ΟΙ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ» ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ ΤΗΣ «DE-TOX»-Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ

Σε θέση ισχύος ξανά ο Ηρακλής

•Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Πίρε (χρυσή αλλαγή) στο 77ο λεπτό • Πάνω από 400 φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου βρέθηκαν στο γήπεδο του Ελευθεραί •Πικρή γεύση άφησε στους φιλοξενούμενους το τελικό αποτέλεσμα σύμφωνα με την αγωνιστική τους εικόνα

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2018 22:31

Τη μοναξιά της κορυφής στην «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνική απολαμβάνει εκ νέου ο Ηρακλής Λάρισας. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν χθες στο ντέρμπι κορυφής της 23ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, του Οικονόμου Τσαριτσάνης με 1-0 και επέστρεψαν στην 1η θέση του

βαθμολογικού πίνακα. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε ο Πίρε (χρυσή αλλαγή για τον Γιάννη Τσακμακίδη) στο 77ο λεπτό. Πάνω από 400 φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου βρέθηκαν στο γήπεδο του Ελευθεραί για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Πικρή γεύση άφησε στους φιλοξενούμενους το τελικό αποτέλεσμα καθώς δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ειδικά στην επανάληψη όταν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί.ΓΡΗΓΟΡΟΣ
ΡΥΘΜΟΣ
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδωσαν από τα πρώτα λεπτά γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε στο 3’ όταν ο Οικονόμος κέρδισε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και προς τα δεξιά, το οποίο εκτέλεσε ο Κουμπούρας αναγκάζοντας τον Αναστασίου να διώξει σε κόρνερ.
Στο 8’ ο Οικονόμος είχε μία ακόμα πολύ καλή στιγμή, όταν ο Καραλούλης με σουτ πάνω στην κίνηση, μέσα στη μεγάλη περιοχή, μετά από σέντρα του Τόλιου, έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 35’ ο Ηρακλής σημείωσε την πρώτη επικίνδυνη επιθετική του ενέργεια, όταν μετά την μπαλιά του Κοντοθανάση, ο Πατσής προχώρησε, απέφυγε τον Κουμπούρα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο έμπειρος Νούσιας με ωραία έξοδο μπλόκαρε την τελευταία στιγμή την μπάλα.
Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα, για να περάσουμε στην επανάληψη στην οποία ο Οικονόμος είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα. Συγκεκριμένα στο 48’ ο Καραλούλης με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ από τον α’ βοηθό κ. Νίκζα.
Στο 49’ ένα σουτ του Αποστόλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής ήταν άστοχο, ενώ στο 51’ ένα σουτ του Τόλιου κατέληξε και αυτό άουτ.
Στο 52’ ο Κουμπούρας κατάφερε να ανακόψει την προσπάθεια μέσα στην μεγάλη περιοχή του Γκιουρσάνη, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ζηρδέλης ως τελικός αποδέκτης, μετά από μία ωραία συνδυασμένη επιθετική ενέργεια των Τόλιου-Γκαμπέτα με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αναστασίου.
Στο 57’ μία ακόμα μεγάλη στιγμή για τον Οικονόμο, όταν ο Γκαμπέτας πάσαρε στον Χάμο, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να είναι εκτός θέσης, ωστόσο η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυνομένου και κατέληξε κόρνερ.
Στο 38’ και πάλι ο Οικονόμος βρέθηκε στο προσκήνιο με τον Γκαμπέτα να βγάζει τη σέντρα και τον Τόλιο να πιάνει την κεφαλιά για να καταλήξει η μπάλα κόρνερ.
Στο 62’ μία κοντινή κεφαλιά του Μόσχου μετά από κόρνερ του Χριστίδη πέρασε άουτ, ενώ στο 67’ ο Ηρακλής έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Μπάμη το διαγώνιο σουτ του οποίου, από πολύ καλή θέση μέσα από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε άουτ.
Τελικά στο 77’ ο Αποστόλου έκλεψε την μπάλα από τον Κουμπούρα, προχώρησε σε θέση έξω δεξιά, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή τη σέντρα και ο Πίρε (που είχε μπει στο παιχνίδι 4 λεπτά νωρίτερα στη θέση του Χριστίδη) με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας έτσι το 1-0.
Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού, παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν στη συνέχεια από τους παίκτες και των δύο ομάδων.
Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τον Ηρακλή να παίρνει μία πολύ σημαντική στη μάχη της κορυφής νίκη.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Γκάγκας που έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μόσχο (3’), Μπάμη (16’), Αποστόλου (90’), ενώ στο 90’+5’ τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) για καθυστέρηση αντίκρισε ο Μπάμης. Βοηθοί του κ. Γκάγκα ήταν οι κ. Νίκζας και Καρακώστας.
*Επεισόδια τα οποία ευτυχώς δεν πήραν μεγάλη έκταση σημειώθηκαν στο χώρο των θεατών στο 3ο λεπτό. Με την άμεση παρέμβαση των ψυχραιμότερων η ατμόσφαιρα ηρέμησε γρήγορα.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ι. Τσακμακίδης): Αναστασίου, Πατσής (72’ Φορτομάρης), Γιαννακόπουλος, Ψωμολιάς, Μόσχος, Μπάμης, Χριστίδης (73’ Πίρε), Κοντοθανάσης, Γκιουρσάνης (90’+2’ Λάμπρου), Ζαφειρίου (87’ Νάστας), Αποστόλου.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κ. Κατσάρας): Νούσιας, Νάνος, Πούτας, Κολιός, Κουμπούρας, Μιφτάρι (78’ Σαπάκος), Χάμος, Καραλούλης (78’ Ντούφας), Ζηρδέλης, Τόλιος (68’ Παπαγεωργίου), Γκαμπέτας.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass