ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΧΘΕΣΙΝΟΥΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ

Αχιλλέας Φ. και Οικονόμος στον τελικό κυπέλλου

• Η ομάδα του Τάκη Παραφέστα νίκησε μετά από ανατροπή 2-1 τον Δωτιέα Αγιάς, ενώ οι «πράσινοι» του Κώστα Κατσάρα έκαμψαν την αντίσταση του ΠΟΕ με 3-2

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2018 22:33

Το εισιτήριο για τον φετινό τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ σφράγισαν Αχιλλέας Φαρσάλων και Οικονόμος Τσαριτσάνης, οι οποίοι επικράτησαν στους χθεσινούς ημιτελικούς του Δωτιέα Αγιάς με 2-1 και του ΠΟΕ με 3-2 αντίστοιχα.

Για τον μεν Αχιλλέα Φαρσάλων θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη παρουσία του σε τελικό κυπέλλου ΕΠΣΛ (το 2015 είχε ηττηθεί από τον Αμπελωνιακό με 1-0, το 2016 από τον Απόλλωνα με 2-1, ενώ πέρσι νίκησε τον Δωτιέα με 3-2 στην παράταση – ο κανονικός αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 1-1) και η 13η συνολικά. Η ιστορική ομάδα των Φαρσάλων μετρά 7 τρόπαια (όσα και ο Απόλλωνας Λάρισας) και φέτος θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο, προκειμένου να αναδειχθεί στον πολυνίκη του θεσμού.
Από την άλλη πλευρά ο Οικονόμος Τσαριτσάνης θα δώσει το «παρών» σε τελικό κυπέλλου ΕΠΣΛ για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μετά από 44 χρόνια (είχε ηττηθεί την περίοδο 1973-74 από την Ανθούπολη με 2-1) και θα διεκδικήσει το πρώτο του τρόπαιο.
Οι δύο χθεσινοί ημιτελικοί που διεξήχθησαν σε Αλκαζάρ και Τσαριτσάνη αντίστοιχα, ξεκίνησαν με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Σπύρου Τριτάρη και Άρη Πατσή, δύο ανθρώπων που έχασε το τοπικό ποδόσφαιρο του νομού τις τελευταίες ημέρες.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Ο Δωτιέας Αγιάς άνοιξε το σκορ στο α’ ημίχρονο αλλά, όπως συνέβη και στον περσινό τελικό στον οποίο είχαν διασταυρώσει ξανά τα ξίφη τους οι δύο ομάδες (μόνο που αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε η παράταση), ο Αχιλλέας Φαρσάλων έκανε την ανατροπή και πήρε την πολύτιμη νίκη.
Παρουσία λίγων θεατών στα στάδιο Αλκαζάρ (κυρίως λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας) οι δύο ομάδες προσπάθησαν με την έναρξη του αγώνα να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Στο 13ο λεπτό ο Αχιλλέας Φαρσάλων έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία όταν μετά το φάουλ του Νεμπεγλέρα, ο Οικονόμου βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε μία κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Τελικά στο 16’ ο Δωτιέας ήταν αυτός που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μ’ ένα ωραίο γκολ του Βούζα. Ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» ελίχθηκε πολύ ωραία λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ στο αριστερό «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας έγραψε το 1-0.
Ο Αχιλλέας Φαρσάλων προσπάθησε να αντιδράσει αλλά επιθετικά δεν ήταν αποτελεσματικός. Ένα σουτ του Καραγκούνη στο 29’ πέρασε άουτ, ενώ μία πολύ καλή στιγμή με τον Βούγλαρη στο 33’ πέρασε ανεκμετάλλευτη καθώς το σουτ του επιθετικού του Αχιλλέα ήταν άστοχο.
Πολύ καλή στιγμή και στο 38’ όταν μετά από φάση διαρκείας ο Νεμπεγλέρας επιχείρησε σουτ από πολύ καλή θέση αλλά ο Κουτσιρίμπας απέκρουσε.
Με το 1-0 υπέρ του Δωτιέα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη στην οποία ο Αχιλλέας μπήκε δυνατά και κατάφερε να βρει γρήγορα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ήταν το 48ο λεπτό όταν ο Αραπίτσας έκανε μία πολύ ωραία ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Βούγλαρης με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
Από κει και πέρα οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν κάτι το αξιόλογο επιθετικά, μέχρι το 80ό λεπτό όταν ο Αραπίτσας έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Κουτσιρίμπα να αποκρούει σε πρώτο χρόνο και τον επιθετικό του Αχιλλέα με δεύτερη προσπάθεια να στέλνει την μπάλα άουτ.
Δύο όμως λεπτά αργότερα ο Αραπίτσας ήταν εύστοχος, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ο Καραμπούζης δέχθηκε την μπάλα από τον Καραγκούνη, βγήκε σε θέση έξω δεξιά, επιχείρησε τη σέντρα και ο Αραίτσας με ωραίο πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο εσωτερικό της αριστερής δοκού και στη συνέχεια στα δίχτυα, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-1.
Κάποιες διαμαρτυρίες για χέρι εντός περιοχής από την πλευρά του Δωτιέα εκφράστηκαν σε μία φάση στο 86’, όμως ο διαιτητής κ. Κουκούλης ήταν κάθετα αντίθετος.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Κουκούλης με βοηθούς τους κ. Καρακώστα και Νάκας.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Τ. Παραφέστας): Χάμος, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Μίχος, Τλούπας, Αραπίτσας, Καραγκούνης, Βούλγαρης (90’+2’ Κατσανάκης).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Δ. Μπουκουβάλας): Κουτσιρίμπας, Ριζούλης, Ν. Γούτος, Τσακάλι, Ε. Γούτος, Ντελής (69’ Φλέγγας), Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Βούζας, Χαλάτσης (62’ Τσιρογιάννης), Μαλάκος.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass