ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΛ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ (18:00) Ο ΓΛ ΦΑΡΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Δύσκολο αλλά και κρίσιμο παιχνίδι

• Οι «πράσινοι» ψάχνουν μία νίκη για να διώξουν το άγχος της παραμονής, εκτός εάν ηττηθεί σήμερα ο Πανιώνιος από τον ΠΑΟΚ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2018 22:07

Δύσκολο αλλά και κρίσιμο παιχνίδι δίνει σήμερα στις 18:00, στο κλειστό της Νεάπολης ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό που έχει ήδη εξασφαλίσει τη 2η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Α1 Εθνικής.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της με βάση τα μαθηματικά (απειλείται από Πανιώνιο και Κόροιβο) και θέλει μία νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για να αποβάλει το άγχος. Σίγουρα οι «πράσινοι» δεν τρέφουν αυταπάτες για το πόσο δύσκολο είναι το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά και τα περιθώρια νίκης που υπάρχουν, ενώ βάσει προγράμματος την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ, που μόνο αδιάφορος δεν είναι, στην προσπάθειά του να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα.
Παρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος δηλώνει αποφασισμένος να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής.
Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει βαθμολογικό άγχος, ενώ παράλληλα θα παραταχθεί στο παιχνίδι με ελλείψεις, ίσως διαφοροποιήσει τις ισορροπίες του αγώνα, στοιχείο το οποίο θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Γυμναστικού προκειμένου να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.
Το σημερινό παιχνίδι είναι το τρίτο ανάμεσα στις δύο ομάδες για τη φετινή περίοδο. Η πρώτη αναμέτρηση διεξήχθη στις 4 Οκτωβρίου στη Νεάπολη για το κύπελλο, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 97-67, ενώ στον αγώνα του α’ γύρου του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κερδίσει εκ νέου με 100-69.

 

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
Ο Πανιώνιος -ο οποίος σε περίπτωση που ο ΓΛΦ δεν πετύχει τη μία νίκη που θέλει, χρειάζεται δύο νίκες για να εξασφαλίσει την παραμονή- υποδέχεται σήμερα (κεκλεισμένων των θυρών) τον ΠΑΟΚ, που μόνο βαθμολογικά αδιάφορος δεν είναι. Οι «κυανέρυθροι» ευελπιστούν πως ο Κόροιβος (με τον οποίο ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση) θα ηττηθεί στη Χαλκίδα από την Κύμη, ωστόσο όλα είναι ρευστά μέχρι την 26η και τελευταία αγωνιστική, κατά την οποία ο Κόροιβος (που χρειάζεται μία νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή) φιλοξενεί τα Τρίκαλα που έχουν ήδη... υποβιβαστεί, ενώ οι «κυανέρυθροι» μόνο εύκολο έργο δεν θα έχουν στο Ρέθυμνο.
Η ουσία είναι ότι εάν σήμερα ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Πανιώνιο, τότε ο Γυμναστικός «κλειδώνει» αυτομάτως την παραμονή (υπερτερεί σε ισοβαθμία με τον Πανιώνιο).
«Μάχη» για τη θέση, από την οποία θα ξεκινήσουν στα πλέι οφ, θα γίνει στην Πάτρα, όπου ο 3ος Προμηθέας φιλοξενεί το Λαύριο, ενώ τρεις ομάδες θα παλέψουν για την 8η και τελευταία θέση που εξασφαλίζει τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Ο Κολοσσός Ρόδου, είναι το φαβορί για το «διπλό» στα Τρίκαλα, ενώ Άρης και Ρέθυμνο θα λύσουν τις... διαφορές τους στον μεταξύ τους αγώνα στο Αλεξάνδρειο.

 

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Σχετικά με τα εισιτήρια του σημερινού αγώνα ΓΛΦ-Ολυμπιακός, όπως ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ, κοστίζουν 10 ευρώ (γενική είσοδος), ενώ τα παιδικά (έως 12 ετών) 5 ευρώ. Οι φίλαθλοι μπορούν να τα προμηθευτούν από τα γραφεία του Γυμναστικού, Μανωλάκη 9-11/ Γ’ κτίριο, 1ος όροφος από τις 10:00 έως τις 14:00 και στα εκδοτήρια του γηπέδου από τις 15:00.

 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (18:00)
ΓΛ Φάρος-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (κ.θ.)
Προμηθέας Π.-Λαύριο
Κύμη-Κόροιβος
Τρίκαλα-Κολοσσός Ρ.
Άρης-Ρέθυμνο
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (11/5, 20:00)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναθηναϊκός    48
Ολυμπιακός    44
Προμηθέας Π.    40
ΠΑΟΚ    39
ΑΕΚ    38
Λαύριο    38
Κύμη    37
Ρέθυμνο    33
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Κολοσσός Ρ.    33
Άρης    33
ΓΛ Φάρος    32
Πανιώνιος    31
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Κόροιβος    31
Τρίκαλα    27

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass