Ο ΓΣ ΦΑΡΟΣ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΜΗ ΜΕ 91-80

Τον «λύγισαν» τα προβλήματα

*Οι τελευταίες εξελίξεις που έφεραν την ομάδα ένα βήμα πριν τη διάλυσή της επηρέασαν τους παίκτες των «πρασίνων»

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2018 22:17

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν οι παίκτες εντός αγωνιστικού χώρου, ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος δεν έδειξε έτοιμος για το χθεσινό παιχνίδι με την Κύμη και κατά συνέπεια υποχρεώθηκε σε ήττα με 91-80 από έναν καλύτερο αγωνιστικά αντίπαλο.

Τα προβλήματα των τελευταίων ημερών που έφεραν την ομάδα ένα βήμα πριν τη διάλυσή της, αφού όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν ήταν ακόμη βέβαιο εάν θα κατέβαινε η ομάδα στο χθεσινό παιχνίδι, αποτέλεσαν τη βασική αιτία για την όχι ικανοποιητική εικόνα που παρουσίασε.

Η ουσία είναι ότι με τον ερχομό των νέων επενδυτών το κλίμα έχει αλλάξει άρδην στους «πράσινους» οι οποίοι θέλουν να κάνουν μία νέα αρχή από το επόμενο παιχνίδι στα Τρίκαλα που είναι εξίσου κρίσιμο και να «κλειδώσουν» τον στόχο της παραμονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες στο κλειστό της Νεάπολης βρέθηκαν οι εκ των νέων επενδυτών κ. Βαγγέλης Τσάπας και Γιάννης Γιαννάκης.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος πλήρωσε την κακή αμυντική λειτουργία, τα χαμένα ριμπάουντ σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, αλλά και τα λάθη στην επίθεση όταν η ομάδα είχε πλησιάσει στο σκορ τον αντίπαλό της και διεκδικούσε την ανατροπή.

Η απόλυτη ευστοχία του Μανωλόπουλου από τα 6.75 (3/3) και η αποτελεσματικότητα του Μακ Γκι μέσα στη ρακέτα έδωσε τη δυνατότητα στην Κύμη να πάρει νωρίς το προβάδισμα και να «χτίσει» διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο (13-28).

Στη δεύτερη περίοδο τη σκυτάλη πήρε ο Τζόουνς (τελείωσε το ημίχρονο με απόλυτη ευστοχία 2/2β., 3/3διπ., 1/1τρ.) ο οποίος ήταν ο μόνιμος κίνδυνος από την περιφέρεια. Η Κύμη είχε επιβάλει τον ρυθμό της και συνέχισε να το κάνει, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Γυμναστικού, έτρεξε στο ελεύθερο γήπεδο και πέτυχε κάποια εύκολα καλάθια, φτάνοντας στο 16' στο +21 (23-44) που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι.

Ο Γυμναστικός αντέδρασε στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου, έτρεξε ένα σερί 10-1 και με το μπάζερ μπίτερ από τα 6.75μ. του Παπαντωνίου κατάφερε να μειώσει στους 12 πόντους (33-45 στο 20').

Με τους Βαβάτσικο και Μπάντερ να φορτώνουν το αντίπαλο καλάθι, ο Γυμναστικός συνέχισε το πολύ καλό μομέντουμ στο παιχνίδι, μειώνοντας στους 7 πόντους (42-49 στο 24'). Όμως οι λάθος επιλογές στην επίθεση δεν επέτρεψαν τους γηπεδούχους να πετύχουν αυτό που ήθελαν. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Σμιθ, ο οποίος με 10 πόντους στα τελευταία 3 λεπτά αύξησε εκ νέου τη διαφορά για την Κύμη σε διψήφιο αριθμό (55-58 στο 29'), όμως ένα τρίποντο του Παπαμακάριου και ένα γκολ φάουλ του Μπάλογκαν διαμόρφωσαν το 63-70 στο 30'.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Γυμναστικός προσπάθησε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό αλλά ο Μακ Φάντεν πήρε την Κύμη στα χέρια του και έδωσε τις λύσεις που ήθελαν οι φιλοξενούμενοι στην επίθεση. Ο Γυμναστικός, αν και είχε τις ευκαιρίες να φτάσει εκεί που ήθελε, δεν τα κατάφερε καθώς τα λάθη στην επίθεση σε συνάρτηση με κάποια χαμένα ριμπάουντ σε κρίσιμα σημεία -κυρίως επιθετικά που θα έδιναν τη δυνατότητα να βγάλει επίθεση σε δεύτερο χρόνο- αποδείχθηκαν καθοριστικά.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +13 (73-86 στο 1'26''), διαχειρίστηκαν χρόνο και σκορ μέχρι το τέλος και έφτασαν χωρίς άγχος στο θετικό αποτέλεσμα (80-91).

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 33-45, 63-70, 80-91.

Η Κύμη τέλειωσε το παιχνίδι με 10/18 τρίποντα, 21/32 δίποντα και 19/28 βολές. Ο Γυμναστικός είχε 7/20 τρίποντα, 19/42 δίποντα, και 21/34 βολές. Οι «πράσινοι» μάζεψαν τέσσερα παραπάνω ριμπάουντ (32-28) τη στιγμή που η Κύμη είχε πέντε περισσότερες ασίστ (16-21).

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (Σκουρτόπουλος): Μπάντερ 11 (2), Μαραγκός 10, Μουράτος 12 (1), Σάφτενααρ 7 (7 ριμπάουντ), Παπαντωνίου 13 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Παπαμακάριος 3 (1), Διαμαντάκος 5, Βαβάτσικος 12 (1), Φένερ 4, Κίλι, Μπάλογκαν 3.

ΚΥΜΗ (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 11 (3), Οκερέαφορ 7 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ΜακΓκι 14 (7 ριμπάουντ), ΜακΦάντεν 18 (2), Σμιθ 16 (2 τρίποντα, 5 ασίστ), Γερομιχαλός, Τσαγκαράκης, Τζόουνς 14 (2), Γλυνιαδάκης 4, Κάιζερ 2, Μπάρλος 5.

«ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ

ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ»

Στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών που επηρέασαν αρνητικά την ομάδα αναφέρθηκε, μετά το παιχνίδι, ο τεχνικός του Γυμναστικού, Θανάσης Σκουρτόπουλος.

«Δεν ήταν καλό παιχνίδι για μας και το αποτέλεσμα μας πληγώνει αρκετά. Δυστυχώς για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι δεν ήμασταν έτοιμοι και το λέω αυτό γιατί τις τελευταίες δυόμισι εβδομάδες ουσιαστικά η ομάδα δεν λειτουργεί λόγω των γνωστών προβλημάτων που είχε. Μέχρι χθες (σ.σ. προχθές) το μεσημέρι δεν ξέραμε αν θα μπορέσουμε να έχουμε ομάδα που να παίξει σήμερα (σ.σ. χθες). Μ’ αυτά όμως που συνέβησαν χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ και με την παρουσία των νέων ανθρώπων, στα χέρια των οποίων θα περιέλθει η ομάδα, η ομάδα σήμερα (σ.σ. χθες) κατέβηκε, αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν υπήρχε η συγκέντρωση και η ετοιμότητα για ένα τέτοιο παιχνίδι. Θα το προσπεράσουμε, δεν θα δώσουμε παραπάνω σημασία γιατί δεν το αξίζουν τα παιδιά. Έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια φέτος. Θα ετοιμαστούμε ξανά από τη Δευτέρα, θα μπούμε πάλι σε ρυθμό και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα δύο επόμενα παιχνίδια με Τρίκαλα και Άρη που είναι καθοριστικά για μας».

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΓΣΛ Φάρος-Κύμη               80-91

ΠΑΟΚ-Τρίκαλα    58-54

Λαύριο-Ρέθυμνο               78-77

ΑΕΚ-Κολοσσός    95-79

Πανιώνιος-Κόροιβος        70-59

Προμηθέας Πάτρας-Παναθηναϊκός            Σήμερα 18:30

Ολυμπιακός-Άρης             Αύριο 18:00

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

Παναθηναϊκός    32 -16αγ.

Ολυμπιακός         28 -16αγ.

Λαύριο  28

ΑΕΚ         28

Προμηθέας Πατρών         26 -16αγ.

Κολοσσός Ρόδου               26

ΠΑΟΚ      26

Κύμη      25

Ρέθυμνο               24

Κόροιβος Αμαλιάδας        23

Άρης       22 -16αγ.

ΓΣ Φάρος              22

Πανιώνιος            21

Τρίκαλα                20

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass