ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ

«Λίφτινγκ» στα δημοτικά γήπεδα

• Απ. Καλογιάννης: «Βλέπουμε θετικά το θέμα του Ενωσιακού γηπέδου, αλλά δεν θα αφήσουμε να γίνει αυτό που έγινε στο παρελθόν» • Δ. Μπουχλαριώτης: «Πρωτοπόρος σε θέματα αθλητισμού ο Δήμος Λαρισαίων»

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2018 22:32

Τις ουσιαστικές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στα γήπεδα του Δήμου Λαρισαίων, επισήμανε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης στη χθεσινή συνάντηση με το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ και εκπροσώπων ποδοσφαιρικών σωματείων με έδρα τη Λάρισα.

Τα δημοτικά γήπεδα αλλάζουν όψη με την τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού, την ανακατασκευή αγωνιστικών χώρων, τη συντήρηση αποδυτηρίων, την τοποθέτηση απινιδωτών, τη νομιμοποίηση αυθαίρετων χώρων και την ολοκλήρωση μιας σειράς αρδευτικών έργων.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Καλογιάννης «με την ΕΠΣΛ θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε όχι απλά μία καλή συνεργασία αλλά να αναπτύξουμε συνέργειες οι οποίες θα αποδώσουν. Δεν βλέπω μόνο τις ερασιτεχνικές ομάδες. Βλέπω ταυτόχρονα 2.500 παιδιά που δραστηριοποιούνται στις ακαδημίες των συλλόγων. Είναι το αύριο της πόλης.
Έχοντας λοιπόν αυτή την εικόνα δεν μπορούσαμε παρά να στοχεύσουμε σε πολύ συγκεκριμένες δράσεις.
Ένα πρώτο θέμα ήταν αυτό του ωραρίου λειτουργίας των γηπέδων. Έτσι αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε ηλεκτροφωτισμό σε όλα τα γήπεδα της πόλης, με κατασκευή νέων ιστών και επισκευή των υπαρχόντων. Είναι μία εργολαβία προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, ο διαγωνισμός της οποίας ολοκληρώθηκε σήμερα (σ.σ. χθες), δηλαδή πλέον έχουμε εργολάβο. Είναι ένα έργο που αυξάνει, ιδίως τον χειμώνα, τις ώρες χρήσης των γηπέδων.
Ένα δεύτερο σημαντικό έργο είναι η ολική ανακατασκευή χλοοτάπητα, με χρηματοδότηση της ΓΓΑ -περίπου 50.000 ευρώ ανά γήπεδο- τεσσάρων γηπέδων, Θεσσαλικό, «Γ. Μητσιμπόνας», Νεάπολη, «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης».
Για τους απινιδωτές, αυτή τη στιγμή έχουμε σε 11 γήπεδα ισάριθμους απινιδωτές. Αυτή τη στιγμή δεν θα μιλήσω σαν δήμαρχος αλλά σαν άνθρωπος από τον χώρο της υγείας. Ο αιφνίδιος θάνατος δεν ρωτάει κανέναν. Είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο στα γήπεδα. Η τοποθέτηση απινιδωτών θα γίνει και σε άλλα σημεία της πόλης. Δεν θέλουμε στην πόλη να υπάρξει άνθρωπος που να πούμε «έπεσε κάτω και πέθανε». Γι' αυτό θα πρέπει να ανταποκριθείτε στα σεμινάρια εκμάθησης και χρήσης των απινιδωτών.
Αυτή τη στιγμή έχει βγει ανάδοχος για ηλεκτροφωτισμό και αρδευτικό στο γήπεδο Ανθούπολης, δημοπρατούμε άμεσα το αρδευτικό σύστημα στη δημοτική κοινότητα Κοιλάδας και στα γήπεδα Κουτσοχέρου, Αμυγδαλέας και Ραχούλας, επίσης δημοπρατούμε αρδευτικό σύστημα στη δημοτική κοινότητα Γιάννουλης-Φαλάνης στα κύρια και βοηθητικά γήπεδα. Ο ηλεκτροφωτισμός στο γήπεδο Ελευθερών έχει παραδοθεί, μελετάμε τη νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων κατασκευών που υπάρχουν σε όλα τα γήπεδα με σκοπό την αδειοδότησή τους.
Παράλληλα ένα ακόμα σημαντικό θέμα που συζητήσαμε και αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου είναι να ξεκινήσει μία μελέτη καταγραφής και συντήρησης όλων των αποδυτηρίων και βοηθητικών χώρων στα γήπεδα.
Από την πλευρά μας θέλουμε τη βοήθεια των σωματείων και στην καταγραφή των προβλημάτων αλλά και σε ένα άλλο ζήτημα: Όχι στην αλόγιστη χρήση των γηπέδων.
Τέλος σε ό,τι αφορά στο Ενωσιακό γήπεδο, εμείς το αντιμετωπίζουμε θετικά. Δεν θα αφήσουμε όμως να γίνει αυτό που έγινε στο παρελθόν. Είμαστε σε αναζήτηση χώρου και λύσεων για να μπορέσει η Λάρισα να έχει μία τέτοια σοβαρή υποδομή υψηλού επιπέδου», κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων.
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού κ. Κωσταρόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα των απινιδωτών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση ποδοσφαιρικών παραγόντων, διαιτητών και προπονητών για τη χρήση τους. Επίσης αναφέρθηκε στην αδειοδότηση των γηπέδων, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου και τέλος μίλησε για τη σημασία των αρδευτικών έργων στα γήπεδα.
Ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της δημοτικής αρχής με την ΕΠΣΛ στο θέμα της τοποθέτησης ηλεκτροφωτισμού, που είχε ως αποτέλεσμα, όπως υπογράμμισε, να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Σούλτης επισήμανε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο το θέμα της αδειοδότησης των γηπέδων, της νομιμοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών και της συντήρησης αποδυτηρίων και βοηθητικών χώρων.
Τέλος ο σύμβουλος του δημάρχου επί αθλητικών θεμάτων κ. Αλεξούλης επισήμανε ότι το πιο δύσκολο δεν είναι να γίνουν έργα, αλλά να διατηρηθούν και να προστατευθούν και τόνισε στους εκπροσώπους των σωματείων ότι η δημοτική αρχή είναι έτοιμη να υλοποιήσει οποιοδήποτε αίτημά τους.
Ο Κ. ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης αφού ευχαρίστησε τον κ. Καλογιάννη και τους συνεργάτες του για τη χθεσινή συνάντηση, χαρακτήρισε πρωτοπόρο σε θέματα αθλητισμού τη δημοτική αρχή, λόγω των ουσιαστικών παρεμβάσεων στο γηπεδικό, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τοποθέτηση των απινιδωτών και υπογράμμισε το μεγάλο στοίχημα για την ΕΠΣΛ που είναι το Ενωσιακό γήπεδο.
«Το μεγάλο στοίχημα για μας είναι το Ενωσιακό γήπεδο. Το σπίτι του ποδοσφαίρου. Πρέπει να αφήσουμε ένα σημαντικό έργο στις επόμενες γενιές. Θα αναδείξουμε όσους μας βοηθήσουν και θα καταγγείλουμε αυτούς που θα σταθούν εμπόδιο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ.
Η χθεσινή συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των σωματείων οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με το γηπεδικό, τη χρήση και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, καταθέτοντας παράλληλα τα αιτήματά τους στη δημοτική αρχή.
Στη χθεσινή συνάντηση εκπροσωπήθηκαν περί τα 30 ερασιτεχνικά σωματεία του Δήμου Λαρισαίων και ο ΣΠΠΛ, ενώ από την πλευρά του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ παρέστησαν οι κ. Γρηγοριάδης, Αλατάς, Καρυώτης, Καρκατσέλας, Μπασαγιάννης, Τσακίρης και Γκρίμπας.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass