ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Πρόβα ημιτελικού

• Ποια τα ζευγάρια των πλέι οφ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2017 9:04

Απλώς ο τελευταίος σταθμός στην κανονική περίοδο της Euroleague πριν την επιστροφή στα πλέι οφ μετά από απουσία ενός χρόνου και μάλιστα με πλεονέκτημα έδρας ήταν για τον Ολυμπιακό η Μόσχα.

Αν και αδιάφορος βαθμολογικά ο αγώνας και για τις δύο ομάδες, στο πλαίσιο της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής, επεφύλασσε «μάχη» στο τέλος, αφού καμία από τις ομάδες δεν ήθελε να αποχαιρετήσει με αρνητικό αποτέλεσμα την πρώτη φάση. Η δεύτερη ΤΣΣΚΑ Μόσχας (22-8) επικράτησε, 90-86, του τρίτου Ολυμπιακού (19-11), ο οποίος επέστρεψε από το -14 (43-29, 2:43’’ πριν το ημίχρονο), ισοφάρισε σε 81-81 με τρίποντο του Παπαπέτρου, ο οποίος μείωσε και σε 84-80 με νέο σουτ τριών πόντων. Αυτός «μείωσε» εκ νέου και σε 88-86 στα 22 δεύτερα, αλλά ο Χίγκις με 2/2 βολές, μετά το 5ο φάουλ του Σπανούλη (16π., 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη) έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 2/2 βολές. Ο Παπανικολάου (13π., 4ρ., 3ασ., 1κλ.) αστόχησε έξω από τα 6.75, ο Παπαπέτρου (16π.), πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε του χατίρι, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Κάιλ Χάινς να μαζεύει το αμυντικό ριμπάουντ και παράλληλα να ακούγεται η κόρνα της λήξης. Ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 12π., 4 ασίστ και 3 κλεψίματα. Από την ΤΣΣΚΑ, οι Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο ντε Κολό είχαν από 23 πόντους (με 4 και 6 ασίστ αντίστοιχα), αλλά ο Τεόντοσιτς υπέπεσε και σε 8 λάθη!
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξασφαλίσει ήδη από την 28η αγωνιστική την 3η θέση, ενώ από προχθές γνωρίζουν και την αντίπαλό τους στα πλέι οφ που δεν θα είναι άλλη από την Αναντολού Εφές. Αν όλα πάνε καλά για την ομάδα του Πειραιά και προκριθούν στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, τότε στον ημιτελικό θα συναντήσουν τον νικητή του ζευγαριού ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια.
Χωρίς τους Ματ Λοτζέσκι και Ερικ Γκριν που έμειναν στην Αθήνα αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός, με τον πρώτο να χάνει τους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης με την Εφές και τον δεύτερο να επιστρέφει απέναντι στον Προμηθέα, την ερχόμενη Δευτέρα (10/4).
Τα δεκάλεπτα: 25-15, 47-37, 71-63, 90-86
Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Πατέρνικο (Ιταλία), Χιμένεθ (Ισπανία)
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 23 (2), Τεόντοσιτς 23 (3), Όγκοστιν, Φριντζόν 4 (1), Τζάκσον, Αντόοβ, Φρίλαντ, Βοροντσέβιτς 11 (1), Χίγκινς 12, Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ 5 (1), Χάινς 10
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 2, Γιανγκ 4, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 16 (4), Σπανούλης 16 (1), Ουότερς, Αγραβάνης 7, Μιλουτίνοβ 4, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης 12 (2), Αθηναίου
*Η νίκη-πρόκριση της Νταρουσάφακα με 78-62 επί του Ερυθρού Αστέρα (σ.σ. αποκλείστηκε), για την 30ή και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague, συμπλήρωσε το... παζλ των πλέι οφ. Μία μέρα μετά το σχηματισμό των δύο πρώτων ζευγαριών (σ.σ. Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές & Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσέ) σχηματίστηκαν και τα δύο τελευταία, με την πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης να καλείται με πλεονέκτημα έδρας να κάμψει την αντίσταση της όγδοης Νταρουσάφακα και τη δεύτερη ΤΣΣΚΑ Μόσχας αυτή της έβδομης Μπασκόνια.
Τα πλέι οφ της Euroleague θα διαρκέσουν 18/4-2/5, ενώ η πρόκριση στο φάιναλ φορ κρίνεται στις τρεις νίκες (best of five).
Αναλυτικά τα ζευγάρια των πλέι οφ:
1. Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)
2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
3. Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
4. Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Στους ημιτελικούς του φάιναλ φορ της Πόλης (19-21/5) θα «συγκρουστούν»:
Νικητής 1-Νικητής 4
Νικητής 2-Νικητής 3

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass