Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΔΙΕΚΟΠΗ ΣΤΟ 90' (1-0)

Εικόνες Φαρ Ουέστ στην Τούμπα

• Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μπήκε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2018 16:53

Δραματική κατάληξη είχε το ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΟΚ- ΑΕΚ στην Τούμπα καθώς το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα στο 90' ήταν η αφορμή για να διακοπεί το παιχνίδι και με άγνωστη την κατάληξή του.

Ο διαιτητής κ. Κομίνης αρχικά κατακύρωσε το γκολ, στη συνέχεια το ακύρωσε με την υπόδειξη του βοηθού, κ. Ποντίκη και εν συνέχεια μετά από μια γενικευμένη σύρραξη και είσοδο παραγόντων στον αγωνιστικό χώρο (ανάμεσά τους και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης που είχε όπλο στη ζώνη του), ο διαιτητής αποχώρησε και δύο ώρες μετά αποφάσισε την οριστική του διακοπή κατακυρώνοντας το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα αλλά με διφορούμενες απόψεις σχετικά με τον υπαίτιο της διακοπής.
Η πλευρά του ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι αιτία ήταν η άρνηση των παικτών της ΑΕΚ να παίξουν ενώ διαφορετική εκδοχή για τη διακοπή του ντέρμπι της Τούμπας δίνει η ΠΑΕ ΑΕΚ, με τοποθέτησή της. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ενωσης, ο διαιτητής Κομίνης αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα λόγω της εισβολής στον αγωνιστικό χώρο του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.
Τονίζουν παράλληλα πως ό,τι και να γραφεί τελικά στο φύλλο αγώνα, την τελική απόφαση για την τύχη του ματς θα πάρει η αθλητική δικαιοσύνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΑΕΚ θα επιδιώξει την υπέρ της κατακύρωση του ντέρμπι.
Λίγο νωρίτερα, από την Ενωση διέρρεαν ότι «εμείς μπάλα με όπλα δεν παίζουμε», κάνοντας ευθεία αναφορά σε φωτογραφίες που απεικονίζουν τον κ. Σαββίδη να φέρει όπλο κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.
Σύμφωνα με την ΑΕΚ, ο Ιβάν Σαββίδης κατά την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας είπε απευθυνόμενος στον διαιτητή, Γιώργο Κομίνη: "Είσαι νεκρός".
Στο άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:
"Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.
Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος:
α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,
β. αφαίρεσης βαθμών και
γ. υποβιβασμός ομάδας".
ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΗΡΕ ΒΑΘΜΟΥΣ
Πριν τη διεξαγωγή του ντέρμπι ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της έφεσης που υπέβαλε κατά της πρωτόδικης ποινής των γεγονότων του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ εξέδωσε την απόφασή της τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, έπειτα από περισσότερες από 10 ώρες που συνεδρίαζε για την προσφυγή του «Δικεφάλου του Βορρά».
Σύμφωνα με την ετυμηγορία του πειθαρχικού οργάνου της Ομοσπονδίας, οι βαθμοί (-3) που είχαν αφαιρεθεί πρωτοδίκως από τους «ασπρόμαυρους» τους επιστρέφονται, ενώ «σβήστηκε» επίσης η ποινή της τιμωρίας της έδρας με 2 αγωνιστικές.
Με βάση την απόφαση της επιτροπής εφέσεων, το ματς της Τούμπας που δεν έγινε ποτέ κατακυρώνεται υπέρ του Ολυμπιακού με 3-0, όπως ακριβώς είχε αποφανθεί και το πρωτοβάθμιο όργανο της Super League.
Αμέσως μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καθιστά σαφές ότι θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, προκειμένου να «πέσει» η απόφαση για το ματς με τον Ολυμπιακό και αυτό να διεξαχθεί κανονικά.
ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ...
Ως το σημείο της διακοπής έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με πολύ πάθος από τους πρωταγωνιστές και πολύ πρέσινγκ στο ξεκίνημα από τους φιλοξενούμενους. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά στο ξεκίνημα του μεγάλου ντέρμπι. Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα ανήκει στους Αθηναίους, που πλησίασαν στο γκολ στο 14' με τον Αραούχο, το γυριστό σουτ του οποίου έφυγε άουτ δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο πρώτο ημίωρο η ΑΕΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή είχε καλύτερες επιλογές και πιο σωστό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ στο διάστημα αυτό προσπάθησε να βρει λύσεις, αλλά οι βεβιασμένες επιθετικές επιλογές του δεν έδωσαν αποτέλεσμα, ενώ στην άμυνα παρατηρήθηκαν λάθη ολιγωρίας.
Στο 31' ο Λημνιός έγινε αποδέκτης της μπάλας από σέντρα του Βιεϊρίνια σούταρε άστοχα από τη μεγάλη περιοχή. Ενα λεπτό αργότερα, από σουτ του Κάνιας η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Λαμπρόπουλου και έφυγε κόρνερ.
Μετά το 30λεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και αρχίζει να πιέζει την ΑΕΚ σε όλο το γήπεδο. Αυτό έδωσε άγρια ομορφιά στο παιχνίδι, αφού οι δύο αντίπαλοι «ανέβασαν στροφές» και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη στο ματς της χρονιάς.
Στο 37' ο Μανόλο Χιμένεθ από τον πάγκο της Ενωσης έκανε επίδειξη fair play υποδεικνύοντας στους παίκτες του να πετάξουν την μπάλα εκτός, όταν ήταν πεσμένος στο χορτάρι ο Λημνιός, αλλά οι παίκτες του δεν τον αντιλήφθηκαν.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο απαιτητικά στο γήπεδο και στο 52' έχασε την μοναδική ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Κάμπος σε θέση βολής μέσα στην περιοχή έπιασε το πλασέ, αλλά πριν η μπάλα φτάσει στα δίχτυα του Μπάρκα, ο Λαμπρόπουλος με προβολή της ύστατης στιγμής έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Η ΑΕΚ που έδειχνε ικανοποιημένη και με την ισοπαλία, προσπάθησε να παγώσει τον ρυθμό, παρόλα αυτά έφτασε στο 62' σε μοναδική ευκαιρία, με σουτ του Μπακασέτα που απομάκρυνε ο Πασχαλάκης. Στο επόμενο λεπτό ο Πρίγιοβιτς είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το σουτ που έκανε ο Σέρβος έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 73' η ΑΕΚ «ακούμπησε» το γκολ. Ο Μπακασέτας έκανε δυνατό σουτ από πλάγια θέση, αμαρκάριστος, η μπάλα έφυγε από τον έλεγχο του Πασχαλάκη αλλά πέρασε άουτ.
Επτά λεπτά πριν τη λήξη ο διαιτητής απέβαλε τον τεχνικό της Ενωσης, Μανόλο Χιμένεθ, που διαματυρήθηκε έντονα για ένα φάουλ που υποδείχτηκε σε βάρος της ομάδας του. Η ΑΕΚ έμεινε χωρίς τον προπονητή της για το τελευταίο επτάλεπτο της αναμέτρησης, έχοντας κάνει όμως τις αλλαγές της.
Ομως, ό,τι δεν είδαν οι θεατές στα 89 λεπτά της αναμέτρησης το είδαν στο 90ό λεπτό του αγώνα. Από κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Φερνάντο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για οφσάιντ του Μαουρίτσιο, ο διαιτητής αρχικά κατακύρωσε το γκολ με την υπόδειξη του δεύτερου βοηθού του κ. Ποντίκη και για αρκετά λεπτά ακολούθησαν διαβουλεύσεις μέχρι να αποφασίσει ο κ. Κομίνης να ακυρώσει το γκολ. Ακολούθησε απροσδόκητη είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με οργίλο ύφος, συνοδεία συνεργατών του, με το γήπεδο να μοιάζει με βραδυφλεγή βόμβα. Οι διαβουλεύσεις δεν είχαν τελικό αποτέλεσμα και η ΑΕΚ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο όπως και οι διαιτητές.
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (78' Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Πέλκας (74' Μπίσεσβαρ), Κάμπος, Λημνιός (55' Μακ), Πρίγιοβιτς
AΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Γκάλο (82' Μασούντ), Μπακασέτας, Λιβάγια (65' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο
ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ Η ΞΑΝΘΗ
Μόνη στην 5η θέση με 35 βαθμούς έμεινε η Ξάνθη, χάρη στην εντός έδρας νίκη της με 1-0 επί του Παναιτωλικού. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κάστρο στο 23ο λεπτό. Ο Παναιτωλικός έμεινε στους 29 βαθμούς. Στο νοσοκομείο διακομίστηκε ο Άργκους με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού (σ.σ. δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του), αφήνοντας τον Παναιτωλικό με 10 παίκτες, στο 83ο λεπτό. Αν και έπειτα από την αντικατάσταση του Μάκη Χάβου από τον Τραϊανό Δέλλα, ο Παναιτωλικός παρουσιαζόταν ανεβασμένος, η ομάδα του Αγρινίου παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών στην Ξάνθη.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Σιλά, Μεχία, Ντε Λούκας (78' Καμαρά), Ντουρίτσκοβιτς (58' Λουσέρο), Μπρίτο (74' Γέντρισεκ), Τριάδης, Κάστρο
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Άργκους, Μαρινάκης, Τσοκάνης (73' Γιαννιώτης), Μπεχαράνο (79' Γουίλιαν), Μοράρ, Χόρχε Ντίας, Ρόσα, Ιταμπέλ (46' Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο
ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Λαμία και Λεβαδειακός στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Κερδισμένη βγαίνει μάλλον η ομάδα της Λιβαδειάς που ανέβηκε στην 9η θέση με 30 βαθμούς, ενώ η Λαμία, που «καιγόταν» περισσότερο για βαθμούς είναι 13η με 24β. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 33' με τον Γιακουμάκη και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 40' με τον Τσούκαλο. Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση αλλά μάλλον είναι ευχαριστημένες και με τον βαθμό το ισοπαλίας.
Η Λαμία στο 66' είχε οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα του Αναστασόπουλου, ενώ στο 70' σε πλασέ του Καραγιάννη, η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Τριποτσέρη ο οποίος αποσόβησε το γκολ.
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Κίτρινες κάρτες: Αναστασιάδης / Τριποτσέρης, Γιακουμάκης, Αντιλεού, Νίκας
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Παπαργυρίου (58' Αναστασόπουλος), Όμο (80' Άστσεριτς), Μπλάζιτς, Ακόστα, Βάντερσον, Μπούντινικ, Τσούκαλος (69' Καραγιάννης).
Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Ζοάο Φαβάρο (75' Ζαραδούκας), Αντιλεού, Νιάς, Μητρόπουλος, Γιουσούφ (83' Νίκας), Σουμπίνιο (63' Σαβαντογκό), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι.
ΟΥΤΕ ΓΙΑ... ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Ούτε για... προπόνηση δεν προσφερόταν ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά στην Κρήτη. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν με πολλή άνεση στο ευρύ 4-0 (14' Ρομαό, 24' Μάριν, 35' πέναλτι Μιραλάς, 58' Σισέ) και συνεχίζουν να ελπίζουν αναμένοντας την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την ποινή των -3 βαθμών που τους έχει επιβληθεί από τον αθλητικό δικαστή για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Νίλι, Καρυπίδης, Στάμου (46' Πατράλης), Ντικαμονά, Ουές, Δημούτσος (46' Κοροβέσης), Μαλσά, Πλιάτσικας (70' Παπανικολάου), Ενσικουλού, Κασάλιτσα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Μαρτίνς (66' Ζιλέ), Φορτούνης (62' Σεμπά), Μάριν, Μιραλάς (75' Τζούρτζεβιτς), Ανσαριφάρντ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass