ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ ΠΕΝΤΑΔΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΛΕΪ ΟΦ, ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ Α2

Η εκπληκτική ΑΕΛ του α’ γύρου

• Α. Παπαδόπουλος: «Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που έχουμε χαράξει μέχρι τώρα, αλλά πλέον ο βαθμός δυσκολίας θα είναι μεγαλύτερος»

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2017 11:26

Στην προνομιούχο πεντάδα, δηλαδή σε θέση πλέι οφ, φιγουράρει η ΑΕΛ μετά την ολοκλήρωση του α’ γύρου του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής.

Μία θέση άκρως τιμητική για τους «βυσσινί», η οποία καταδεικνύει αφενός την ποιότητα του φετινού ρόστερ και τις ικανότητες που έχει σαν ομάδα και αφετέρου την εξαιρετική δουλειά του τεχνικού Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιτυχία αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να χαρακτηριστεί. Η ΑΕΛ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά τα τελευταία τέσσερα χρόνια (με τρεις διαδοχικές ανόδους), επιδεικνύοντας ομοιογένεια και ομαδικό πνεύμα, με σωστή επιλογή προσώπων και διακριτούς ρόλους για τον καθένα, χωρίς να αποκλίνει από τον βασικό της σχεδιασμό και με φειδώ στα οικονομικά. Μια πορεία η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον, τόσο για τον ίδιο τον σύλλογο όσο και για το λαρισινό μπάσκετ κατ’ επέκταση.
Η μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία της ΑΕΛ στη φετινή Α2, κατατάσσει τους «βυσσινί» στην ελίτ των ομάδων της κατηγορίας και μπορεί μεν οι αρχικοί στόχοι να μην ήταν τόσο υψηλοί, ωστόσο οι άνθρωποι της λαρισινής ομάδας παρουσιάζονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ό,τι το καλύτερο βάζοντας ισχυρά θεμέλια για το μέλλον.
«Ως έναν βαθμό δεν μπορώ να πω ότι ήταν αναμενόμενη μια τέτοια πορεία, αλλά η επιτυχία αυτή βασίστηκε στη δουλειά και το μόχθο των παικτών σε καθημερινή βάση. Οι παίκτες έχουν βελτιωθεί αισθητά από την αρχή του πρωταθλήματος και σε αγωνιστικό επίπεδο και στον τρόπο σκέψης και στη νοοτροπία» επισήμανε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλος μιλώντας στην «Ε» για τη φετινή παρουσία της ομάδας στην Α2 και συνέχισε:
«Αυτό μόνο ικανοποιημένους μας αφήνει και θέλουμε στον β’ γύρο του πρωταθλήματος να συνεχίσουμε όπως τελειώσαμε τον πρώτον»
-Δηλαδή τι να περιμένουμε να δούμε στον β’ γύρο;
«Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που έχουμε χαράξει μέχρι τώρα, αλλά ο βαθμός δυσκολίας θα είναι μεγαλύτερος γιατί πλέον οι υπόλοιπες ομάδες μας ξέρουν και προσπαθούν να βρουν τρόπους να μας αντιμετωπίσουν. Αυτό ωστόσο δεν μας πτοεί, αλλά μας δίνει περισσότερη όρεξη και διάθεση να συνεχίσουμε με περισσότερη πίστη και αφοσίωση ώστε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο».
-Πλέον όλες οι ομάδες είναι γνωστές. Τι πιστεύεις ότι θα γίνει στη συνέχεια; Μπορούν να υπάρξουν εκπλήξεις;
«Σαφώς και θα υπάρξουν εκπλήξεις. Όποια ομάδα εφησυχάσει μ’ αυτά που έχει πετύχει και δεν δείξει την πρέπουσα προσοχή και συγκέντρωση θα το πληρώσει. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, ακολουθούν 15 αγωνιστικές και για την παραμικρή ολιγωρία το τίμημα θα είναι βαρύ. Δεν συγχωρείται το παραμικρό λάθος.
Εμείς δείξαμε ότι έχουμε πολλές δυνατότητες και στόχος μας είναι να τις εξαντλήσουμε τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο».
-Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την επιτυχία;
«Πιστεύω η υπομονή και η επιμονή ως ομάδα και ως παίκτες ξεχωριστά και η αποδοχή του συμπαίκτη. Είμαστε ένα σύνολο που βασίζεται στην ομαδικότητα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».
-Υπάρχει ικανοποίηση από τη στήριξη του κόσμου;
«Θέλουμε περισσότερη στήριξη από τον κόσμο. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει να προσφέρει πολλά και τον περιμένουμε να μας βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στον β’ γύρο».
-Για το τελευταίο παιχνίδι;
«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πιο ταλαντούχα ομάδα του πρωταθλήματος. Αυτοί βρέθηκαν σε πολύ καλή ημέρα, εμείς αντίθετα ήμασταν πολύ κακοί, δεν μπορέσαμε να τους ακολουθήσουμε, αλλά ήταν ένα μάθημα για μας για το πώς αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ομάδες και οι μεγάλοι παίκτες τα παιχνίδια με την ΑΕΛ».

 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΘΟΡΣΤΕΪΝΣΟΝ
Στην πρώτη θέση στις τάπες μετά από 15 παιχνίδια βρίσκεται ο Θορστέινσον. Ο σέντερ της ΑΕΛ μετρά 22 τάπες, μία περισσότερη από τον Σκλήβα της Καβάλας που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.
Ένα ακόμα «Λαρισαίος» βρίσκεται στις πρώτες πεντάδες σε ασίστ και κλεψίματα. Ο λόγος για τον Κούτρα του ΓΣΛ που κατέχει την τέταρτη θέση και στις δύο αυτές κατηγορίες.
Αναλυτικά οι κορυφαίοι των αριθμών στην Α2 Εθνική του μπάσκετ μετά από 15 αγωνιστικές:
Πόντοι: 1. Κυρίτσης (Δούκας) 283, 2. Καράμπουλας (Φάρος) 273, 3. Κόκκαλης (Εθνικός) 266, 4. Ρούμπιο (Δούκας) 235, 5. Μιλόσεβιτς (Χολαργός) 225
Ριμπάουντ: 1. Μαχαίρας (Εθνικός) 138, 2. Ρούμπιο (Δούκας) 134, 3. Τζουγκαράκης (Αρκαδικός) 126, 4. Τζαβαρά (Μαχητές) 122, 5. Λόλας (Ηράκλειο) 120
Ασίστ: 1. Νίκου (Ψυχικό) 117, 2. Γκαγκαλούδης (Ηρακλής) 91, 3. Μιλόσεβιτς (Χολαργός) 87, 4. Κούτρας (ΓΣ Λαρισαίων 1928) 77, 5. Καρύδας (Πανιώνιος) 70, Κουκάς (Δούκας) 70
Κλεψίματα: 1. Νίκου (Ψυχικό) 30, 2. Καρύδας (Πανιώνιος) 29, 3. Γκαγκαλούδης (Ηρακλής) 26, 4. Κούτρας (ΓΣ Λαρισαίων 1928) 22, Προδρόμου (Αρκαδικός) 22
Τάπες: 1. Θορστέινσον (ΑΕ Λάρισας) 22, 2. Σκλήβας (Καβάλα) 21, 3. Παπαδιονυσίου (Αίολος Αστακού) 12, Αντωνάκης (Εθνικός) 12, 5. Κουτρούλιας (Χολαργός) 11

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass