ΠΕΡΥΣΙ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Διαμαντάκος στον Γυμναστικό Λάρισας-Φάρο

*Έχει παίξει στις «μικρές» εθνικές ομάδες

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2017 15:00

Την απόκτηση του 22χρονου σέντερ Γιώργου Διαμαντάκου ανακοίνωσε ο Γυμναστικός Λάρισας-Φάρος.


Ο Διαμαντάκος που έχει αγωνιστεί σε όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες έχει στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο μικρός χρόνος συμμετοχής τον οδήγησε στην έξοδο.
Στη συνέχεια συνέχισε στην Κηφισιά, αλλά ούτε εκεί βρήκε ρόλο στην ομάδα για να ξενιτευτεί στη συνέχεια στην Κροατία και τη Σίμπενικ. Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε με τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας που υποβιβάστηκε στην Α2. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο Γυμναστικός Λάρισας – Φάρος ανακοινώνει την απόκτηση του Γιώργου Διαμαντάκου.
Ο αθλητής είναι γεννημένος στις 14 Ιανουαρίου 1995, έχει ύψος 2.15 και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του τον ακολουθούν πολλές περγαμηνές, καθώς είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες U-16, U-18, U-19, U-20.
Γεννημένος στη Σπάρτη, ξεκίνησε την καριέρα του στο μπάσκετ από τον Σπάρτακο, και σε ηλικία 17 ετών πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, ακολούθησε η Κηφισιά, η κροατική Σίμπενικ, ο Απόλλων Πάτρας για να έρθει η ώρα να φορέσει τα χρώματα του Γυμναστικού.
Στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό το 2015 και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών στη Λετονία, αναδείχθηκε 3ος σκόρερ έχοντας πετύχει 18.4 πόντους. Επίσης στη συγκεκριμένη διοργάνωση κέρδισε τον τίτλο του 2ου ριμπάουντερ με 11».
*Σε δηλώσεις του ο Διαμαντάκος, τόνισε τα εξής: «Εκτιμώ πολύ τον προπονητή μου Θανάση Σκουρτόπουλο, με τον οποίο ξεκίνησα και θεωρώ ότι είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε φέτος για την ομάδα της Λάρισας, όπου υπέγραψα και θα αγωνίζομαι για δύο χρόνια.
Μου αρέσει πολύ που είναι μια νέα ομάδα, ένα νεανικό σύνολο με πολλούς ταλαντούχους παίκτες που διψούν για διάκριση. Πιστεύω πως λείπει αυτό από την Ελλάδα, δηλαδή το να εμπιστεύονται νεαρούς παίκτες.
Πρέπει να αλλάξει αυτό, να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του Γυμναστικού και οι παράγοντες όπως και οι προπονητές να εμπιστεύονται τους νεαρούς, γιατί ουσιαστικά αποτελούν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ».
Όσο για το αν γνωρίζει πράγματα για τη Λάρισα; Φρόντισε να τα μάθει από πρώτο χέρι και συγκεκριμένα από τον Λαρισαίο συμπαίκτη του πέρσι στον Απόλλωνα Πατρών, τον Γιώργο Τσιάρα ο οποίος του μίλησε για τον Γυμναστικό, την πόλη και τους Λαρισαίους που αγαπάνε το καλό μπάσκετ.
Τέλος, ο Γιώργος γνωρίζεται καλά και με τον νέο του συμπαίκτη που υπέγραψε επίσης, στην ομάδα, τον Βασίλη Μουράτο τον οποίο εκτιμάει πολύ και ως χαρακτήρα και ως παίκτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass