ΗΤΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΝ ΑΕΚ 2-0

Ο ΠΑΟΚ δίκαια Κυπελλούχος

• Κατέκτησε το τρόπαιο για 6η φορά στην ιστορία του

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2018 15:04

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος για 6η φορά στην ιστορία του, καθώς στον 76ο τελικό της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ νίκησε χθες την ΑΕΚ με 2-0. Ταυτόχρονα πήρε το τρόπαιο για 2η συνεχόμενη φορά, με αντίπαλο και πάλι την «Ένωση».

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ μετά τα πανηγύρια στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν ήταν καλή και συγκεντρωμένη, ο ΠΑΟΚ το ήθελε περισσότερο και το πήρε. Τα γκολ πέτυχαν ο Βιεϊρίνια στο 61’ και ο Πέλκας στο 90΄+2. Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης έχασε και πέναλτι στο 24’ με τον Πρίγιοβιτς, το οποίο απέκρουσε ο Μπάρκας. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Μαουρίσιο και Βαρέλα και η ΑΕΚ με δέκα, λόγω αποβολής του Βράνιες.

Διαιτητής: Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ισπανία)

Κίτρινες: 46’ Λιβάγια, 63’ Βράνιες, 71’ Μπακασέτας, 88’ Γαλανόπουλος - 6’ Κάμπος, 21’ Μάτος, 45’ Κρέσπο, 80’ Βαρέλα, 90+3’ Πέλκας

Κόκκινες: 80’ Βράνιες – 80’ Μαουρίτσιο, 90+3’ Βαρέλα

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (52’ Γκάλο), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (66’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (73’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82’ Μαλεζάς), Κάνιας, Μαουρίτσιο, Μπίσεσβαρ (75’ Σακχόφ), Πέλκας, Κάμπος (52’ Μακ), Πρίγιοβιτς.

*Στο τέλος του τελικού, οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, πέταξαν καπνογόνα σε τραγικές εικόνες για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είχαν προηγηθεί συμπλοκές ΑΕΚτζήδων με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και οπαδούς του ΠΑΟΚ των οποίων έκαψαν αυτοκίνητο.

* Ο Ιβάν Σαββίδης δεν βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για τον τελικό λόγω της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας του.

Με τη συμπλήρωση 73 λεπτών στον αγώνα και με τον ΠΑΟΚ να είναι μπροστά στο σκορ με το γκολ του Βιεϊρίνια όλο το πέταλο των φίλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης φώναξαν ρυθμικά το όνομά του. Η ιαχή «Ιβάν Σαββίδης» δόνησε το Ολυμπιακό Στάδιο για λίγα λεπτά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ

*Οι οπαδοί των δύο ομάδων άναψαν καπνογόνα και πέταξαν φωτοβολίδες με στυλό, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική πριν το ξεκίνημα του τελικού. Επίσης, φίλοι του ΠΑΟΚ πέταξαν κροτίδες και βεγγαλικά προς τους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά δεν έφτασαν μέχρι εκεί.

*Σε δρόμο κοντά στο Athens Mall, ένα βαν που μετέφερε έξι φίλους του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ έγινε αντιληπτό από οπαδούς της ΑΕΚ που τους επιτέθηκαν με ρόπαλα, ενώ πυρπολήθηκε το όχημα. Τις πρώτες βοήθειες στους φίλους του ΠΑΟΚ προσέφεραν οι περίοικοι στα σπίτια τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass