ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΜΕ ΣΚΟΡ 3-2

«Σφράγισε» την παραμονή ο Απόλλωνας

• Πρώτη νίκη των «κυανόλευκων» στη Φιλιππούπολη σε επίπεδο Football League • Σέντερ φορ της «Μαύρης Θύελλας» έπαιξε τερματοφύλακας καθώς ένιωσε αδιαθεσία ο πρώτος γκολκίπερ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2018 22:13

Μετά από πέντε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, ο Απόλλων Λάρισας επέστρεψε χθες στα νίκες, κερδίζοντας στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής για την Football League τον μαχητικό αλλά υποβιβασμένο Παναιγιάλειο, με σκορ 3-2.

«Σφράγισε» έτσι ουσιαστικά την παραμονή στην κατηγορία, καθώς χρειάζεται ακόμη έναν βαθμό στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια με Απόλλωνα Πόντου, ΑΟΧ Κισσαμικού (εκτός έδρας) και ΑΕ Καραϊσκάκη (εντός έδρας), για να είναι 100 % βέβαιος πως παραμένει στη Football League.
Ένας βαθμός ο οποίος μπορεί όμως και να μην χρειαστεί, διότι είναι απίθανο οι ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω να πετύχουν όλες τρεις νίκες και ο Απόλλωνας να υποστεί παράλληλα τρεις ήττες.
Παπαζαχαρίας, Μαυριάς και Αγρόδημος σκόραραν για τον Απόλλωνα που προηγήθηκε 3-0, για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι με τους Γαβριηλίδη, Τζανουλίνο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα.
Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής αναμέτρησης είναι πως στο 28’ ο Παναιγιάλειος αναγκάστηκε να αλλάξει τερματοφύλακα, όταν ο Αθανασίου που ξεκίνησε αρχικά, αισθάνθηκε ζαλάδες και βρέθηκε στο έδαφος.
Μετά τις πρώτες βοήθειες που του προσφέρθηκαν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και ευτυχώς δεν είχε κάτι το σοβαρό.
Δεύτερος τερματοφύλακας στον πάγκο δεν υπήρχε καθώς έχει κάνει προσφυγή και ο κ.Δημητρίου αναγκάσθηκε να περάσει ως αλλαγή στον αγώνα τον Χαρίτο, υποχρεώνοντας τον Σταματή από σέντερ φορ, να φορέσει τα γάντια και να υπερασπισθεί την εστία του Παναιγιάλειου.
Στο παιχνίδι όπου κατά διαστήματα έβρεχε, ο Απόλλωνας προηγήθηκε με το...καλημέρα, όταν στο 2’ ο Άκης Σουλίδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας που πετάχθηκε στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έκανε το 1-0.
Αμέσως μετά στο 3’ οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν εκ νέου όταν στη σέντρα του Σουλίδη έγινε λάθος απομάκρυνση, ο Μαυριάς πήρε το «ριμπάουντ» και σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, καταλήγοντας η μπάλα στην αγκαλιά του Αθανασίου.
Όμως στο 14’ο Καρδιτσιώτης επιθετικός, ο Δημήτρης Μαυριάς, πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, που θέλουμε να βλέπουμε στα γήπεδα.
Συγκεκριμένα, εκτέλεσε φάουλ από 35 μέτρα περίπου και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Αθανασίου, που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-0.
Οι Πελοποννήσιοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 17’σε κεφαλιά του Τζανουλίνο η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 38’σε σουτ του Καλάνς η μπάλα κόντραρε στον Ανδρέου και κατέληξε κόρνερ.
Έξι λεπτά αργότερα στο 44’, ο Ζαφειράκης έκανε την ατομική ενέργεια από αριστερά, σούταρε στην κλειστή γωνιά του Παϊτέρη με την μπάλα να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι και να καταλήγει πλάγιο άουτ στη συνέχεια.
Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, πάντα στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας έφτασε κοντά στο 3-0, όταν ο Μαυριάς επιχείρησε τη σέντρα στην περιοχή, ο Ανδρέου έκανε την προβολή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
Στην επανάληψη μπορεί αρχικά το ματς να μην είχε ρυθμό, όμως δεν έλειψαν οι καλές στιγμές, ενώ στο τελευταίο εικοσάλεπτο σημειώθηκαν άλλα τρία γκολ.
Συγκεκριμένα, στο 60’σε σέντρα του Σκούπρα, στην κεφαλιά του Κανούλα η μπάλα πέρασε άουτ και στο 71’, έγινε το 3-0.
Από αριστερά ο ορεξάτος Πλάτωνας Καρακατσάνης που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι τέσσερα λεπτά νωρίτερα στη θέση του Σωτήρη Τσιλούλη, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε την μπάλα στον Χρήστο Αγρόδημο ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή σημάδεψε τη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Σταματή, πετυχαίνοντας επίσης ένα πολύ όμορφο γκολ, με δυνατό σουτ.
Το 3-0 όπως ήταν φυσικό χαλάρωσε τους παίκτες του Απόλλωνα και ο Παναιγιάλειος που δεν κατέθεσε τα όπλα, προσπάθησε να αντιδράσει.
Στο 74’ λοιπόν ο Χαρίτος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, με τον Γαβριηλίδη να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας έτσι σε 3-1.
Σε σέντρα του Κουρτεσιώτη από αριστερά στο 81’στην κεφαλιά που έπιασε ο Γαρυφαλλόπουλος, η μπάλα κατέληξε άουτ.
Και στο 86’ η ομάδα του Αιγίου μείωσε εκ νέου, όταν ο Χαρίτος εκτέλεσε φάουλ, ο Γαβριηλίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Τζανουλίνος, από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-2.
Γκολ για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν από την πλευρά του Απόλλωνα στον επόπτη κ.Στεφανή, πως υπήρχε περίπτωση οφσάιντ.
Γενικά μπορούμε να πούμε πως ο Απόλλωνας πέτυχε μια δίκαιη και σημαντική νίκη, οι λιγοστοί δε φίλαθλοι που βρέθηκαν στη Φιλιππούπολη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα παιχνίδι που είχε χορταστικό θέαμα, με πέντε γκολ συνολικά, ένα δοκάρι και ορισμένες καλές στιγμές, εκατέρωθεν.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτησία του Δημήτρη Ρούσση (Θεσσαλίας), ο οποίος είχε συνεργάτες τους Κωνσταντίνο Λεωνίδα (Τρικάλων), Γιώργο Στεφανή(Καρδίτσας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Κουρτεσιώτης (28’), Σκούπρας (86’), Αγρόδημος (90’), Παϊτέρης (90’+1)/ Δοξάκης (6’), Μηλιώτης (27’), Γαβριηλίδης (53’), Τζανουλίνος(69’), Χαρίτος(88’).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ν. Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Αγρόδημος, Μαυριάς, Χατζής, Κανούλας (76’ Γαρυφαλλόπουλος), Σουλίδης (62’ Λίταινας), Τσιλούλης (67’ Καρακατσάνης).
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Π. Δημητρίου): Αθανασίου (35’ Χαρίτος), Πολιανίδης, Δοξάκης, Μηλιώτης, Τζανουλίνος, Γαβριηλίδης, Ζαφειράκης, Σμίλτος, Σταματής, Κόκκορης (81’ Ντέιβιντ), Κάναλς (63’ Τσάινα)

 

ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ:
Ευκαιρία σε όλα τα παιδιά
• Π. Δημητρίου: «Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι, άλλοι μένουν, άλλοι φεύγουν, άλλοι σώζονται…»

Την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά που απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας θα δώσει ο τεχνικός του Απόλλωνα Νίκος Θεοδοσιάδης, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών.
Παράλληλα αφιέρωσε στον κόσμο την πρώτη νίκη των «κυανόλευκων» στη Φιλιππούπολη σε επίπεδο Football League και ευχήθηκε να παραμείνει στην κατηγορία η ομάδα του Αιγίου, δίνοντάς της συγχαρητήρια για την προσπάθεια παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Παναιγιάλειου Πέτρος Δημητρίου απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Απόλλωνα και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη μάχη της σωτηρίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ελληνικό ποδόσφαιρο είναι, άλλοι μένουν, άλλοι φεύγουν, άλλοι σώζονται…».
Αναλυτικά οι δηλώσεις, των δύο προπονητών:

 

Νίκος Θεοδοσιάδης (Απόλλων Λάρισας):
«Ήταν μία σημαντική νίκη για εμάς, για πολλούς λόγους. Ήταν η πρώτη νίκη στην έδρα μας σε επίπεδο Football League. Αυτή η νίκη λοιπόν είναι αφιερωμένη στον κόσμο μας. Κάναμε μία αξιοθαύμαστη πορεία στη Football League και τα παιδιά έπαιξαν μεγάλο ρόλο με τη δουλειά που έκαναν σε συνεργασία φυσικά με τη διοίκηση του κ. Μαντζανά, που προσπαθεί παρά τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν.
Όπως γνωρίζετε όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα στο πρωτάθλημα κι εύχομαι η Πολιτεία να βρει λύση έτσι ώστε το ποδόσφαιρο να αποκτήσει ποιότητα και οντότητα.
Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και ευτυχήσαμε να προηγηθούμε γρήγορα με 2-0. Το γεγονός ότι ο Παναιγιάλειος έμεινε χωρίς τερματοφύλακα μας επηρέασε αρνητικά, αντί να μας ευνοήσει και δεν είχαμε τον ίδιο ρυθμό.
Μετά το 3-0 χαλαρώσαμε πολύ και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να μειώσει στα τελευταία λεπτά. Αυτό νομίζω είναι το μόνο μελανό σημείο μας σήμερα.
Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Μένουν ακόμα τρία παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται.
Συγχαρητήρια και στον Παναιγιάλειο που ήρθε με 15 παίκτες και πάλεψε το παιχνίδι. Είναι κρίμα για μια τέτοια ομάδα με τέτοια ιστορία και κόσμο να έχει τέτοια προβλήματα, αλλά στο ποδόσφαιρο δυστυχώς δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Εύχομαι να βρει τον δρόμο του, είναι μια ομάδα που τη χρειάζεται η Football League, έχει δυναμική στην έδρα της και το γνωρίζω διότι την έχω αντιμετωπίσει τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής.
Εμείς στα επόμενα τρία παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο ρόστερ να αποδείξουν τις δυνατότητές τους και κατά πόσο μπορούμε να υπολογίζουμε σ’ αυτούς, τη νέα σεζόν».

 

Πέτρος Δημητρίου (Παναιγιάλειος):
«Ήρθαμε να παίξουμε με πολλά προβλήματα και μόνο με 15 παίκτες. Παλέψαμε για τη σωτηρία της ομάδας από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε. Η ομάδα από τους 8 πόντους έχει φτάσει στους 24 και δεν έχουμε πάρει ακόμα τους βαθμούς από τα δύο παιχνίδια, με Βέροια και Αχαρναϊκό.
Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ήρθαμε να παλέψουμε και να πολεμήσουμε. Εμείς δεχθήκαμε δύο γκολ στην αρχή από στημένα, όπου ήταν και μια ψυχρολουσία. Το χειρότερο όμως είναι πως χάσαμε τον τερματοφύλακα, ενώ δεν είχαμε και δεύτερο καθώς έχει κάνει προσφυγή. Αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον Σταματή και παλέψαμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα.
Τον Απόλλωνα τον έχω αντιμετωπίσει τρεις φορές και έχει πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Έχει γίνει καλή δουλειά από όλους.
Εμείς το παλέψαμε και ευχαριστήθηκα που βάλαμε έστω δύο γκολ μ’αυτά τα παιδιά που είχα. Έχουμε ακόμα μία αγωνιστική για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από το επόμενο παιχνίδι κι από εκεί και πέρα ξέρετε. Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι και άλλοι μένουν, άλλοι φεύγουν, άλλοι σώζονται, άλλοι δεν έχουν τα χαρτιά τους και μπορεί να μείνουμε στην κατηγορία.
Ο Παναιγιάλειος είναι μεγάλη ομάδα. Είναι η «μαύρη θύελλα» του ελληνικού ποδοσφαίρου που όλοι την πιστεύουν και την ξέρουν. Την έχω σώσει ξανά και φέτος έκανα μία μεγάλη προσπάθεια μαζί με τον Μιχάλη Κοντογιάννη και νομίζω πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.
Σήμερα κάναμε μία τεράστια προσπάθεια. Το θετικό είναι πως το παιδί που είχε τη ζαλάδα είναι καλύτερα και δεν θα έχουμε πρόβλημα. Ένα 3-2 εκτός έδρας είναι πολύ σημαντικό.
Καλή συνέχεια στον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος παραμείνει στην κατηγορία. Καλή επιτυχία και στον συνάδελφο. Είναι μία συμπαθέστατη ομάδα κι εύχομαι να αποκτήσει οντότητα στη Β’ Εθνική. Βλέπετε ομάδες όπως η Βέροια, ο Πανσερραϊκός, ο Αχαρναϊκός με την ιστορία τους πού έφτασαν. Οι ομάδες όμως δεν είναι μόνο η ιστορία τους, αλλά το πώς φτιάχνονται.
Θα παίξουμε το τελευταίο μας παιχνίδι την Τετάρτη και θα αποχαιρετήσουμε τη χρονιά ευχόμενοι πως ο Παναιγιάλειος να βρει τον δρόμο του. Έχουμε πολύ καλό κλίμα και γι’αυτό έμεινα».

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Αποστόλης Γαρυφαλλόπουλος (Απόλλων Λάρισας):
 «Να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για το τρίποντο αυτό και στους φιλάθλους μας που με αντίξοες συνθήκες, τραγουδούσαν όλη την ώρα.
Να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα του Αιγίου που το πάλεψε το ματς αν κι αυτοί αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.
Έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τον Απόλλωνα όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία. Η εικόνα μας και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο, ήταν πολύ καλή».

 

Βασίλης Πουλιανίδης (Παναιγιάλειος):
«Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Έτυχε να είμαστε με δύο γκολ πίσω από την αρχή. Είχαμε και τον τραυματισμό του Αθανασίου κι όλα φάνηκαν πιο δύσκολα. Τελικά τίποτα όμως δεν είναι δύσκολο στο ποδόσφαιρο και με την προσπάθεια όλων των συμπαικτών μου, μέχρι το τέλος το αποδείξαμε.
Ακόμα και με 13 άτομα, με 9 και 10 και με παίκτη τερματοφύλακα εκτός, μέχρι το 93’ το παλεύαμε. Αυτό έχει σημασία για μένα. Μπράβο σε όλα τα παιδιά.
Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι για να ολοκληρωθεί η χρονιά. Με υγεία πάνω απ’ όλα και μετά κοιτάμε το μέλλον. Ελπίζω η ομάδα του Αιγίου να σωθεί με κάθε τρόπο γιατί όντως είμαστε Ελλάδα και γίνονται πολλά. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass