Η ΠΑΕ ΑΕΛ έλαβε την αδειοδότηση

ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2018 20:55

Ιδιαίτερη ικανοποίηση υπάρχει στην ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς η ομάδα έλαβε την αδειοδότηση και έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής όχι μόνο στο πρωτάθλημα της Super league, αλλά και σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μια είδηση σίγουρα ευχάριστη για τους φίλους της «βασίλισσας», καθώς άλλες ΠΑΕ δεν έχουν εξασφαλίσει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση των «βυσσινί»: «Κατόπιν της εισηγήσεως του διευθυντού της Επιτροπής Αδειοδοτήσεως της ΕΠΟ κ. Γεωργίου Δημητρίου το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου Καραμέτου ομόφωνα χορήγησε στην ΠΑΕ ΑΕΛ άδεια συμμετοχής τόσο για συμμετοχή σε αγώνες της Super league, αλλά και σε αγώνες της UEFA για την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Η ιδιοκτησία και η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτήν την εξέλιξη, αφού σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον με τεράστια λειτουργικά έξοδα (AEL FC ARENA) επιτυγχάνουμε κάθε χρόνο αυτόν τον στόχο, όταν ιστορικές ΠΑΕ δεν κατορθώνουν να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής ούτε σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος της Super league. Η ιδιοκτησία και η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να συγχαρεί τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Σωτήρη Μάρκου και τον οικονομικό διευθυντή και υπεύθυνο Αδειοδότησης κ. Τάσο Χριστακόπουλο για την εξαιρετική τους εργασία και το λαμπρό αποτέλεσμα».


ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
Οι περισσότερες ΠΑΕ πέρασαν με επιτυχία τα κριτήρια για να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση, αλλά πρόβλημα αντιμετωπίζουν Παναθηναϊκός και Πανιώνιος.
Όπως φαίνεται, αν οι δύο ΠΑΕ δεν περάσουν ούτε την εγχώρια αδειοδότηση, τότε θα ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα με -6, ενώ θα έχουν σημαντικό περιορισμό στην απόκτηση ποδοσφαιριστών.
Αναλυτικά: «Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε αποφάσεις.
Χορηγεί την άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις UEFA (άδεια UEFA) στις ΠΑΕ: Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ, Λαμία, ΑΕΚ, Ατρόμητος Αθηνών, Ολυμπιακός Πειραιώς, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός, Ξάνθη.
*Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ Πανιώνιος λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).
*Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 48, 49, 50 και 52 το Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).
*Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ Α.Ο.Πλατανιάς λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).
*Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ Α.Ο. Κασσιόπης λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).
Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερών από την κοινοποίησή τους».

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η Ε.Ε.Α.
Σήμερα, τελικώς, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Στην ημερήσια διάταξη της περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν σε προτάσεις της ΕΠΟ, της Super League και της Football League για τροποποίηση κανονισμών της Ομοσπονδίας (ΚΑΠ, ΚΙΜΠ, Πειθαρχικός Κώδικας, Κώδικας Δεοντολογίας, Δικονομικός Κανονισμός), καθώς επίσης και προτάσεις της Football League για τον κανονισμό επιτήρησης 2018-19.
Επίσης, θα συζητηθούν οι εισηγήσεις αναφορικά με τις ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης που θα ισχύσουν για την περίοδο 2018-19 για τη Super League και τη Football League, προκειμένου στη συνέχεια να εγκριθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Τη συνεδρίαση θα παρακολουθήσουν και εκπρόσωποι της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass