ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 2007

Μηνύματα ενότητας και αγάπης για την ΑΕΛ

*Συγκίνηση για τον Παναγιώτη Μπαχράμη που έφυγε άδικα από τη ζωή *Απουσίαζε το τρόπαιο της 5ης Μαΐου *Κ. Πηλαδάκης: «Βλέποντας τους μικρούς εδώ, βλέπω μελλοντικούς Κυπελλούχους της ΑΕΛ» *Κ. Αγοραστός: «Μας κάνατε υπερήφανους, ήταν μια ομάδα πρότυπο»

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017 22:10

Την ομάδα που έφερε το 2007 στη Λάρισα το δεύτερο Κύπελλο Ελλάδος κερδίζοντας στον τελικό τον Παναθηναϊκό με 2-1, βράβευσε χθες το βράδυ η Ερασιτεχνική ΑΕΛ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Μύλο 1927.

Απουσίαζε όμως το τρόπαιο της 5ης Μαΐου του 2007 και όπως ανέφερε με παράπονο ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ Αντώνης Τσαγκάλης, ενώ είχε συμφωνηθεί πως θα παραχωρηθεί από την ΠΑΕ ΑΕΛ, αυτό δεν έγινε και είναι απρέπεια. Συγκεκριμένα ανέφερε στο τελείωμα της εκδήλωσης ο κ. Τσαγκάλης χαρακτηριστικά «για μας αυτή η κατάκτηση δεν είναι ένα τσίγκινο πράγμα. Αλλά παραμένει στις καρδιές μας για να μας θυμίζει τον τρόπο που το κατακτήσαμε και γιατί είμαστε διαφορετικοί».

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον χώρο της εκδήλωσης με σκοπό να δει από κοντά τους πρωταγωνιστές εκείνης της ημέρας, οι οποίοι φάνηκαν ιδιαίτερα χαρούμενοι που επέστρεψαν στη Λάρισα (οι περισσότεροι) για έναν τέτοιο σκοπό, ενώ την παράσταση έκλεψαν τα μικρά παιδιά των Ακαδημιών της ΑΕΛ, κυρίως για τα συνθήματά τους αλλά και τον διαφορετικό τόνο που έδωσαν στην εκδήλωση.

Η αρχή της γιορτής δόθηκε με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ κ. Τσαγκάλη, να έχει ανέβει επί σκηνής και να φιλοξενεί εκεί τους συντελεστές σε όλα τα αθλήματα των «βυσσινί» οι οποίοι μίλησαν για λίγα λεπτά για την εμπειρία τους.

Ένα όμορφο βίντεο περιείχε κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της ομάδας.

Ο Αντώνης Τσαγκάλης ανέβηκε και πάλι στο βήμα και τοποθετήθηκε για τον λόγο της συγκεκριμένης εκδήλωσης μετά τα 10 χρόνια από την κατάκτηση του 2ου Κυπέλλου της ιστορίας της ΑΕΛ, αναφέροντας πως το σωματείο ανέλαβε τον ρόλο αυτό με σκοπό τη γαλούχηση των νέων γενιών αλλά και την επαναφορά της ενότητας στις τάξεις της ομάδας.

Η συνέχεια εμπεριείχε αρκετή δόση συγκίνησης. Άπαντες θυμήθηκαν τον απόντα αυτής της βραδιάς, τον Παναγιώτη Μπαχράμη, που έφυγε άδικα από τη ζωή σε ηλικία 33 χρονών, με το βίντεο να δείχνει μερικές από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του.

Παιδί με ήθος που αγάπησε τη Λάρισα, αγαπήθηκε από τους φιλάθλους της ΑΕΛ και θα είναι πάντα στις καρδιές μας.

Τον λόγο πήραν και οι άλλοτε πρόεδροι που παρευρέθηκαν, όπως οι Σίμος Παλαιοχωρλίδης, Αδάμος Τσιάχας, Διαμαντής Αδαμόπουλος, αλλά και οι Τάσος Τριανταφύλλου, Ηλίας Φασούλας, που κινήθηκαν στη λογική της ενότητας, ο Γιώργος Νάκας ως διατελέσαντας πρόεδρος ανέφερε πως είχε σκοπό η εκδήλωση να γεννήσει μνήμες και να ευχαριστήσει τους πρωταγωνιστές, ενώ ξεχώρισε και η πρώτη τοποθέτηση του Κώστα Πηλαδάκη που είπε πως είναι πολύ σημαντικό για χάρη της ενότητας, που τη θεωρεί κανόνα ζωής, να παραμερίζονται οι εγωισμοί και να συγκρατούνται οι λιγότεροι των πιο… ηχηρών φωνών που πολλές φορές ακούγονται πιο πολύ από τους περισσότερους.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Νίκος Νταμπίζας: «Νομίζω ήταν το αυτονόητο να δείξουμε πως σε αυτή τη στιγμή, την κορυφαία μας στιγμή, δεν είμαστε ξεκομμένοι από το ντόπιο στοιχείο. Και μιλάω για τη στιγμή της κατάκτησης του Κυπέλλου. Ο Ζήσης Ζιάγκας είναι ένας ζωντανός θρύλος για την ΑΕΛ και έπρεπε σε εκείνο το σημείο να δείξουμε το δέσιμο με την καταγωγή και πως η ομάδα είναι ένα με την πόλη. Εμείς ήρθαμε από άλλες πόλεις και δώσαμε τα πάντα γι’ αυτή την ομάδα προσπαθώντας να τη φτάσουμε εκεί που της αρμόζει. Προσπαθήσαμε λοιπόν να παντρέψουμε αυτή τη συμβολική κίνηση.

Όμως, πέρα από τα σχέδιά μας για το ματς και την τακτική, δείξαμε πραγματική θέληση και αυτό που ακολούθησε μετά τους πανηγυρισμούς ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά. Μέσα μας καταλάβαμε το μέγεθος αυτής της κατάκτησης .

Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα και οφείλαμε να διαφυλάξουμε την αρμονία στις σχέσεις κόσμου, διοίκησης, προπονητών και παικτών. Δεν μπορεί να υπάρξει αρμονία αν δεν υπάρχει ενότητα.

Αν δεν υπάρχει ισορροπία σε αυτά δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι άλλο. Αυτά τα συστατικά πρέπει να διαφυλάξει η Λάρισα, η οποία έχει το προνόμιο να βγάζει φιλάθλους και οφείλει αυτό να το διαφυλάξει και στις επόμενες γενιές».

Ζήσης Ζιάγκας: «Για την ιστορία ο Δώνης πρότεινε να το σηκώσουμε μαζί στην τελευταία προπόνηση. Ετσι έγινε. Θα συμφωνήσω με τον Νίκο. Η ενότητα είναι το Α και το Ω σε μία επιτυχία. Σε οποιοδήποτε φορέα που αφορά αυτή την ομάδα».

Στέφανος Κοτσόλης : «Στην τελευταία φάση ο διαιτητής μού είπε να πετάξω την μπάλα πλάγιο για να λήξει το παιχνίδι και όμως παίξαμε ακόμη δύο λεπτά. Δεν φοβάμαι να το πω και το έχω ξαναπεί. Ήταν μία σπουδαία στιγμή αυτή του Κυπέλλου. Και χαίρομαι που υπήρξα μέρος αυτής.

Ήταν μία χρυσή σελίδα στην πλούσια ιστορία αυτής της ομάδας».

Στέλιος Βενετίδης: « Όποτε έρχομαι στη Λάρισα αισθάνομαι μία οικειότητα. Ναι είναι γνωστό πως η μητέρα μου κατάγεται από τη Λάρισα και νιώθω κι εγώ μέρος αυτής της πόλης. Εκτός όμως από την αίσθηση αναπόλησης, χαίρομαι που βλέπω εδώ τους παλιούς συντελεστές της σημαντικής αυτής κατάκτησης και χαίρομαι για την προσπάθεια ενθύμησης του πόσο σημαντικό ήταν αυτό που γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της ομάδας. Είναι σημαντικό επίσης να τονιστεί πως πρέπει να στηριχθεί η ΑΕΛ και να επανακτήσει τις αξίες και την ιδεολογία που την έκαναν διαφορετική».

Παναγιώτης Κατσιαρός : «Χαίρομαι που μας θυμόσαστε και μας θυμίζετε μια πολύ σημαντική στιγμή όπως ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου. Εύχομαι να μπορείτε να μας θυμάστε πάντα και πώς γράφτηκε αυτή η επιτυχία που πέρασε στην ιστορία. Είναι ευτυχία αυτό που ζούμε σήμερα».

Γιώργος Δώνης: «Το κύριο χαρακτηριστικό ήταν το σημαντικό δέσιμο της ομάδας, πέρα από την ποιότητα των παικτών, ανάμεσα σε διοίκηση, προπονητές και κόσμο.

Είναι διαφορετική αυτή η κατάκτηση και αυτή η υπέρβαση με την ΑΕΛ. Θα πρέπει όμως, στην καταστροφή να ορθώνουν το ανάστημά τους οι πολλοί και όχι οι λίγοι και οι ισοπεδωτικοί, γιατί έτσι θα συνεχιστεί αυτή η διαφορετικότητα».

Κώστας Πηλαδάκης : «Θέλω να πω πως είναι προφανές ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου δεν ήταν προϊόν σχεδιασμού της τελευταίας εβδομάδας. Ήταν κάτι που ξεκίνησε από τη χρονιά της Β’ Εθνικής και με τον καιρό υλοποιήσαμε τον στόχο μας.

Αυτό όμως που πρέπει να ειπωθεί είναι πως δεν κερδίσαμε μόνο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στις κερκίδες.

Ήμασταν περισσότεροι και φωνάζαμε με όλη μας την ψυχή. Κι από την άλλη… το να σηκώνεις το Κύπελλο στο Πανθεσσαλικό δείχνει το πόσο κοντά ήταν ο κόσμος στην ομάδα. Φίλαθλοι μεγάλης ηλικίας που δεν είχαν ξανάρθει στο γήπεδο, μικρά παιδιά, άτομα που δεν πάτησαν το πόδι τους σε άλλο αγώνα πέρα από αυτόν αγκάλιασαν όλη την προσπάθεια. Όλοι μαζί.

Παίκτες, προπονητής, στελέχη. Όλοι με πίστη στο πλάνο και τον στόχο, με εμφανή το ελληνικό στοιχείο και ομόνοια.

Βλέποντας τους μικρούς εδώ, βλέπω μελλοντικούς Κυπελλούχους της ΑΕΛ. Και το πιστεύω πως θα το ζήσουν. Δεν είναι δυνατόν μία κατάκτηση να συνδέεται με πρόσωπα. Η ΑΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο, όχι εμείς που ήμασταν απλά στον θίασο».

Κώστας Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί μας κάνανε περήφανους. Μας κάνατε να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο την ομάδα. Ο κόσμος θυμάται αυτούς τους ανθρώπους με ιδιαίτερη αγάπη και το κίνητρο, που δώσατε στα μικρά παιδιά για να συνεχίσουν να είναι ΑΕΛ, ήταν μεγάλο. Συγχαρητήρια σε όλους. Ήταν μία ομάδα πρότυπο και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έκανε ένα γήπεδο όταν δεν μπορούσε άλλη ομάδα στην Ελλάδα να το κάνει. Ένα γήπεδο στολίδι. Όλα τα άλλα περισσεύουν. Ο κόσμος έζησε μεγάλες στιγμές μαζί σας και δώσατε σε όλους μας χαρά».

Και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ Αντώνης Τσαγκάλης έκλεισε τη βραδιά με το γνωστό σύνθημα: «Σε έχω δει πρωτάθλημα να παίρνεις, σε έχω δει στη Γ΄Εθνική, για μια ζωή ΑΕΛ θα με τρελαίνεις, για πάντα θα είμαστε μαζί».

Μαζί με τον πρώην πρόεδρο Κώστα Πηλαδάκη ήταν και ο τότε αντιπρόεδρος της λαρισινής ομάδας Κώστας Κωνστάντος.

Το τεχνικό τιμ αποτελούσαν οι: Γιώργος Δώνης, Μάκης Αγγελίνας(βοηθός), Γρηγόρης Γεωργίτσας(γυμναστής), Χρήστος Μιχαήλ(προπονητής τερματοφυλάκων), Κώστας Καλαμπάκας(φυσικοθεραπευτής), Βασίλης Νούσιος(μασέρ), Χρήστος Τριανταφύλλου(φροντιστής).

Από πλευράς των ποδοσφαιριστών της Κυπελλούχου ΑΕΛ το 2007 ήταν στη χθεσινή εκδήλωση οι: Νίκος Νταμπίζας, Ζήσης Ζιάγκας, Στέλιος Βενετίδης, Παναγιώτης Κατσιαρός, Γιώργος Γκαλίτσιος, Στέφανος Κοτσόλης, Σπύρος Βάλλας, Φώτης Κηπουρός, Ανδρέας Χατζηλιόντας, Αντώνης Πούτας.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκτός του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, το παρών έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Παιδής, ενώ από τον Δήμο Λαρισαίων παρευρέθησαν στην εκδήλωση οι κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος(δημοτικός σύμβουλος-εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού), Πάνος Σάπκας (αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών), Δημήτρης Δεληγιάννης (αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής), Αδαμόπουλος Αθανάσιος (αντιδήμαρχος Οικονομικών).

*Για την καλλιτεχνική επιμέλεια φρόντισε ο Πασχάλης Μάντης, ενώ την εκδήλωση παρουσίασαν ο αθλητικός συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας και η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass