ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

Σεβασμός στον Μίμη Δομάζο…

• Εγκώμια για έναν από τους κορυφαίους Ελληνες ποδοσφαιριστές

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2018 22:28

«Μυστικά και ….. άλλες αποκαλύψεις» από το βιβλίο-λεύκωμα του Μίμη Δομάζου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δεκάδες Λαρισαίοι που βρέθηκαν χθες στο "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο» αφού όπως είπε και ο Δομάζος που είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών,

κάθε φωτογραφία κρύβει και μια ποδοσφαιρική ιστορία για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Το βιβλίο του Μίμη Δομάζου προλόγισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Κωσταρόπουλος, που είπε ότι ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου δημιούργησε πολλές γενιές Παναθηναϊκούς με την πορεία της ομάδας που ηγήθηκε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης στο Γουέμπλεϊ το 1971.
Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος είπε ότι υπήρχε ένα δίδυμο κοντού-ψηλού στην πορεία του ΠΑΟ προς το Γουέμπλει λέγοντας ψηλό τον Αντωνιάδη αλλά ψηλός ήταν ο Δομάζος γιατί αυτός ψήλωσε τον Παναθηναϊκό ενώ έδειξε απαράμιλλο ήθος. Το σημαντικότερο είναι ότι ο Δομάζος είχε ηθικές αξίες αυτές που έφυγαν κάποια στιγμή και η κοινωνία βυθίστηκε. Γι’ αυτό χαρακτήρισε ψηλό του ελληνικού ποδοσφαίρου τον Μίμη Δομάζου που έκανε όλους τους μεγάλους αστέρες εξαιτίας του ταλέντου του Δομάζου να μιλάνε για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στη συνέχεια εκ μέρους των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών ο Ηλίας Σελιώνης τόνισε την αξία του Μίμη Δομάζου και πως πρέπει όλοι να τιμούν το παρελθόν των μεγάλων ποδοσφαιριστών λέγοντας ότι όλοι αυτοί είναι οι τελευταίοι των μοϊκάνων των παλαιμάχων γιατί οι επόμενοι σύλλογοι των παλαιμάχων θα βρίσκονται στη Βραζιλία και τη Σερβία με τόσους ξένους που παίζουν στις ελληνικές ομάδες.
Συγκινητική ήταν η στιγμή που παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΛ έβγαλαν φωτογραφία με τον Μίμη Δομάζο ενώ ο Λαρισαίος επί δεκαετία διαιτητής ποδοσφαίρου Γιάννης Τσιωνάς έδωσε στον πρώτο σε συμμετοχές παίκτη στην Α’ εθνική κατηγορία μια φωτογραφία από αγώνα πριν 41 χρόνια που έπαιζαν ανάμεσα στην Καβάλα και τον Παναθηναϊκό.
Στη συνέχεια για τον Μίμη Δομάζο και το λεύκωμα μίλησαν οι παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΛ Τάκης Παραφέστας, Ρίζος Λέλης και Γιάννης Αλεξούλης λέγοντας ότι μέσα από τα βιβλία αυτά κρατιέται ζωντανή η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίως τότε που ήταν ερασιτεχνικό και αποτέλεσε τον πρόδρομο του επαγγελματικού.
Ο Παραφέστας επισήμανε τη σημαντική προσφορά του Δομάζου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ρίζος Λέλης ανέλυσε προσωπικές στιγμές από τις μονομαχίες με τον παίκτη ενώ ο Αλεξούλης ανέφερε ότι είναι αθλητικός πολιτισμός η υποδοχή που επιφύλαξε η Λάρισα στον παίκτη.
Ο κεντρικός ομιλητής Μίμης Δομάζος αναφέρθηκε στο λεύκωμα και στις φωτογραφίες που υπάρχουν, ενώ μίλησε αναλυτικά για την καριέρα του και απάντησε με την ευγένεια που τον διακρίνει σε όλες τις ερωτήσεις που δέχθηκε για την ΑΕΛ, το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα στην οθόνη παίχθηκε ένα βίντεο με ποδοσφαιρικές στιγμές του Μίμη Δομάζου.
Τέλος ο Μίμης Δομάζος έδωσε ένα αναμνηστικό στον Γιώργο Κωσταρόπουλο που ανέφερε ότι τη μέρα που έγινε ο τελικός του Γουέμπλεϊ η Λάρισα δεν κοιμήθηκε.

Δεν θα έκανε αυτό που έκανε ο Γκαρθία

Ο Μίμης Δομάζος ρωτήθηκε για το επεισόδιο σε βάρος του προπονητή του Ολυμπιακού Γκαρθία στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού που δεν ξεκίνησε. Ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου είπε: «Εγώ δεν θα έκανα ποτέ αυτό που έκανε ο Γκαρθία και το παιχνίδι θα γινόταν κανονικά».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass