Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ/ΦΑΡΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ «Ε»:

Σκουρτόπουλος: Συζητάω με την ΕΟΚ για την εθνική

• «Ξεκινάμε χωρίς κληρονομιά από το μηδέν στη Λάρισα για το καλύτερο»

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2017 22:15

Ελσίνκι, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα, Λάρισα και από το τεχνικό τιμ της εθνικής Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ, προπονητής στον νεοσύστατο Γυμναστικό/Φάρο που κάνει την προσπάθειά του στην Α1 εθνική μπάσκετ.

Ο λόγος για τον Θανάση Σκουρτόπουλο που από χθες ανέλαβε τα καθήκοντά του ως προπονητής της λαρισινής ομάδας.
Βρήκαμε το μέλος της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας στη Λάρισα πριν τον φιλικό αγώνα Γυμναστικού/Φάρου με τον Άρη και βέβαια η πρώτη κουβέντα μας πήγε στην εθνική ομάδα και στην προσπάθεια που έκανε στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ με τον Σκουρτόπουλο να μας λέει: «Νομίζω ότι κάναμε μια πολύ καλή πορεία. Θέλαμε άλλη μια νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτή η ομάδα ξεκίνησε με άλλο ρόστερ και με άλλο παίξαμε. Μην ξεχνάμε τη μεγάλη απουσία του Αντετοκούνμπο. Επίσης υπήρχαν και κάποια αλλά προβλήματα...».
• Δηλαδή;
- «Κάποιοι παίκτες ήταν στο κόκκινα και χρειάζονταν ξεκούραση αλλά κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσουν ενώ υπήρχαν και τραυματισμοί».
• Η εθνική βρίσκεται σε αναζήτηση ομοσπονδιακού τεχνικού. Εσείς είστε υποψήφιος. Ποιες είναι οι πιθανότητες να αναλάβετε;
- «Συζητάω με την Ομοσπονδία (Ε.Ο.Κ.) για να αναλάβω την τεχνική ηγεσία. Είναι τιμή για μένα και εκτιμήθηκε η δουλειά που έγινε τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Πιθανόν να συζητάει η Ομοσπονδία και με άλλους. Ό,τι και να γίνει πάντως θα γίνει γρήγορα και νομίζω μετά το ραντεβού νυν ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Μίσσα με την Ομοσπονδία που είναι αύριο ή μεθαύριο. Σε 10-15 μέρες θα είναι γνωστός ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός».
• Τελικός σήμερα στο Ευρωμπάσκετ, Σερβία ή Σλοβενία;
- «Η Σερβία είναι η πιο πλήρης ομάδα με το καλύτερο ρόστερ. Είναι το φαβορί για μένα. Η Σλοβενία έπαιξε εκπληκτικά και στις δύο φάσεις αλλά νομίζω ότι έχει φθάσει στο ταβάνι της. Πιστεύω ότι πήγε πολύ καλά, εξαιρετικά θα έλεγα».
• Και πάμε στη Λάρισα. Πού πιστεύετε ότι μπορεί να φθάσει ο Γυμναστικός/Φάρος στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας;
- «Δεν έχουμε καμιά κληρονομιά, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια από το μηδέν και πρέπει οπωσδήποτε να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα και να φθάσουμε νωρίς στη σωτηρία και από κει και πέρα ό,τι καλύτερο μπορέσουμε».
• Το θεωρείτε δεδομένο ότι θα σωθεί η ομάδα;
- «Τίποτα δεν είναι δεδομένο αλλά θα προσπαθήσουμε όλα να γίνουν νωρίς και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Το μπάσκετ της Α1 επιστρέφει στη Λάρισα μετά από χρόνια και πρέπει να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο για τους φιλάθλους».
• Η ομάδα έχει πολλούς τραυματισμούς. Πώς το σχολιάζετε;
- «Δεν ξέρω τι έγινε, θα δω αλλά είναι αφύσικο να υπάρχουν τόσοι τραυματίες. Ποτέ δεν το συνάντησα αυτό. Θα μιλήσω και θα δούμε».
• Μεταγραφές άλλες θα γίνουν;
- «Ο Ντιγκλ έφυγε επειδή ήθελε να είναι κοντά στην οικογένειά του και θα πάρουμε έναν αντικαταστάτη του».
• Την επόμενη εβδομάδα παίζετε με την Κύμη τον πρώτο αγώνα κυπέλλου. Πόσο έτοιμος θα είστε αφού θα έχετε μία βδομάδα στην ομάδα.
- «Σίγουρα χρειαζόμαστε οργάνωση. Το κύπελλο μπορεί να μην είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας αλλά αυτό το παιχνίδι είναι το πρώτο επίσημο μπροστά στον κόσμο και πρέπει να δείξουμε μια πολύ καλή εικόνα ανεξαρτήτως προβλημάτων που έχουμε. Να κάνουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να ευχαριστηθεί».
Μένουν λίγες μέρες να δούμε αν ο «Λαρισαίος» Σκουρτόπουλος γίνει ομοσπονδιακός τεχνικός κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά σε ομάδα του λαρισινού μπάσκετ.

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:
Το μπάσκετ είναι ωκεανός
Στη Λάρισα βρέθηκε χθες ως τεχνικός του Άρη και ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης που του ζητήσαμε να μας σχολιάσει σαν πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός την πορεία της εθνικής ομάδας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Μας είπε: «Το μπάσκετ είναι ωκεανός και όχι λίμνη. Τα παιδιά έκαναν μια καλή προσπάθεια και όταν προσπαθείς παίρνεις αυτό που αξίζεις».

 

Ήττα στο φιλικό

Ο Γυμναστικός/Φάρος στο χθεσινό φιλικό που έγινε κεκλεισμένων των θυρών γνώρισε την ήττα από τον Άρη με 81-62. Τα δεκάλεπτα: 21-22, 36-36, 44-57, 62-81.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass