ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ποδηλατάδα στις λίμνες Πλαστήρα και Σμοκόβου

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2017 22:07

Ο Πoδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας διοργάνωσε με επιτυχία για τρίτη χρονιά φέτος το BREVET των δύο Λιμνών Πλαστήρα και Σμοκόβου συνολικής απόστασης 200 χιλιομέτρων!

Η εκκίνηση δόθηκε μπροστά στην είσοδο του πάρκου Παυσιλύπου, στην πλατεία Πλαστήρα της Καρδίτσας το Σάββατο το πρωί με κατεύθυνση το Μουζάκι.

Η διαδρομή περιελάμβανε ανηφόρισμα προς Κερασιά, Νεοχώρι, Φράγμα Πλαστήρα και επιστροφή στον κάμπο από Κέδρο, Αϊδονοχώρι, Λουτροπηγή, Φράγμα Σμοκόβου, Ανάβρα, Σοφάδες και τερματισμό στην Καρδίτσα. Η διαδρομή στα βουνά των Αγράφων είναι πανέμορφη με πολλά ανηφορικά κομμάτια, ενώ ο συνδυασμός κάμπου, βουνού και νερού είναι μοναδικός.

Όπως επισήμανε στην «ΕτΔ» ο υπεύθυνος του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας κ. Μάκης Μπανάσιος, σκοπός του Ομίλου με παρόμοιες διοργανώσεις είναι η προβολή και η ανάδειξη του νομού Καρδίτσας μέσα από όμορφες παραλίμνιες διαδρομές και δενδροσκέπαστους δρόμους που διασχίζουν τα γραφικά χωριά της περιοχής.

Ο μέσος όρος των συμμετοχών αγγίζει τους 100 ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα. Επειδή δεν υπάρχει αυστηρή κατάταξη και απονομή επάθλων για όσους τερματίζουν, έχει προβλεφθεί μόνο χρονικός περιορισμός που στα 200 χλμ. είναι οι 13,5 ώρες. Τα BREVETS δεν ακυρώνονται ποτέ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι αθλητές πρέπει να είναι αυτάρκεις και οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια δεν επιτρέπεται.

Τα BREVETS ξεκίνησαν από τη Γαλλία. Είναι ερασιτεχνικοί αγώνες χρονομετρημένων διαδρομών 200, 300, 400, 600, 1000 ή και περισσότερων χιλιομέτρων με καθορισμένη μέγιστη διάρκεια και σε κάθε είδος (ασφάλτινου) δρόμου.

Σήμερα 32 χώρες σ’ όλο τον πλανήτη διοργανώνουν BREVETS.

Σ’ αυτές τις εκδηλώσεις μπορεί να πάρει μέρος κάθε ποδηλάτης ανεξαρτήτως ηλικίας με οποιοδήποτε είδος ποδηλάτου, αρκεί η κινητήρια δύναμη να είναι αποκλειστικά το κορμί του. Για να συμμετάσχει κάποιος συμπληρώνει μια υπεύθυνη δήλωση και πληρώνει το ανάλογο κόστος συμμετοχής που έχει ορίσει ο διοργανωτής. Κάθε ποδηλάτης πρέπει να καλύπτεται ιατροφαρμακευτικά από τον ασφαλιστικό φορέα που ανήκει.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass