ΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 90' ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ (2-1)

Σάββας ο... λυτρωτής

*Συγκλονιστικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα να προηγείται στο 8' με τον Σαχινίδη και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στο 42' με τον Οικονόμου *Πάνω από 1.000 Λαρισαίοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο πλευρό στη Φιλιππούπολη

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2016 12:36

Του Χρήστου Αρχοντούλη / Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Το αήττητο του Ολυμπιακού Βόλου «έσπασε» χθες στη Φιλιππούπολη ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος στο ντέρμπι του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας υπέταξε τον Ολυμπιακό Βόλου, με σκορ 2-1.

Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν το νικητήριο γκολ στην εκπνοή της αναμέτρησης με τον Καρδιτσιώτη αμυντικό Σάκη Σάββα, ενώ είχαν προηγηθεί τα γκολ των Σαχινίδη (1-0) στο 8' και του Οικονόμου(1-1) στο 42' .

Ο Απόλλωνας που είχε τη συμπαράσταση 1.000 περίπου φίλων του, ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του και αντέδρασε όπως έπρεπε μετά την απρόσμενη ήττα στο Βελεστίνο από τον Ρήγα Φεραίο με 4-3.

ΠΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης παρέταξε τον Απόλλωνα με τερματοφύλακα τον Φιρινίδη, ενώ οι Σάββας (δεξιά) και Παπαδόπουλος (αριστερά) ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Ιορδανίδης και Χολέβας. Στη άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιξαν οι Αγρόδημος και Σουλίδης, οι Καμπλιώνης (αριστερά) και Κυριάκος (δεξιά) έπαιξαν ως μεσοεπιθετικοί, με τον Πέντα να παίζει πίσω από τον Σαχινίδη.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου Παναγιώτης Τζαναβάρας παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Κατσούλη, με τους Στουρνάρα και Ιωαννίδη να είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Τέλλος και Κωστόπουλος. Στον άξονα έπαιξαν οι Πότσι και Οικονόμου. Οι Σταύρου και Δωματάς κινούνταν στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τους Αναστασίου και Φλίγκο να είναι οι δύο επιθετικοί.

ΛΙΓΕΣ ΦΑΣΕΙΣ, ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Δυνατό παιχνίδι, με δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα, πολλές μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Ο Απόλλων είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίωρο, πέτυχε ένα γρήγορο γκολ με τον Σαχινίδη και ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους. Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και προσπαθούσαν να απειλήσουν το τέρμα του Κατσούλη.

Στο 6' είχαμε το πρώτο σουτ στον αγώνα. Ο Σαχινίδης σούταρε με την μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Κατσούλη που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Δύο λεπτά, όμως, αργότερα, ο Απόλλων άνοιξε το σκορ. Ο Καμπλιώνης κινήθηκε ωραία από τα αριστερά μετά τη θαυμάσια πάσα του Σουλίδη, έκανε τη συρτή σέντρα και ο Βασίλης Σαχινίδης μόνος αμαρκάριστος με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή, έκανε το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το γκολ που δέχθηκαν, δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν επιθετικά, με τους παίκτες του Απόλλωνα να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και παίζοντας παθιασμένα, έδειξαν πως ήθελαν πάρα πολύ τον αγώνα.

Στο 36' , ο Απόλλων έχασε ευκαιρία να κάνει το 2-0. Μετά από λάθος γύρισμα του Κωστόπουλου, ο Σουλίδης έφυγε στην επίθεση έχοντας να ξεπεράσει μόνο την αντίσταση του Τέλλου, πριν βγει τετ α τετ με τον Κατσούλη. Ο Τέλλος, ωστόσο, έκοψε σωτήρια τον μέσο του Απόλλωνα και απεσόβησε από τα χειρότερα την ομάδα του.

Στο 39' σε σουτ του Σαχινίδη έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ, για να φτάσουμε στο 41' όπου ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, στην πρώτη φάση των γειτόνων στο παιχνίδι. Ο Κωνσταντίνος Οικονόμου εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια χτύπησε στο πρόσωπο του τερματοφύλακα Φιρινίδη και κατέληξε στα δίχτυα. Σ' ένα πολύ σημαντικό χρονικό σημείο ο Ολυμπιακός πέτυχε το 1-1 και όπως ήταν αναμενόμενο αυτό έφερε την απογοήτευση στους γηπεδούχους.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με τον Απόλλωνα και πάλι να έχει τον έλεγχο, επιχειρώντας δύο-τρία σουτ επικίνδυνα. Στο 49' μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέντα, η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κατσούλη. Στο 52' ωραίο σουτ του Καμπλιώνη σε μια αντεπίθεση του Απόλλωνα, η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσούλη, ενώ στο 56' σουτ Καμπλιώνη έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Κατσούλη.

Ο Απόλλων συνέχισε να προσπαθεί με στημένες φάσεις να απειλεί το τέρμα του Κατσούλη και στο 58' μετά από εκτέλεση φάουλ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει σε κόρνερ.

Στη συνέχεια το παιχνίδι κύλησε χωρίς φάσεις, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα σουτ έξω από την περιοχή (το επιχείρησε ο Ευθυμιάδης) με την μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Απόλλωνα, χωρίς να ανησυχήσει ο Φιρινίδης, ενώ σε σουτ του Καμπλιώνη στο 83' η μπάλα πέρασε άουτ.

ΟΤΑΝ...ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ

Κι ενώ το Θεσσαλικό ντέρμπι φαινόταν ότι θα τελειώσει ισόπαλο, ο Καρδιτσιώτης αμυντικός Κώστας Σάββας, είχε διαφορετική...άποψη στο τέλος.

Το ρολόι λοιπόν σημάδευε το 90' , όταν ο Άκης Γεωργίου εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους παίκτες του Ολυμπιακού, και μέσα σε όμιλο παικτών ο Σάββας σούταρε, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια και κατέληξε στα δίχτυα του Κατσούλη για να γίνει το 2-1 για τον Απόλλωνα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

ΑΞΙΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Πριν από μια εβδομάδα στο Βελεστίνο η εικόνα του Απόλλωνα ήταν αποκαρδιωτική, όμως χθες οι παίκτες του Απόλλωνα αγωνίστηκαν με πάθος, με δύναμη και είναι άξιοι συγχαρητηρίων, για τα ψυχικά αποθέματα που είχαν και αντέδρασαν όπως έπρεπε.

Μάλιστα έκαναν υπερήφανους και φίλους της ΑΕΛ που ήταν στο γήπεδο και στο γκολ του Σάββα, πέταξαν στον...έδβομο ουρανό.

Νίκη στο 90' , μια νίκη γοήτρου που είχε όμως και βαθμολογικό όφελος, καθώς ο Απόλλωνας μείωσε στους τρεις βαθμούς την διαφορά από τον Ολυμπιακό Βόλου, στη μάχη της κορυφής.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ.Τζοβάρας (Φθιώτιδας) προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος και είχε θεωρούμε μια πετυχημένη διαιτησία, σε ένα παιχνίδι με πολύ δυνατές μονομαχίες.

Καλοί και οι δύο συνεργάτες του κ. Παπαλίτσας (Καρδίτσας), Καραγιάννης (Φθιώτιδας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Σάββας(27' ), Αγρόδημος(88' )-Αναστασίου(14'), Τέλλος(40' ), Ευθυμιάδης(67' ), Οικονόμου(80' ), Κολημήτρας(85' ), Κωστόπουλος(88' ).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ(Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Χολέβας, Αγρόδημος, Κυριάκος (75' Γεωργίου), Πέντα, Σαχινίδης (90+2' Ανδρέου), Σουλίδης (68' Διβανές), Καμπλιώνης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ(Παναγιώτης Τζαναβάρας): Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης,Κωστόπουλος, Τέλλος, Πότσι (46' Κολημήτρας), Οικονόμου, Δωματάς (λ.τρ. Μπρίτος), Σταύρου, Αναστασίου (30' Ευθυμιάδης), Φλίγκος.

*Στη Φιλιππούπολη βρέθηκαν ο Λαρισαίος βουλευτής Χρήστος Κέλλας παρέα με τον αντιπρόεδρο της ΑΕΛ Ζήση Ντελόπουλο, αλλά και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, που παρακολούθησε το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

*Μπορεί να είχαμε αντεγκλήσεις και ένταση στο τέλος, όμως εμείς θα κρατήσουμε και μερικές όμορφες στιγμές που είδαμε.

Τον Ανδρέα Μπονόβα να ευχαριστεί τον γενικό αρχηγό του Απόλλωνα Γιώργο Λότσιο για τη φιλοξενία, τον αρχηγό του Απόλλωνα Τάσο Κυριάκο να αγκαλιάζεται με τον πρώην προπονητή του Παναγιώτη Τζαναβάρα και τον Βαγγέλη Στουρνάρα να θυμάται με τον γνωστό φίλαθλο της ΑΕΛ Ζήση Παπακωνσταντίνου, παλιές καλές στιγμές της «Βασίλισσας».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία μετά την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής στον 2ο Όμιλο, έχουν ως εξής:

*Αστέρας Πετριτή – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-0

(7' Γαστεράτος)

*Ένωση Ιστιαίας – Εθνικός Φιλιππιάδας    0-0

*Απόλλων Λάρισας – Ολυμπιακός Βόλου            2-1

(8' Σαχινίδης, 90' Σάββας – 42' Οικονόμου)

*Θεσπρωτός – Ρήγας Φεραίος       3-1

(1' Νάκος, 13' πέν. Ντόκος, 90' +2 Μηνάς – 52' Γκίκας)

*Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου – Πιερικός           0-1 (59' πέν. Παπαδόπουλος)

*ΑΕ Καραϊσκάκης – Αμβρακία Κωστακίων           1-0

(90' +5 Ευαγγέλου)

*Διαγόρας Σεβαστής – Πύδνα Κίτρους       2-0

(45' Σαμανίδης, 59' Δεμηρτζόγλου)

*Νίκη Βόλου – Τηλυκράτης   1-0

(13' Κορέτα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)

1. Ολυμπιακός Βόλου          14-5    18

2. Διαγόρας Σεβαστής          13-5    18

3. Νίκη Βόλου            12-5    16

4. Απόλλων Λάρισας           17-9    15

5. ΑΕ Καραϊσκάκης  5-0      15

6. Πύδνα Κίτρους       7-5      11

7. Τηλυκράτης 2014  6-3     11

8. Πιερικός     5-6      9

9. Ρήγας Φεραίος      10-12  8

10. Θεσπρωτός         10-11  6

11. Εθνικός Φιλιππιάδας      5-11    6

12. Ελευθεροχώρι    5-9      5

13. Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 8-12   5

14. Αστέρας Πετρίτη  3-8      5

15. Αμβρακία Κωστακίων    3-11    4

16. Ένωση Απολλώνιου/Ιστιαίας     4-15    2

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

(6η αγων., 6/11,15:00)

Θεσπρωτός   -           Απόλλων Λ.

Ολυμπιακός Β.          -           Ελευθεροχώρι

Ρήγας Φεραίος          -           Αστέρας Πετριτή

Πιερικός          -           ΑΕ Καραϊσκάκης

Νεοκαισάρεια -           Ένωση Ιστιαίας

Αμβρακία Κωστακίων           -           Διαγόρας Σεβαστής

Φιλιππιάδα     -           Τηλυκράτης

Πύδνα Κίτρους           -           Νίκη Βόλου

Παραιτήθηκε από την

Πύδνα ο Αποστόλης Στύλος

Παραιτήθηκε από την Πύδνα, ο Αποστόλης Στύλος αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού και την ήττα από τον Διαγόρα Σεβαστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προπονητής της Πύδνας μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ομάδας του Κίτρους Γιάννη Ντούμο και του δήλωσε την απόφασή του να παρατηθεί και να μην συνεχίσει στην Πύδνα.

Εκείνος έκανε δεκτή την παραίτησή του και οι δύο πλευρές δεν θα συνεχίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ενώ αποδοκιμάστηκε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Οικονόμου, για τη συμπεριφορά του τόσο στο γκολ της ισοφάρισης όσο και στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Παράπονα εκφράστηκαν και από τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου, διότι όπως αναφέρθηκε στον αγώνα Κυπέλλου των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό παρά την ήττα με 2-0, υπήρξε μια άψογη φιλοξενία.

Αποδοκιμασίες είχαμε και έξω από το γήπεδο, αλλά τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν δρακόντεια και αποφεύχθηκαν εντάσεις σε μεγαλύτερο βαθμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass