Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΔΙΨΟΥΣΕ» ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ 2-0

Aνοιξε... κάνουλα νίκης

• Πρωταγωνιστής ο Σάκης Κανούλας που πέτυχε τα δύο γκολ • Η τέταρτη θέση δεν... ζαλίζει τους «κυανόλευκους»

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2018 22:17

Ο Απόλλων Λάρισας μετά από δύο εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας «διψούσε» για να παίξει ποδόσφαιρο και χθες επανήλθε δριμύτερος στην 20ή αγωνιστική της Football League.


Σε αγώνα που διεξήχθη στο στάδιο Αλκαζάρ υπέταξε τη Σπάρτη με 2-0, χάρη σε δύο γκολ του υψηλόσωμου επιθετικού Σάκη Κανούλα, που έκανε τρία τα φετινά του τέρματα, με τη λαρισινή ομάδα και δείχνει μεγάλη διάθεση, όπως φυσικά και όλοι οι συμπαίκτες του.
Παρέμεινε έτσι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, κάτι που όπως επισήμανε και στις δηλώσεις του ο τεχνικός Νίκος Θεοδοσιάδης, κανείς ίσως δεν πίστευε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Αν μάλιστα στα δυο ματς με Αχαρναϊκό και Βέροια στα οποία ηττήθηκε στον πρώτο γύρο είχε πάρει τους βαθμούς, τότε τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.
Ο Απόλλωνας μπήκε πολύ ορεξάτος στο παιχνίδι και μόλις στο πρώτο λεπτό ο Τσιλούλης «άγγιξε» το γκολ όταν μέσα από τη περιοχή και δεξιά δοκίμασε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Στο 5’ ήταν σειρά του Κανούλα να απειλήσει, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή, το σουτ του όμως πέρασε ψηλά πάνω από την εστία.
Όμως δύο λεπτά αργότερα στο 7’, βρήκε τον στόχο. Από πάσα του πολύ καλού χθες Αγρόδημου, ο Δημολιός έκανε τη συρτή σέντρα από τα αριστερά, ο Κανούλας κινήθηκε ωραία προς το πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Μακρυωνίτη με τακουνάκι, πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ(1-0).
Στο 13’ ήταν σειρά του Μαυριά να αναγκάσει τον Μακρυωνίτη σε απόκρουση. Ο μεσοεπιθετικός έφυγε γρήγορα στην κόντρα φτάνοντας μέχρι έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Σπάρτης.
Από εκεί και πέρα η ομάδα της Σπάρτης προσπάθησε να αντιδράσει, δίχως όμως να μπορεί να απειλήσει τον Απόλλωνα. Οι γηπεδούχοι μάλιστα ήταν αυτοί όταν στο 31’ έχασαν νέα ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Δημολιός έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κανούλας πήρε την πρώτη κεφαλιά αλλά ο Τσιλούλης με προβολή δεν κατάφερε να νικήσει τον Μακρυωνίτη που έδιωξε με τα πόδια.
Ο Μακρυωνίτης στο 35’ στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαυριά, απέκρουσε σωτήρια την μπάλα. Από τη πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο 40’ όταν ο Φουρτάδο βρέθηκε κάτω στην περιοχή του Απόλλωνα μετά από μαρκάρισμα του Ανδρέου με τον διαιτητή Γρατσάνη όμως να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στην επανάληψη έλαμψε και πάλι το άστρο του Σάκη Κανούλα, που δείχνει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και το κυριότερο βλέπει... δίχτυα.
Στο 55’ ο Κώστας Χατζής δοκίμασε με διαγώνια πάσα από το κέντρο με στόχο την αντίπαλη περιοχή, εκεί όπου Κανούλας με πλασέ είδε την μπάλα να περνά κάτω από τον Μακρυωνίτη που δεν υπολόγισε σωστά και έτσι έγινε το 2-0.
Έξι λεπτά αργότερα στο 61’ ο Μαυριάς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, με τον Ανδρέου να παίρνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να περνά άουτ. Στο 64’ και πάλι ο Μαυριάς έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Καρακατσάνη να πιάνει το γυριστό σουτ και την μπάλα να περνά άουτ.
Από την άλλη πλευρά η Σπάρτη είχε τις ευκαιρίες της με τον Ράνο. Στο 70’ δοκίμασε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Παϊτέρη να μπλοκάρει εύκολα. Και έφτασε πιο κοντά στο γκολ στο 74’ όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά απέναντι από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα είδε τον Ανδρέου να προλαβαίνει και να κοντράρει το σουτ.
Ο Απόλλωνας στο 79’ έφτασε και στην επιτυχία ενός ακόμη τέρματος, όταν ο Καρακατσάνης δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Μακρυωνίτη να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από παράλληλη σέντρα του Χατζή, ο Καρακατσάνης δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Σπάρτης με το τελικό αποτέλεσμα να μην αλλάζει.
-Γκολ: 7’, 55’ Κανούλας
-Κίτρινες κάρτες: 82’ Καρακατσάνης /34’ Σανδραβέλης, 37’ Σάββα.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Γρατσάνης (Τρικάλων), που είχε συνεργάτες τους κ. Παπαδημητρίου (Θεσσαλίας), Μανασή (Τρικάλων) ενώ 4ος ήταν ο Τσέτσιλας (Γρεβενών).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ν. Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Δημολιός, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Χατζής, Μαυριάς, Αγρόδημος, Κανούλας (85’ Γαρυφαλλόπουλος), Σουλίδης (62’ Καρακατσάνης), Τσιλούλης (75’ Κακάμης).
*Στον πάγκο έμειναν: Φιρινίδης, Ιβανίδης, Ανδρέου Γ., Συράκος.
ΣΠΑΡΤΗ (Γ. Πολυμενέας): Μακρυωνίτης, Φουρτάδο, Σάββα (60’ Νιάρος), Βοσνακίδης, Ζουλιώτης, Ράνος, Καζβιρόπουλος (72’ Ουάρντεν), Τσιμότζι, Παναγιώτου, Μπουζούκης (60’ Μπελής), Σανδραβέλης
Στον πάγκο έμειναν: Τρακάκης, Δοδοντσάκης, Γραικός, Μουζακίτης.
*Τη χθεσινή αναμέτρηση στο Αλκαζάρ παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ Θωμάς Ναζλίδης, Βασίλης Ρέντζας, Τάσος Λαγός.
*Επίσης βρέθηκαν ο αρχηγός του Αχιλλέα Φαρσάλων Κώστας Νεμπεγλέρας, ο πρώην πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας Κώστας Μπούρμπος, από τον Σμόλικα Φαλάνης ο αντιπρόεδρος Θοδωρής Ντανίκας και ο προπονητής Χρήστος Χατζηλιάδης.

 

«ΣΚΟΝΤΑΨΕ» Ο ΑΡΗΣ, «ΔΑΓΚΩΝΕΙ» Ο ΟΦΗ
Ο Άρης υποχρεώθηκε σε νέα γκέλα κόντρα στην Καλλιθέα 0-0 ενώ ο ΟΦΗ πέρασε άνετα από το Αιγίνιο με 3-0 και μείωσε στους δυο την απόσταση από την κορυφή. Έχασαν τα Τρίκαλα από τη Δόξα (0-1) εντός έδρας.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(20η αγωνιστική)
*Καλλιθέα - Άρης    0-0
*Απόλλων Λ.- Σπάρτη    2-0
(7’, 55’ Κάνουλας)
*Τρίκαλα - Δόξα Δράμας    0-1
(21’ πεν. Γουνδουλάκης)
*Απόλλων Π. - Πανσερραϊκός    2-1
(12’Αμαραντίδης, 24 Χασομέρης/30’ Γκούρτσας)
*Αιγινιακός - ΟΦΗ    0-3
(6’ Μάνος, 48’ Κουτσιανικούλης, 90’+2 Πορτουλίδης)
*Παναιγιάλειος - Αναγ. Κ.    0-0
*Αχαρναϊκός - Κισσαμικός    0-3 (α.α.)
*Καραϊσκάκης - Βέροια    3-0 (α.α.)

 

• ΣΗΜΕΡΑ
*Εργοτέλης - Παναχαϊκή (17:00 ΕΡΤ3)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Άρης    50
2. ΟΦΗ    48
- - - - - - - - - - - - - - -
3. Παναχαϊκή    43
4. Απόλλων Λ.     34
5. Δόξα Δράμας    34
6. ΑΟΧ Κισσαμικός    34
7. ΑΕ Καραϊσκάκης    32
8. Απόλλων Πόντου    31
9. Τρίκαλα    31
10. Σπάρτη    25
11. Αιγινιακός    23
12. Αναγέννηση Κ.    22
- - - - - - - - - - - - - - -
13. Εργοτέλης    20
14. Παναιγιάλειος    17
15. Πανσερραϊκός    16
16. Καλλιθέα    15
17. Βέροια    5
18. Αχαρναϊκός    -51
* Βέροια και Αχαρναϊκός έχουν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Ο ΤΣΙΜΕΝΤΕΡΙΔΗΣ
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές της 21ης αγωνιστικής της Football League. Στον αγώνα στις Σέρρες ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και τον Απόλλωνα Λάρισας (10/3, 15:00) ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ο ρέφερι Τσιμεντερίδης με βοηθούς τους Μωυσιάδη και Φαλτάκα (Γρεβενών) 4ος Κιγιντζής (Ξάνθης), παρ. Ιωακείμ Ευθυμιάδης (Δράμας).

 

 

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ:
Υπερήφανος που είμαι μαζί τους

Εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις είχαμε στη συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στον προπονητή του Απόλλωνα Νίκο Θεοδοσιάδη και στον αρχηγό της ομάδας, Γρηγόρη Παπαζαχαρία.
Ο Κατερινιώτης προπονητής των «κυανόλευκων» τόνισε πως κανείς δεν πίστευε πως η ομάδα θα έφτανε κάποια στιγμή στην 4η θέση επισημαίνοντας πως αυτό είναι επίτευγμα των ποδοσφαιριστών που πίστεψαν στους εαυτούς τους και στην ομάδα.
Από την πλευρά του ο Παπαζαχαρίας έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του λέγοντας πως δεν φοβάται να ρισκάρει με τη χρησιμοποίηση νεαρών παικτών, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του γενικού αρχηγού (σ.σ. Στέλιου Κουκούλη).
Απογοητευμένοι από την 4η σερί ήττα εμφανίστηκαν ο προπονητής της Σπάρτης Γιώργος Πολυμενέας, αλλά και ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Βοσνακίδης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:

 

ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ (προπονητής Απόλλωνα):

«Νομίζω ότι η εμφάνισή μας και η νίκη μας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Πάρα πολύ καλή η εμφάνισή μας και στα 90 λεπτά. Ήμασταν οι κυρίαρχοι του αγώνα. Δεν δώσαμε δικαίωμα στον αντίπαλο.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για τη σημερινή τους εμφάνιση. Συνεχίζουν αυτό που έχω πει από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ. Δηλαδή αν πιστεύεις στον εαυτό σου και στους συμπαίκτες σου, μπορείς να δημιουργήσεις μέσα από τη δουλειά κάτι πολύ καλό. Το φοβόμουν σήμερα το ματς πως θα βγαίναμε από τον ρυθμό μας, λόγω της απραξίας των 18 ημερών. Αλλά τα παιδιά μπήκαν από το πρώτο λεπτό στο παιχνίδι και έδειξαν πόσο το ήθελαν. Οι παίκτες μου κατάφεραν ό,τι σχεδιάσαμε πριν από το παιχνίδι και φτάσαμε σε μία αξιοπρεπή συγκομιδή έως τώρα.
Το κίνητρο τώρα είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ο στόχος μας είναι κάθε Κυριακή το καλό ποδόσφαιρο. Όπως κάνουμε τώρα. Αν στην αρχή λέγαμε ότι θα είμαστε στην 4η θέση κανείς δεν θα το πίστευε. Το κατάφεραν όμως αυτά τα παιδιά κι εγώ είμαι περήφανος που είμαι μαζί τους».ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΜΕΝΕΑΣ (Σπάρτη): «Δυστυχώς ήταν η 4η σερί ήττα μας σήμερα. Ο αντίπαλος ήταν πιο επικίνδυνος από εμάς. Διανύουμε μία περίοδο με πολλές ανακατατάξεις και προβλήματα στην ομάδα, εδώ και ένα μήνα. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά, για να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε, για να τα πάμε καλύτερα. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα Λάρισας».

 

• ΓΡ. ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ:
«Έργο προπονητή και γενικού αρχηγού η πορεία μας»
«Σήμερα κάναμε μία δίκαιη νίκη, όπως είπε και ο προπονητής μας. Από το 1ο έως το 90ο λεπτό δείξαμε πόσο θέλαμε το παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε από το πρώτο ημίχρονο το ματς, αλλά το καταφέραμε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.
Δεν δείξαμε σημάδια απραξίας και θέλαμε να παρουσιαστούμε όσο πιο καλοί γίνεται, όπως και κάναμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Θέλω να σταθώ στην παρουσία του προπονητή και του γενικού αρχηγού. Οι δυο τους από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στις αρχές Γενάρη είναι οι πρωταρχικοί παράγοντες που βρίσκεται η ομάδα εδώ. Και αυτό το λέω όχι επειδή είναι δίπλα μου ο κ. Θεοδοσιάδης, αυτή είναι η αλήθεια. Είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να ρισκάρει. Το έδειξε και σήμερα που έδωσε την ευκαιρία στον Δημολιό, αλλά και σε προηγούμενους αγώνες όπου χρησιμοποιεί το ταλέντο που έχουμε στην ομάδα. Υπάρχει μία χημεία έμπειρων και καλών νέων παικτών, βρήκε την κατάλληλη μαγιά ο προπονητής μας. Έχουμε καλό κλίμα και θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΣΝΑΚΙΔΗΣ (ποδοσφαιριστής Σπάρτης):

«Δεν πήγε το παιχνίδι όπως θα θέλαμε. Ήρθαμε να κρατήσουμε το μηδέν και να εκμεταλλευτούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μπροστά. Δεν μας πάνε τα αποτελέσματα εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά έχουμε καλή ομάδα με πολύ καλό σύνολο. Πιστεύω ότι θα βρούμε τρόπο για να βγούμε από αυτή την κατάσταση γιατί πιστεύω στην ομάδα. Κοιτάμε τον επόμενο αγώνα για να νικήσουμε και να ανεβούμε στη βαθμολογική κατάταξη».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass