Μια γιορτή αντάξια της Πρωταθλήτριας

Ξύπνησαν μνήμες τριάντα χρόνια μετά τον άθλο

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2018 18:48

ΑΕΛ πρωταθλήτρια Ελλάδας 1987-88. Αυτή η τρελή ιδέα που όλοι γελάσανε όταν την άκουσαν και πίστεψαν στην αρχή ότι είναι ένα όνειρο απατηλό έγινε γεγονός.

Αυτή η ιδέα που ενέπνεε κάθε άνθρωπο να πιστέψει στα όνειρά του και να τα κυνηγήσει... έγινε φιλοσοφία...
Η πίστη του Θέλω, Μπορώ, Πιστεύω ολοκληρώνεται με τα πώς, πού, πότε, με ποιους, πρέπει...
Η ιστορία γράφτηκε και όλοι θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο.
Το μόνο που χρειάζεται... είναι τα κατάλληλα εργαλεία... Διοίκηση-Προπονητές-Παίκτες-Φίλαθλοι
Και η ιστορία δεν ξεγράφει...
Τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της γιόρτασε χθες η ΑΕΛ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας με αφορμή τα τριάντα χρόνια από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.
Με ένα βιντεο-ντοκιμαντέρ οι πρωταγωνιστές της αναφέρθηκαν στο πώς φτιάχτηκε αυτή η ομάδα από την ίδρυσή της, δημιουργώντας μια χρυσή δεκαετία, αυτή του 1980-1990 με συμμετοχή σε δύο τελικούς κυπέλλου Ελλάδας, την κατάκτηση ενός με αποκορύφωμα το Πρωτάθλημα Ελλάδας.
Ολοι οι πρωταγωνιστές έδωσαν το «παρών» με τους εν ζωή διοικητικούς και παίκτες, αλλά και τα παιδιά των δύο αποβιωσάντων προέδρων, αυτού που συνέλαβε την ιδέα της μεγάλης ΑΕΛ, του Αντώνη(παρών ο γιος του Γιώργος) και αυτού που την κορύφωσε, ο Στέλιος(παρών ο γιος του Γιάννης).
Η συγκίνηση περίσσευε για την οικογένεια Καντώνια, ενώ ο προπονητής της Πρωταθλήτριας ΑΕΛ Γιάτσεκ Γκμοχ και ο Γιάννης Βαλαώρας μίλησαν μέσω skype.
Ο οικοδεσπότης της βραδιάς, πρόεδρος των παλαιμάχων, Τάκης Παραφέστας, μίλησε για την εκδήλωση που διοργανώθηκε, και ήθελαν να δείξουν πώς «χτίστηκε» η πρωταθλήτρια ομάδα, ενώ ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης είπε ότι αυτή η ομάδα αποτελεί σύμβολο ενότητας για την πόλη και το σήμα κατατεθέν της.
Παράλληλα ο κ. Παραφέστας εξήγγειλε ότι θα δημιουργηθεί ένα μνημείο για τους πεσόντες της ΑΕΛ μετά από συμφωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό που λόγω της ονομαστικής του εορτής δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση.
Είπε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε τον Δήμο και τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη για την πολύτιμη βοήθεια στη διοργάνωση της εκδήλωσης, και τον κ. Αγοραστό για τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, έτσι ώστε να στηθεί ένα μνημείο για τους πεσόντες της ΑΕΛ, παίκτες, παράγοντες και φιλάθλους που έφυγαν από τη ζωή. Και φυσικά ευχαριστούμε όλους εσάς».
Ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε: «Το 1988 ήμουν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και θυμάμαι ότι όταν ο μακαρίτης ο Καλαμάρας ανέβαινε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποφασίσουμε τις κινητοποιήσεις, στην οδό Βόλου, εκείνη την ώρα, την θυμάμαι και ανατριχιάζω, τότε ενωνόταν όλη η πόλη. Για μια κατάκτηση που δεν πήγαινε πίσω, όποιος και να ήθελε να της την πάρει δεν γινόταν, γιατί όλη η πόλη ήταν μια γροθιά».
Στα αξιοσημείωτα όσοι ήρθαν από μακριά, όπως η παρουσία του πρώην τεχνικού Γιάννη Μαντζουράκη (μέλος της τεχνικής ηγεσίας στον πρώτο τελικό κυπέλλου της ΑΕΛ) και των παλαιμάχων παικτών Λιάπη, Δράμαλη, Πολυζόπουλου, Μαλουμίδη.
Στην εκδήλωση που παρουσίαζε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Κέλλας και συντόνιζε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης παρευρέθηκαν, εκτός των προαναφερομένων, ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Τάχος, οι αντιδήμαρχοι Θάνος Αδαμόπουλος, Γιώργος Ζαούτσος, Γιώργος Σούλτης, Δημήτρης Δεληγιάννης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, ο επικεφαλής παράταξης Ντίνος Διαμάντος, ο περιφερειάρχης της ΕΛΑΣ Γιάννης Τόλιας, ο Αστυνικός Διευθυντής Λάρισας Βασίλης Καραπιπέρης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελευθερίας» Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θόδωρος Καφφές, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Ανδρέας Λιόντος, ο πρώην πρόεδρος Αδάμος Τσιάχας, ο πρώην αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Βασ. Τσιάρας, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημήτρης Μπουχλαριώτης, πρώην διοικητικοί της ΠΑΕ ΑΕΛ, παλαίμαχοι παίκτες και πλήθος κόσμου που στο τέλος γιόρτασε με σαμπάνιες και καπνογόνα.

 

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass