϊόντος του χρόνου ανεβάζει την επιθετικότητά της και στο 71' πλησιάζει το γκολ, όταν ο νεοεισελθών Χριστοδουλόπουλος στέλνει δυνατή βολίδα στην εστία του Γλύκου και η μπάλα γλείφει και εξοστρακίζεται από το οριζόντιο δοκάρι του και φεύγει άουτ.

Προ του φάσματος μιας ακόμα εντός έδρας ισοπαλίας ο ΠΑΟΚ βγαίνει επιθετικότερα και στο 77' ο Ροντρίγκες χάνει μια ακόμα καλή ευκαιρία αφού ο Ανέστης απομακρύνει τον κίνδυνο. Στο 79' πέφτει μια φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο και ο ρέφερι Σιδηρόπουλος διακόπτει προσωρινά τον αγώνα μέχρι να γίνουν συστάσεις.

Η ΑΕΚ αν και προσέχει την άμυνά της δεν κλείνεται και στο 84' σουτ του Μάνταλου διώχνει σε κόρνερ με ωραία προσπάθεια ο Γλύκος.

Στο 90' από φάουλ του Περέιρα, ο Μάτος στέλνει καρφωτή κεφαλιά άστοχη όμως από καλή θέση στην εστία του θετικού Ανέστη.

Στο 94' κι ενώ όλα έδειχναν πως το ντέρμπι θα λήξει ισόπαλο ο ΠΑΟΚ πήρε τη μεγάλη νίκη με γκολ του Μάτος, μετά από ωραία σέντρα του Περέιρα, που στο πεντάλεπτο της συμμετοχής του άλλαξε σχεδόν όλο το παιχνίδι και με τα στημένα του έδωσε το έναυσμα της νίκης στην ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν αναποτελεσματικός και φλύαρος απέναντι στην αντίπαλη περιοχή. Εδειξε χωρίς καθαρή σκέψη στην περιοχή της ΑΕΚ και πήρε καλή απόδοση από τους Γλύκο, Μάτος και Κάνιας. Η ΑΕΚ κατώτερη των προσδοκιών. Είχε διάθεση και αγωνίστηκε για τον βαθμό όμως ατύχησε και δεν τον κράτησε λίγα δεύτερα πριν το τελικό σφύριγμα.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Ρόδου)

Κίτρινες: Κάμπος, Κολοβέτσιος,

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (63' Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες, Κάμπος (76' Μυστακίδης) και Αθανασιάδης (87' Περέϊρα).

ΑΕΚ: Ανέστης, Βίγια, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (84' Γαλανόπουλος), Πατίτο (69' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Μάνταλος Αλμέιδα (90' Αραβίδης)

*Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 20 χιλιάδες θεατές.

«Καθάρισε» σε τέσσερα λεπτά

Με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον Ηρακλή κι επέστρεψε στις νίκες στη Super League μετά από δύο αγωνιστικές (4 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις). Ο Λέτο στο 58' και ο Εμποκού στο 62' ήταν οι σκόρερ των «πρασίνων».

Σε ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, αλλά αυτή τη φορά δεν το «πλήρωσε» όπως στη Βέροια. Μέχρι να σκοράρει ο Λέτο οι γηπεδούχοι είχαν 12 τελικές προσπάθειες απέναντι στις 2 του «Γηραιού» που πάλεψε, αλλά δέχτηκε δύο γρήγορα γκολ και «παραδόθηκε». Ο Παναθηναϊκός, μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πλησίασε στο -4 από την κορυφή και πάει στο Καραϊσκάκη με στόχο να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από τον «αιώνιο» αντίπαλό του.

Στα πρώτα 12 λεπτά του ματς ο Παναθηναϊκός είχε ήδη 5 τελικές προσπάθειες προς την εστία του Περνίς, οι τρεις εξ ευρών με πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο γκολκίπερ του «Γηραιού» βρισκόταν στη σωστή θέση. Η πιο κλασική ευκαιρία απ' όλες αυτή του Μπεργκ στο 11ο λεπτό, με τον Σουηδό να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής χωρίς να πιέζεται από αντίπαλό του.

Ο Μπεργκ στο 15' έφυγε από κανονική θέση με πορεία προς την εστία του Περνίς, ωστόσο, υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από τον βοηθό του Ευαγγέλου, Καλφάκη. Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών για τους «πράσινους» συνεχίστηκε. Αρχικά στο 22' με τον Σεμπαστιάν Λέτο να μην μπορεί από πολύ κοντά να σκοράρει με κεφαλιά μετά τη σέντρα ακριβείας του Γουακάσο και στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Αφρικανού να βρεθεί απέναντι από τον Περνίς, αλλά δεν έβαλε καλά το σώμα του και το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία ακόμη κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Στο 36' ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε μόνος του με τον Περνίς κι ο γκολκίπερ του «Γηραιού» έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Αργεντινού στην 9η τελική προσπάθεια των «πρασίνων» στο διάστημα αυτό.

Ο Παναθηναϊκός του δεύτερου μέρους δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστικός στο ξεκίνημα, παρ' όλα αυτά κατάφερε να προηγηθεί με το γκολ... μπιλιάρδο του Λέτο στο 58'. Ο Αργεντινός αρχικά τροφοδότησε τον Μπεργκ που έστω και οριακά καλυπτόταν από τον αντίπαλό του, ο Σουηδός μπήκε στην περιοχή η μπάλα απομακρύνθηκε προσωρινά από τους Μπαρτολίνι και Περνίς έφτασε ξανά στον Λέτο που με ένα περίεργο σουτ την έστειλε... βασανιστικά στα δίχτυα του Γάλλου τερματοφύλακα (1-0).

Το ματς τελείωσε πολύ γρήγορα, καθώς στο 62' ο Εμποκού, που είχε μπει στο ματς 7 λεπτά νωρίτερα, με πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του Περνίς (2-0). Καθαρό πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού (χέρι του Πασά) δεν είδε ο διαιτητής Ευαγγέλου στο 76', ενώ στο 79' ο νεοεισελθών, Κυνηγόπουλος, έχασε απίστευτη ευκαιρία για να σκοράρει από κοντά και να ξαναβάλει τον Ηρακλή στο παιχνίδι.

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Κίτρινες: Γουακάσο, Ρέις, Λέτο - Μοντέιρο, Ιντζόγλου, Μπαρτολίνι

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Χουχούμης (55' Εμποκού), Κουτρουμπής, Ρέις, Μπεργκ, Λέτο (67' Ιμπάρμπο), Λουντ (84' Μίγγος), Βιγιαφάνιες, Γουακάσο, Μέστο, Ιβανόφ

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γ.Αμανατίδης): Περνίς, Σαραμαντάς, Μοντέιρο, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (67' Αγγελόπουλος), Ρούσσος, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Βοσκανίδης, Κούρος (46' Πασάς), Λάμπρου (78' Κυνηγόπουλος)

Παραίτηση Αμανατίδη

Λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή (2-0) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο τεχνικός του Ηρακλή Γιάννης Αμανατίδης υπέβαλε την παραίτηση του αφού προηγουμένως είχε διαπληκτιστεί με παίκτες της ομάδας του στα αποδυτήρια του "Απόστολος Νικολαϊδης" στους οποίους μάλιστα φέρεται δηλώσας πως «την Τρίτη θα έχετε άλλο προπονητή». Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η αποχώρηση του Γιάννη Αμανατίδη, ξεκίνησε η διαδικασία εξεύρεσης του νέου προπονητή.

Ατρόμητος ο Ιντέγε

Ο Ολυμπιακός έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το Περιστέρι νικώντας 1-0 τον Ατρόμητο για την 9η αγωνιστική της Super League. Χρυσός σκόρερ ο Ιντέγε στο 54'. Πολλά παράπονα από τους γηπεδούχους για τη διαιτησία, όπου ακυρώθηκε κακώς γκολ του Λα Ταλέκ στο 27'. Προβλημάτισαν οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο, που δημιούργησαν ουσιαστικά μόλις μία ευκαιρία. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Κορακάκη ως προπονητής του Ατρόμητου και η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό με τον Ατρόμητο να είναι πιο κινητικός και πιο επικίνδυνος, δείχνοντας ότι θέλει περισσότερο τη νίκη. Στο 19' ο Λα Ταλέκ έβγαλε τον Στόιτσοφ, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Καπίνο σε τετ α τετ. Στο 25' οι Περιστεριώτες έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Στόιτσοφ προσπάθησε να αποφύγει τον Καπίνο και το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Λα Ταλέκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο επόπτης ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ. Η απόφαση, πάντως ήταν λανθασμένη, καθώς καλυπτόταν. Στο 44' ο Βασιλείου έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη σέντρα του Ούμπιντες, αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα με τον Ολυμπιακό, όχι απλά να μην απειλεί καθόλου στον αγώνα, αλλά να νιώθει και... τυχερός που το σκορ είναι 0-0.

Στο δεύτερο μέρος οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάστηκαν σαφώς καλύτεροι και στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν ευτύχησαν να σκοράρουν. Στο 54' ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα ο Ιντέγε έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 0-1.

Ο ρυθμός είχε πέσει και ο Ολυμπιακός φαινόταν ότι ελέγχει το παιχνίδι. Η πρώτη και τελευταία ευκαιρία του Ατρόμητου στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 81'. Ο Στόιτσεφ -που ήταν ο μοιραίος- βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο, χάνοντας έτσι το τρίτο τετ α τετ. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδία)

Κάρτες: Κατράνης, Κεϊτά, Λα Ταλέκ, Μπρίτο / Φιγκέιρας

Ατρόμητος (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κατράνης, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Στόιτσεφ (85' Παπαδόπουλος), Βασιλείου (72' Λημνιός), Κεϊτά, Μπάγκα (64' Μπρίτο), Λε Ταλέκ.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης (88' Ρομαό), Σεμπά, Ελιουνούσι (85' Πάρντο), Ιντέγε

Ισοπαλία στη Βέροια

Ισόπαλοι 0-0 αναδείχθηκαν Βέροια και Πλατανιάς στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της φετινής Super League. Μετά από ένα ματς με ελάχιστες φάσεις, η μακεδονική ομάδα παρέμεινε χωρίς νίκη στην έδρα της και πλέον ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση της κατάταξης με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ οι Χανιώτες έμειναν για πέμπτο σερί αγώνα πρωταθλήματος χωρίς νίκη.

Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)

Κίτρινες: Λινάρδος, Λόπεζ - Στανισιάβλιεβιτς, Βάντερσον, Μενδρινός

Οι συνθέσεις:

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος (86' Ναβαλόφσκι), Μαλόν, Ασίγκμπα, Σισοκό, Καλί, Αρτσε, Λινάρδος, Σισίνιο (90'+ Μελίσσης), Βίτι, Μεληκιώτης (82' Χαροντάκης)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Στάθης, Γκνιάτιτς (63' Τσουράκης), Μουνάφο, Μενδρινός, Γουνδουλάκης (78' Ντεβέσα), Μανούσος (64' Στανισάβλιεβιτς), Γιακουμάκης

Δεύτερη νίκη για τον Αστέρα

Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Super League πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης. Χάρη σε γκολ του Νίκο Φερνάντες στο 9ο λεπτό, οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 του Λεβαδειακού στο γήπεδο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης», για την 9η αγωνιστική, και πήραν βαθιά βαθμολογική «ανάσα».

Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης)

Κίτρινες: Κουλιμπαλί, Ουόν, Ζεζίνιο

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Ευαγγέλου, Χαμντανί, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης, Φαρίνια (74' Ιωαννίδης), Καλτσάς (70' Κώτσιρας), Νίκο Φερνάντες (85' Ντουντού)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (80' Καλτσάς), Μαχαίρας (67' Βασιλείου), Τόνι Σίλβα (85' Καραμπουέ), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass