ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ

Ο Σαφαρίκας στην ΑΕΛ

* Και προπονητής τερματοφυλάκων αναλαμβάνει ο Κάντας

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017 22:00

Η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοίνωσή της επισημοποίησε τη μεταγραφή του Αλέξανδρου Σαφαρίκα στους «βυσσινί». Ο 18χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών με την ομάδα της Λάρισας.

Τη σεζόν που πέρασε βρισκόταν στο ρόστερ της Βέροιας, έχοντας και μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στην Ξάνθη. Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας (1.94 μ.) ξεκίνησε την καριέρα του σε τοπικό επίπεδο στις ακαδημίες του Νηρέα και μόλις έκλεισε τα 14 του αγωνίστηκε την περίοδο 2013-2014 με την ανδρική ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα της Ημαθίας ως βασικός τερματοφύλακας.

Το καλοκαίρι του 2016 πέρασε από δοκιμαστικό και αποκτήθηκε από τη Βέροια όπου αρχικά προοριζόταν για την Κ17 του συλλόγου. Αφού έπαιξε για 15 ματς στη SuperLeague K17 πήρε μετάθεση για την Κ20 και από εκεί τον Φεβρουάριο του 2017 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Βέροια.

Μετά τον υποβιβασμό της Βέροιας κατέθεσε προσφυγή στην ομάδα της Ημαθίας για να διεκδικήσει την ελευθερία του, με τον τερματοφύλακα να υπογράφει σήμερα στην ΑΕΛ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση του 18χρονου τερματοφύλακα Αλέξανδρου Σαφαρίκα για τα επόμενα 3 χρόνια».

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ Ο ΚΑΝΤΑΣ

Ο 48χρονος προπονητής τερματοφυλάκων, Θοδωρής Κάντας, ήρθε σε συμφωνία με την ΠΑΕ ΑΕΛ και αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα στους «βυσσινί».

Κατάγεται από τη Λευκίμμη Κέρκυρας έχει εργαστεί στο παρελθόν στη Σαλαμίνα, την Κόρινθο, τον Εθνικό, τη Δόξα Δράμας, τον Άρη και τη Νίκη Βόλου, ενώ η τελευταία του δουλειά σε αυτό το επίπεδο ήταν στον Πανθρακικό πλάι στον Μάνουελ Ρόκα. Στο παρελθόν ανέδειξε τερματοφύλακες όπως ο Διούδης, ο Βελλίδης, ο Τζελέπης και ο Πασχαλάκης που έμαθαν πολλά δίπλα του, ενώ εδώ και λίγο καιρό τρέχει τις δικές του ακαδημίες τερματοφυλάκων, την «Kandas Keeper Academy» που λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο Κάντας ως τερματοφύλακας αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες, αλλά ξεχώρισε η παρουσία του στην ομάδα του Αθηναϊκού ως αλλαγή του Σαργκάνη (είναι συνεργάτες σε ακαδημίες) στην πρώτη της χρονιά στην Α’ Εθνική (πριν όμως τη χρονιά με τους αγώνες θρίλερ για το κυπελλούχων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), όπου η ομάδα του ως νεοφώτιστη ήρθε τρίτη και έχασε σε διπλούς τελικούς από τον Παναθηναϊκό (0-3, 1-2 όπου ξεκίνησε βασικός).

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, αναφέρονται τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή τερματοφυλάκων Θεόδωρο Κάντα.

 Ο κ. Κάντας είναι 47 ετών, κάτοχος UEFA B και σύντομα κάτοχος UEFA PRO GOALKEEPING.

 Έχει αγωνιστεί ως τερματοφύλακας σε επίπεδο Α' εθνικής στις ομάδες: Εθνικός Πειραιώς, Αθηναϊκός και Κόρινθος. Το 1991 αγωνίστηκε στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με την ομάδα του Αθηναϊκού απέναντι στον Παναθηναϊκό.

 Ως προπονητής τερματοφυλάκων έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις ομάδες: Εθνικός Πειραιώς, Δόξα Δράμας, Άρης Θεσ/νίκης, Νίκη Βόλου και Πανθρακικός. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass