ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (1-1)

Τα καρδιοΧτύπια συνεχίζονται...

• Εκπληκτική απόκρουση του Πασχαλάκη σε κεφαλιά του Τσακοπίνο στο 79’

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2017 9:04

Η καλύτερη φετινή ΑΕΛ παρουσιάστηκε χθες στο Ael Fc Arena στον αγώνα που έδωσε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα(1-1) αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει παρότι προηγήθηκε με γκολ του Γιοβάνοβιτς στο 18’ για να ισοφαρίσει ο Κόντε στο 41’.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Πασχαλάκης που πραγματικά στο 79’ έκανε την απόκρουση της χρονιάς σε κεφαλιά του Τσακοπίνο. Η ΑΕΛ πήγε πολύ καλά χθες αλλά τα καρδιοχτύπια για την παραμονή συνεχίζονται αφού ναι μεν έχει διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά σίγουρα αν δεν σωθεί και μαθηματικά πάντα θα υπάρχει αγωνία. Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες με την ηλιόλουστη μέρα το γήπεδο δεν είχε τον αναμενόμενο κόσμο.
Ο τεχνικός της ομάδας Σάκης Τσιώλης σίγουρα θα έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας αλλά και από την ετοιμότητα που έδειξαν ο Γιοβάνοβιτς και ο Ναβάρο που ήταν κομμένοι τον Ιανουάριο. Ο πρώτος πέτυχε ένα γκολ και με εξαίρεση μια φάση στην αρχή δεν έχασε μονομαχίες, ενώ ο δεύτερος είχε στα πόδια του «υγρό πυρ» αν κρίνουμε από τη σέντρα που έκανε στο 79’ στον Τσακοπίνο και απέκρουσε ο (μέγας, χθες για τον ΠΑΣ) Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Να αναφέρουμε ότι πριν τον αγώνα παρουσιάστηκε πρόβλημα με τον Ικάουνιεκς που δεν μπορούσε να αγωνισθεί λόγω γαστρεντερίτιδας και κλήθηκε εσπευσμένα ο Κουτσιανικούλης.
Είδαμε τον Αβραάμ να αγωνίζεται τόσο σαν αριστερό χαφ όσο και σαν αριστερό μπακ με μεγάλη επιτυχία, ενώ οι δύο καταγγελθέντες από την ΑΕΛ Κούτρης και Μπέριος από τον ΠΑΣ Γιάννινα με αφορμή τον αγώνα με τον Λεβαδειακό ήρθαν πολύ παθιασμένοι. Ο Κούτρης ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενουμένων.
Πάντως η προσπάθεια συνεχίζεται με την ΑΕΛ να κρατάει την τύχη στα πόδια των ποδοσφαιριστών της και να μην περιμένει εξωτερική βοήθεια, ενώ η χθεσινή νίκη του Παναιτωλικού επί του Λεβαδειακού της πρόσφερε σημαντική ανάσα.
Από δω και πέρα η ομάδα ασφαλώς είναι ήρεμη και με καλή αγωνιστική εικόνα μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει κυρίως στα παιχνίδια στην έδρα της αφού μακριά από τη Λάρισα φαίνεται δύσκολο να παίρνει βαθμό με βάση τη δυναμικότητα των αντιπάλων.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Ρέντζα (δεξιά), Φάρκας, Γιοβάνοβιτς (σέντερ μπακ), Μονιάκη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Μασαλέσα, Ντέλετιτς και πιο μπροστά τους Βαρέλα(δεξιά), Αγκάνοβιτς, Αβραάμ(αριστερά) και στην επίθεση τον Ναζλίδη.
Από την άλλη ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα με 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Πασχαλάκη, στην άμυνα τους Σκόνδρα, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, στη μεσαία γραμμή τους: Μπουκουβάλα(δεξιά), Κοζορώνη, Ακόστα Ριβέρα, Λίλα, Κούτρη(αριστερά) και στην επίθεση τους Γιάκο, Κόντε.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε να κερδίζει... κόρνερ και να πιέζει αλλά ο Κόντε δύο φορές έφθασε κοντά στο γκολ αλλά σημάδευε ψηλά. Μετά το 12’ η λαρισινή ομάδα κυριάρχησε και στο 18’ ο Γιοβάνοβιτς με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Οι «βυσσινί» συνέχισαν να επιτίθενται κατά κύματα και με λίγη τύχη θα είχαν φθάσει στο 2-0 αλλά στην πρώτη καλή φάση που έκανε μετά το δεκάλεπτο του αγώνα ο ΠΑΣ ισοφάρισε με τον Κόντε.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ήταν καταιγιστική και έπαιζε ουσιαστικά κόντρα στον Πασχαλάκη και τον Κούτρη. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννενα βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα καθώς απέκρουε κάθε σουτ των «βυσσινί» και στο 79’ κάνει μια απόκρουση που θα τη θυμούνται για πολλά χρόνια όσοι την είδαν…
Αλλά και ο ΠΑΣ στη μια και μοναδική αντεπίθεση μπορούσε να σκοράρει αλλά μπερδεύτηκε ο Κοζορώνης…
Γενικά η ΑΕΛ οφείλει πολλά για την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο στον Ναβάρο που έκανε δυο πολύ ωραίες σέντρες αλλά και στην περίοδο φόρμας που διανύει ο Ανδρέας Αβραάμ.
Το τελικό 1-1 αδικεί την ΑΕΛ που ήταν πολύ καλύτερη χθες του αντιπάλου της.

 

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
6’: Ο Πέδρο Κόντε περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του, μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει άουτ.
11’: Νέο σουτ του Κόντε μέσα από τη μεγάλη περιοχή μετά από εξαιρετικό τακουνάκι του Γιάκου, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
14’: Ο Ναζλίδης βγάζει κάθετη στον Αγκάνοβιτς αλλά ο Πασχαλάκης βγαίνει από τη εστία του και μπλοκάρει την μπάλα.
16’: Μετά από σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενουμένων ο Αβραάμ πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.
18’: Από δεξιά εκτελεί κόρνερ ο Αγκάνοβιτς, ο Γιοβάνοβιτς νικά στον αέρα τον Τζημόπουλο και με κεφαλιά κάνει το 1-0.
24’: Ο Κοζορώνης εκτελεί φάουλ και ο Γιάκος εκμεταλλεύεται τη σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ, αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος.
32’: Σουτ του Ντέλετιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.
40’: Ο Ναζλίδης μεταβιβάζει στον Αβραάμ που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Πασχαλάκης σε κόρνερ.
41’: Κόντε και Γιάκος συνδυάστηκαν υπέροχα και ο Κόντε με ωραίο σουτ κάνει το 1-1.
48’: Ο Μασάλεσα κάνει σέντρα από τα δεξιά και ο Ναζλίδης πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
55’: Μακρινό σουτ του Βαρέλα μπλοκάρει εύκολα ο Πασχαλάκης.
57’: Σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Πασχαλάκης δύσκολα αποκρούει σε κόρνερ.
64’: Σουτ του Αγκάνοβιτς από πολύ μακριά, η μπάλα εύκολα φθάνει στον Πασχαλάκη.
71’: Ο Γιάκος εκτελεί φάουλ αλλά αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος.
74’: Διαδοχικά λάθη από Θεοδωρόπουλο, Μασαλέσα και Φάρκας, η μπάλα καταλήγει στον Κοζορώνη που σουτάρει αλλά αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος.
76’: Ωραίο σουτ του Ναβάρο αποκρούει σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Το εκτελεί ο Αγκάνοβιτς, ο Γιοβάνοβιτς πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
79’: Σέντρα του Ναβάρο από δεξιά, ο Τσακοπίνο πιάνει κεφαλιά και ο Πασχαλάκης αποκρούει εντυπωσιακά ενώ άλλαξε πορεία η μεσολάβηση του Μπέριου.
85’: Ο Αβραάμ εκτελεί κόρνερ ο Γιοβάνοβιτς κάνει κεφαλιά και αποκρούει ο Πασχαλάκης εντυπωσιακά.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος χθες για την ΑΕΛ ο Γιοβάνοβιτς που έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι και με γκολ… Ένας παίκτης που ήταν στην «κατάψυξη» αποδείχθηκε ζεστός όταν χρειάστηκε να επανέλθει.
Ο Αβραάμ μαζί με τον Μασαλέσα τον ακολούθησαν όπως και ο Ναβάρο. Ο Θεοδωρόπουλος θέλει να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, ο Ρέντζας έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται ενώ μέτριοι Φάρκας και Μονιάκης. Ο Ντέλετιτς πολύ καλός στο πρώτο μέρος ενώ Βαρέλα και Ναζλίδης δεν πήγαν καλά. Ο Τσακοπίνο είχε την ευκαιρία να γίνει ήρωας αλλά του είπε όχι ο τρομερός χθες Πασχαλάκης.
Πολύ καλή απόδοση και σταθερή αξία ο Αγκάνοβιτς, ενώ ο Ρέγες αγωνίσθηκε και αυτός λίγα λεπτά για να κριθεί...
Από τα Γιάννενα όλη η ομάδα ήταν ο Πασχαλάκης και άρεσαν ο Κούτρης, ο Μπέριος και κινητικός ο Κόντε στο πρώτο μέρος.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Γκράνας δεν έκανε το μεγάλο λάθος ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Αγκάνοβιτς, Φάρκας, Κούτρη. Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Χασάν Κούλα, Αϊχάν Χούσκογλου.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας (24’ Ναβάρο), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης (46’ Τσακοπίνο), Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Αβραάμ, Ναζλίδης, Βαρέλα (70’ Ρέγες), Αγκάνοβιτς.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Σκόνδρας (78’ Μπέριος), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης (81’ Γαρουφαλιάς), Μπουκουβάλας, Ακόστα, Γιάκος (83’ Ζάιρο), Κόντε.

 

Ένταση στο τέλος

Σύμφωνα με δημοσίευμα ηλεκτρονικών ιστοσελίδων μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε ένταση μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια και του ποδοσφαιριστή των Ιωαννίνων Κούτρη Λεονάρντο.

 

Ένας γνώριμος….
Στις κερκίδες του Ael Fc Arena βρέθηκε ένα γνώριμος από τα παλιά, ο Νίκος Καρανίκας, που χθες είχε τα γενέθλιά του, πρώην παίκτης της ΑΕΛ αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αναδείχθηκε από τα παραγωγική διαδικασία της ομάδας και τώρα αγωνίζεται στα Γιάννενα. Λόγω της τιμωρίας του δεν ήταν στη διάθεση του προπονητή του και είχε την ευκαιρία να χαιρετάει μέχρι και φίλους από την απέναντι κερκίδα.
Με πολλούς αντάλλαξε χειραψίες και ευχήθηκε να σωθεί η ομάδα της ΑΕΛ, ενώ για τα Γιάννενα έλεγε ότι είναι μια νοικοκυρεμένη ΠΑΕ.

 

Εκδήλωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

Σήμερα και ώρα 12:30 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση-συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της ΑΕΛ, στο πλαίσιο ενός δημόσιου διοικητικού, οικονομικού και αγωνιστικού απολογισμού, αλλά και μιας δημόσιας ανταλλαγής απόψεων, η οποία απαιτείται να γίνει για τη χρήση του AEL FC ARENA, την ανάδειξη της ήδη υπάρχουσας κοινωνικής συμμετοχής της ομάδας, καθώς και συνολικότερα της θέσης της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στο business plan της πόλης και του νομού.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν τρεις επιλεκτικές βραβεύσεις προσώπων ξεχωριστών για την κοινωνία της ΑΕΛ αλλά και ευρύτερα της Λάρισας, της οποίας η ομάδα αποτελεί ξεχωριστό σύμβολο και σημείο αναφοράς.
Πιο συγκεκριμένα θα τιμηθούν:
* Ο δάσκαλος του ποδοσφαίρου και βετεράνος προπονητής, Αντώνης Γεωργιάδης, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στη δημιουργία της μεγάλης ΑΕΛ της δεκαετίας του ‘80 και φυσικά ήταν ο τεχνικός ηγέτης που οδήγησε την ομάδα στον πρώτο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος της ιστορίας της, το καλοκαίρι του 1982.
* Ο επί τριάντα έτη (1983-2013) διαχειριστής και ψυχή του λειτουργικού ιστού της ΠΑΕ ΑΕΛ, Μιχάλης Ανδρέου, για την αυταπάρνηση με την οποία ασκούσε τα καθήκοντά του, συμβάλλοντας τα μέγιστα όχι μόνο για τις επιτυχίες της ομάδας, αλλά και την επιβίωσή της στις δύσκολες στιγμές της πιο σύγχρονης ιστορίας της.
* Ο ιατρός-μαιευτήρας και ιστοριοδίφης, Νικόλαος Παπαθεοδώρου, για τη σημαντική και ανιδιοτελή συνεισφορά του στον πολιτισμό της πόλης και την ανάδειξη της ιστορίας της Λάρισας μέσα από τα βιβλία και τα αναρρίθμητα άρθρα του, όλα προϊόντα πολυετούς έρευνας και συλλογής στοιχείων και ντοκουμέντων.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass