ΤΟ ΔΡΟΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ

Καλύτερα δεν γινόταν...

*Εντυπωσίασε ο Τυρναβίτης Νίκος Τσικούρας

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2017 22:02

Μια μέρα μετά τον εορτασμό της ελληνικής Επανάστασης το δρομικό κίνημα έκανε τη δικιά του επανάσταση στη Λάρισα, καθώς πάνω από 5.000 Λαρισαίοι μετείχαν στον πρώτο αγώνα - για φέτος - του "Run Greece" που έγινε στη θεσσαλική πρωτεύουσα.

Η μεγαλύτερη συμμετοχή ήταν στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων όπου μετείχαν 3.700 άτομα με πρωταγωνιστή έναν Τυρναβίτη, τον Νίκο Τσικούρα που ανήκει στον σύλλογο ΓΣ Γλυφάδας και πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 16' και 26''. Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων μετείχαν 500 άτομα και 1.000 άτομα στον αγώνα των παίδων.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Λαρισαίοι εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες βγήκαν στους δρόμους, έτρεξαν, απόλαυσαν την υπέροχη διαδρομή που χάραξε ο ΣΕΓΑΣ και η διάθεσή τους ανέβηκε κατακόρυφα και φάνηκε από το γεγονός ότι λίγο μετά το τέλος των αγώνων στην πόλη έβλεπε κάποιος παντού δρομείς με τα αναμνηστικά μετάλλια στο στήθος να απολαμβάνουν καφέ και να συζητούν την εμπειρία του δρομικού αγώνα.

Οι συμμετοχές έκαναν ρεκόρ και το πιο σημαντικό είναι ότι είδαμε άτομα κάθε ηλικίας, οικογένειες αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες να τρέχουν και να γίνονται ένα. Σε μια περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται από τα μνημόνια της οικονομικής κρίσης, το δρομικό κίνημα φαίνεται να έχει ένα δικό του μνημόνιο, αυτό της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των δρομέων, αφού υπήρχαν αρκετές παρέες που έτρεχαν μαζί χωρίς να ενδιέφερε κάποιον η θέση που θα τερμάτιζε. Απλά χθες δεν άλλαξε μόνο η ώρα αλλά και η διάθεση πολλών ανθρώπων.

Το "Run Greece" πέτυχε, ο Ιπποκράτειος δρόμος έρχεται στις 7 Μαΐου και οι Λαρισαίοι βάζουν στη ζωή τους το τρέξιμο που όπως λέει και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός "ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια".

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ο Τυρναβίτης Νίκος Τσικούρας είπε ότι η οργάνωση ήταν εκπληκτική και παρά τη ζέστη που επικρατούσε ο χρόνος ήταν ικανοποιητικός, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για μία ακόμα φορά τον άνθρωπο που τον στηρίζει στη μάχη των διακρίσεων τον πρόεδρο της Exalco Γιάννη Καντώνια.

ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΔΥΟ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Οι αγωνιζόμενοι στους δρόμους 5 και 10 χλμ αλλά και παιδιών έτρεξαν για να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους την πρωτοβουλία αλληλεγγύης της WIND προς τον Σύλλογο Κεντρικής Ελλάδας Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «ΙΑΣΩ» και τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Λάρισας.

Τις επιταγές με το ποσό που προσφέρθηκε στους δύο Συλλόγους παρέδωσε εκ μέρους της WIND ο κ.Αθανάσιος Νάκας, ιδιοκτήτης των καταστημάτων WIND στην Λάρισα, ο οποίος δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες που έδειξαν ποιοι είναι, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και κοινωνικά. Για 5η χρονιά οι Λαρισαίοι μαζί με επισκέπτες της πόλης μας αγκάλιασαν αυτή τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση και την δράση της WIND για την στήριξη των δύο φορέων. Ελπίζω και του χρόνου να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια και διάθεση να τρέχουμε όχι μόνο για να αθληθούμε αλλά και για να προσφέρουμε στα παιδιά».

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

Πριν τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μαραθωνοδρόμου Κυριάκου Λαζαρίδη που πέθανε σε νοσοκομείο της Λάρισας(σε ηλικία 63 χρόνων και είχε γεννηθεί στη Νάουσα).

Έτρεξε πάνω από 50 μαραθώνιους στο εξωτερικό. Μέλος της Εθνικής ομάδας στίβου από το 1977-1985 με 100 συμμετοχές. Συμμετείχε σε βαλκανικούς αγώνες, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμια πρωταθλήματα. Επίσης το 1983 και το 1984 ήρθε πρώτος στον διεθνή μαραθώνιο της Νυρεμβέργης με ρεκόρ διαδρομής και τις δυο χρονιές. Μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του η 7η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε γίνει στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Το 1988 μαζί με τέσσερις ακόμη ειρηνοδρόμους κάλυψε τρέχοντας την απόσταση Αθήνα-Μόσχα 3.000 χλμ. για την ειρήνη με αφορμή τη σύνοδο Ρίγκαν – Γκορμπατσόφ.

Το ατομικό ρεκόρ στον μαραθώνιο ήταν 2:18:57, επίδοση που ακόμα και σήμερα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί από Έλληνα δρομέα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

10 χιλιόμετρα(άνδρες)

1) Καλλίας Χρήστος(ΑΟ Μυκόνου)

2) Μίνος Γεώργιος

3) Τσολάκης Θόδωρος

10 χιλιόμετρα(γυναίκες)

1) Κωνσταντινοπούλου Βασιλική(ΣΑΠΚ Νεάπολης)

2) Ανδρικοπούλου Ζοέ-Ανίτα

3) Νασίκα Νατάσα(Σύλλογος μαραθωνοδρόμων Λάρισας)

5 χιλιόμετρα(άνδρες)

1) Τσικούρας Νίκος ΓΣ Γλυφάδας

2) Γιώργος Σταμούλης(Φίλιππος Βέροιας)

3) Αλέξανδρος Παπαλεξίου(ΑΕΛ)

5 χιλιόμετρα(γυναίκες)

1) Κουτζουράκη Χριστίνα

2) Φιάσκα Ευστρατία

3) Καρανάσου Νικολιά(Ολυμπιάδα Πατρών)

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass