ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗ 2η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Ο ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΠΣΛ

Οι αντίπαλοι του Αχιλλέα Φαρσάλων

• Στις 28 του μηνός η κλήρωση των αγώνων • Στις 5 Απριλίου θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2017 22:00

Ο 46ος τελικός του κυπέλλου ΕΠΣΛ πέρασε στην ιστορία με τον Αχιλλέα Φαρσάλων να κατακτά το τρόπαιο (το 7ο της συλλογής του) κερδίζοντας τον αξιόμαχο Δωτιέα Αγιάς με 3-2 στην παράταση (1-1 κ.α.).

Έτσι η ιστορική ομάδα των Φαρσάλων θα συνεχίσει την πορεία της στη 2η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων που διοργανώνει η ΕΠΟ, με στόχο τη διεκδίκηση ενός ακόμα τίτλου, που ναι μεν είναι δύσκολο αλλά και παράλληλα εφικτό υπό την έννοια ότι στη φετινή διοργάνωση δεν μετέχουν ομάδες της Γ’ Εθνικής.
Ο Αχιλλέας Φαρσάλων σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης θα μετέχει στον 4ο όμιλο μαζί με τους κυπελλούχους των ΕΠΣΛ Πιερίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Θεσσαλίας (Μαγνησίας) και Φθιώτιδας. Από τους πέντε αντιπάλους οι δύο είναι ήδη γνωστοί και πρόκειται για τους Αλμυρό από την ΕΠΣ Θεσσαλίας και Σέλλανα από την ΕΠΣ Καρδίτσας. Στα Τρίκαλα ο κυπελλούχος θα αναδειχθεί σήμερα με τα Μετέωρα και τον Διγενή να διεκδικούν το τρόπαιο, στη Φθιώτιδα ο τελικός θα διεξαχθεί στις 21 Μαρτίου με φιναλίστ τον Ολυμπιακό Λαμίας και τον ΑΟ Καλαποδίου, ενώ στην Πιερία τον τίτλο θα διεκδικήσουν στις 22 Μαρτίου ο Ποσειδώνας Πόρων και η ΑΕ Καρίτσας.
Η κλήρωση των αγώνων της 2ης φάσης του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος θα διεξαχθεί την Τρίτη 28 του μηνός, ενώ τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5 Απριλίου ημέρα Τετάρτη. Όλοι οι αγώνες θα είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα υπάρχει παράταση - πέναλτι. Η ομάδα που κληρώνεται πρώτη θα είναι γηπεδούχος.
Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης θα προβιβασθεί στη Γ’ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2017-18, εφόσον δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ. Αν είναι πρωταθλήτρια, τότε στη Γ’ Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ. (σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο φιναλίστ).
Επίσης η νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων θα αγωνισθεί σε αγώνα Super Cup με τη νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, για την ανάδειξη του Κυπελλούχου του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου περιόδου 2016 -17. Ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Μαΐου.

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΩΤΙΕΑ
Με αφορμή την πολύ καλή παρουσία του Δωτιέα Αγιάς στο φετινό τελικό η διοίκηση του Ερμή Αγιάς εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«H διοίκηση, οι παίκτες και οι προπονητές του Γ. Σ. Ερμής Αγιάς συγχαίρουν την ποδοσφαιρική ομάδα του Δωτιέα Αγιάς για τη συμμέτοχή της στον χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) τελικό του Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας. Παρά την ήττα η ομάδα του Δωτιέα αγωνίστηκε για την κατάκτηση του κυπέλλου και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους αποτελούν την ομάδα. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα και πάντα επιτυχίες».

 

ΑΘ. ΚΑΣΙΔΑΣ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ»
Ως πρώην πρόεδρος του Δωτιέα Αγιάς, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ΕΠΣΛ, ο κ. Θανάσης Κασίδας, σχετικά με τον προχθεσινό τελικό και αναφερόμενος στον κ. Πουλαράκη, δήλωσε ότι δεν είναι πρέπον και ηθικό ο πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΛ να πανηγυρίζει και να σηκώνει το κύπελλο συγκεκριμένης ομάδας και πρόσθεσε ότι τα φίλαθλα αισθήματα του καθενός ναι μεν είναι θεμιτά και αποδεκτά, αλλά όταν κατέχει αξιώματα όπως του προέδρου της ΕΔ/ΕΠΣΛ ή μέχρι πρότινος του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΣΛ πρέπει να κρατά ίσες αποστάσεις απ’ όλες τις ομάδες. Τέλος διερωτάται ο κ. Κασίδας, πώς ο κ. Πουλαράκης μπορεί να είναι αμερόληπτος, όταν δηλώνει υποστηρικτής μιας ομάδας με τις πράξεις του, στους ορισμούς των διαιτητών ως πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΛ, σ’ ένα πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει η αγαπημένη του ομάδα;

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass